Panna nebo orel / Testa o croce

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Historik

Panna nebo orel / Testa o croce

Nový příspěvek od Historik »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

V českém znění: Jiří Zavřel (titulky).

V povídce Zbloudilá ovečka / La Pecorella smarrita: Petr Kostka - Renato Pozzetto (Don Remigio), Milena Dvorská - Mara Venier (Teresa), Jiří Novotný - Mario Cei (mladý farář), Karel Houska (starý farář), Karel Chromík (Giorgio), Zdeněk Blažek (taxikář), Jiří Zavřel (psycholog), Petr Skarke (muž hledající nemocnici), Jakub Štěpán, Jiří Havel a další.

V povídce Beduínův syn / Il figlio del beduino: Jan Skopeček - Nino Manfredi (Beduín), Regina Rázlová - Ida Di Benedetto (Stefania), Ladislav Županič - Leo Gullotta (Walter), Václav Kaňkovský - Paolo Stoppa (dědeček), Vítězslav Jandák - Maurizio Micheli (sexuolog), Marek Pavlovský (brýlatý cestář), Otto Lackovič (starý cestář) Zbyněk Černík, Daniela Bartáková a další.

Zvuk: Ivo Novák
Střih: Pavel Perna
Vedoucí výroby: Helena Štorkánová
České dialogy: Bohumíra Peychlová
Režie českého znění: Jan Moravec
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing 1985
Historik

Re: Panna nebo orel / Testa o croce

Podobně jako u některých jiných povídkových filmů (Boccaccio '70, Tři tygři proti třem tygrům) neuvedla ČST jako celý kinofilm, ale rozstřižené na jednotlivé povídky. Povídka Zbloudilá ovečka byla premiérována 28.8.1988, uvedení povídky Beduínův syn jsem nezaznamenal, ale mohl jsem uvedení přehlédnout.
EDIT: po novém shlédnutí po 25 letech se neuvedení druhé povídky nedivím, v dialozích samá kurva, buzerant ... Vystříhat by to asi nešlo, povídka by byla poloviční a nedávala by smysl zejména v závěru.
Historik

Obávám se, že od prvního a zřejmě jediného TV uvedení se už nikde neobjevil.
starydabing
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od starydabing »

Ukážka z Beduínovho syna: http://www.youtube.com/watch?v=umQyVrLp0dY
StaryDABING on Obrázek & Obrázek
Historik

Doplněn jeden dabér a upřesněny některé postavy. Prosím autory doplňků dabérů bez postav o ověření, zda jsou zařazeni u správných povídek, popř. o identifikaci postav. Prosím též o ověření čtených titulků u druhé povídky, tehdy zaznamenané jméno Zbyněk Černík mně nyní znělo spíše jako Ondřík.

Bohumíra Peychlová v závěrečných čtených titulcích chybně jako Bohumila.

Dle mého názoru případ filmu, kde pohled "komerčního diváka" je opakem názoru znalce filmového herectví. Divákům se obvykle více líbí povídka Zbloudilá ovečka, ale velké herecké mistrovství je v povídce Beduínův syn v osobě Nina Manfrediho, kterému zdárně sekunduje nestor italského filmu Paolo Stoppa jako sexuchtivý dědeček.

V dabingu exceluje Jan Skopeček, v dialozích a dabérských výkonech je asi nejlepší scéna se sexuologem s řadou slovních přesmyček a deformací odborné lékařské terminologie, kde je Skopečkovi rovnocenným partnerem Vítězslav Jandák. Pokud někdo dokáže vyhodnotit originál, zajímalo by mě, jaká slova obsahuje v originále obrat "můj obušek už musí z pytle ven", který pronese sexuchtivý Remigio.

Národní distribuční kopie dnes promítaná v Ponrepu (a není jediná dochovaná) je ve slušném stavu, přiměřeně poškrábaná a lepená hlavně v druhé povídce, kde je několik ztrát.
urby

Nový příspěvek od urby »

Zbloudilá ovečka
Upřesnění :
Jakub Štěpán - Giovanni Frezza (Silvano), Jiří Havel (2.kriminalista).

Doplnění :
Marie Marešová - Carla Monti (Remigiova matka), Václav Stýblo (průvodčí), Jan Řeřicha (1.kriminalista), Libuše Štědrá (žena s bolavým zubem).

Beduínův syn
Oprava :
Marek Pavlovský - Claudio Aliotti (Marco)

Upřesnění :
Daniela Bartáková - Marina Casali (Marisa)

Doplnění :
Oldřich Velen - Franco Diogene (předseda klubu), Jan Sedliský (cestář s fazolemi), Václav Stýblo (cestář s kšiltem do boku), Bohuslav Ličman (cestář s velkým knírem), Radan Rusev (brýlatý cestář).

Historiku, není to Zbyněk Černík ani Ondřík, ale Zbyněk Honzík - Daniele Giarratana (Daniel).
Je tam zcela jasně slyšet Luboš Oliva ze seriálu My všichni školou povinní.

Druhá povídka je skutečně nářez. Tak "vybraný" slovník jsem v předrevolučním dabingu ještě neslyšel. Docela by mě zajímalo, jestli to před revolucí opravdu někde běželo, nebo se Historik jenom přehlédnul. Ale jinak je ta povídka skvělá, parádní dialogy, vynikající Jan Skopeček a Václav Kaňkovský.
salgado

Nový příspěvek od salgado »

Tak po zhlédnutí filmu musím souhlasit, že v té druhé povídce jednoznačně v dabingu vládnou pánové Skopeček a Kaňkovský. Trošku svým mistrovstvím zachraňují zbytečně nataženou stopáž této povídky. Ta první povídka s netradičním Petrem Kostkou jako Pozzetovým dabérem mě překvapila hlavně tím, že jsem nebyl schopen rozpoznat hlas Mileny Dvorské. Nevím, prostě mi to připomínalo někoho jiného. Jinak dnes asi nevysílatelná záležitost. 4% menšina by se dozajista dožadovala u Rady svých práv... :D
Odpovědět

Zpět na „Filmy“