Způsob umisťování zesnulých dabérů do profilů herců
- Markus
- Senior admin
- Kontaktovat uživatele:
Způsob umisťování zesnulých dabérů do profilů herců
Jak možná víte, vznikla diskuze na téma, jak umisťovat dabéry, kteří bohužel již nejsou mezi námi, do profilů herců. Někteří je chtějí "In memoriam" udržovat klidně i na prvních pozicích, paralelně s žijícími dabéry a jiní, mezi které patřím i já, by je raději viděli například ve zvláštní kolonce In Memoriam, pro větší přehlednost. Ve vedení fóra vznikl pat a protože ani jedna ze stran nechce ustoupit, ReDabér navrhl veřejnou anketu.
Tudíž zde se můžete vyjádřit, co je vám milejší. Anketu nechám běžet asi 14 dnů...
Tudíž zde se můžete vyjádřit, co je vám milejší. Anketu nechám běžet asi 14 dnů...

Re: Způsob umisťování zesnulých dabérů do profilů herců
Pro mě by bylo ideální toto: Pokud je dabér s hercem hodně spjatý (např spojení John Goodman a pan Zavřel nebo Tom Hanks a pan Dlouhý), doplnil bych žebříček tak, aby v něm byli pouze živí dabéři, nicméně dabéra zesnulého bych doplnil na dělené první místo. Měli bychom tedy kompletní, v návrzích dabingů použitelný žebříček, ale zároveň ukázali úctu k práci daným dabérem odvedené. 

Nějaká zvláštní kolonka "in memoriam" se mi nelíbí. Takže bych byl pro uvádění mezi živými jen možná se nemusí uvádět na číslovaných pozicích, ale prostě mezi řadové dabéry.
- ReDabér
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně pro toto řešení jsem všemi desetiDavePave píše:Pro mě by bylo ideální toto: Pokud je dabér s hercem hodně spjatý (např spojení John Goodman a pan Zavřel nebo Tom Hanks a pan Dlouhý), doplnil bych žebříček tak, aby v něm byli pouze živí dabéři, nicméně dabéra zesnulého bych doplnil na dělené první místo. Měli bychom tedy kompletní, v návrzích dabingů použitelný žebříček, ale zároveň ukázali úctu k práci daným dabérem odvedené.

- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to právě viděl tak, jak to navrhuje Markus. Řekněme, že pod infem by bylo např. tohle:
In Memoriam: Vladimír Dlouhý
Tím by se vědělo, že daný dabér byl s tímto hercem neodmyslitelně spjatý. A dále by následoval obyčejný žebříček...
In Memoriam: Vladimír Dlouhý
Tím by se vědělo, že daný dabér byl s tímto hercem neodmyslitelně spjatý. A dále by následoval obyčejný žebříček...
Za mě: Já bych tam žádné in memoriam nepsal, vždyť nikdo nikoho in memoriam nemluvil. Tohle je přece info server o dabingu, takže jestli někdo někoho mluvil, tak ho mluvil. A je jedno kdy. U starších filmů, či herců by bylo in memoriam u většiny. Jen se podívejte, jak by vypadal profil Philippa Noireta, to bude u poloviny jeho dabérů napsáno in memoriam? To bude krása, když budu chtít zjistit nějakou informaci o dabingu a budu muset pořád číst in memoriam. Jestli dotyčný herec či dabér zemřel, se dá dozvědět z jeho profilu. Titulky u filmů se také nepředělávají, když herec zemřel, aby tam bylo in memoriam.
- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
Nobody: To In Memoriam by se týkalo POUZE DVORNÍCH DABÉRŮ. Tedy vlastně bývalých dvorních dabérů. Teď už to chápeš? 

Já se přikláním k zvláštní kolonce "In memoriam"
Např. u Jean-Paul Belmonda by se mi to líbilo, protože, kdyby byl pan Moravec v kolonce "In memoriam". Mohl by být na 3. místě David Novotný, který líp dabuje "mladého" Belmonda.
Např. u Jean-Paul Belmonda by se mi to líbilo, protože, kdyby byl pan Moravec v kolonce "In memoriam". Mohl by být na 3. místě David Novotný, který líp dabuje "mladého" Belmonda.
TOP: O. Brous., F. F., V. Bedr., P. Han., B. Rös., J. Zavř., J. Schán., V. Brab., S. Fiš., P. Pel., V. Post., P. Ol., J. Plachý, B. Šv., V. a M. Dlouhý, L. Mrk., J. Schw., L. Hruš., J. Med., A. Pyš., J. Šť., J. Prag., H. Fried., S. Post., T. Med., K. Špr.
- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
To je další plus. U starších herclů by tím pádem jedno místo (možná třetí) mohlo být obsazováno dabéry "mladých rolí".Pálkman píše:Já se přikláním k zvláštní kolonce "In memoriam"
Ale pak tu chybí možnost, uvádět zesnulé normálně mezi živými (bez podivné škatulky jakéhokoliv názvu), ale mimo výčet 1-3.Joe Black píše:To je další plus. U starších herclů by tím pádem jedno místo (možná třetí) mohlo být obsazováno dabéry "mladých rolí".Pálkman píše:Já se přikláním k zvláštní kolonce "In memoriam"