Poslední nádech / Last Breath

Netflix, Amazon atd.

Moderátor: filip

filip
Globální moderátor

Poslední nádech / Last Breath

Nový příspěvek od filip »

TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Brocc

Re: Poslední nádech / Last Breath

Nový příspěvek od Brocc »

To jsem měl bláhovou naději, že když se k dabingu dostanou mladší tvůrci, kteří by mohli mít nějaké ponětí o těch filmech, hercích a popkultuře, že by se mohlo něco změnit k lepšímu. A ono ne, jede se pěkně v zajetých kolejích, bez citu a bez logiky, ńesmyslná spojení. Budoucnost dabingu. :-:
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
DAN K.
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAN K. »

Odsoudíš celou generaci na základě jednoho natáčení ze studia Budíkov, tak to seš teda velkej drsňák... Budíkov je na poli dabingu něco jako ta Formule 4, kterou jezdí Filip Turek. Těžko tam vyrobíš dobrej dabing, když ti tam ty herci, který potřebuješ, nepřijdou.... Místo psaní blábolů na dabingforu si radši pusť Chudáčky.
fabec122

Nový příspěvek od fabec122 »

A kde je tady ten problem? Hlavni role v pohode. Z tech hercu, co znam, tak zadny z nich nema vyrazne spojeni a zadne mnohodekadove odchylky u nich nevidim. Z tech lido, co tu dabuji, bych ja prehodil akorat Liberta a Schullera
Brocc

Nový příspěvek od Brocc »

Ale Dane, nech si od cesty ten pseudoargument, že se něco hodnotí podle jedný práce. Nefungovalo to minule a nefunguje to ani teď. Nebo se to snažíš zatlouct úmyslně? Ať jsou to tyhle práce Richarda Wágnera, Jiřího Sádka nebo Zdeňka Mahdala ml. tak je to všechno úplně stejný. A Budíkovem to taky těžko zakryješ, já ten dabing nesleduju první den. Ty mizerný dabingy vznikají pro Amazon, Netflix a třeba o HBO ani nemluvím, dabingy Primy. Přestaň se tvářit, že dabing nemá problémy, které jsou systémové. Pro mě jako není omluva, že ten dabing vznikl někde, ten výsledek je takový, jaký je. O tom, že když si projdu tvou historii, tak tam taky najdu pěkný boty. Ale ono je to jedno, když pak dílo s nesmyslným obsazením dostane s velkou slávou Cenu FF.

Např. Jiřího Sádka já nepovažuju za člověka, co by byl bez talentu a nechápu jak může stvořít něco jako dabing Invincible. Kdyby ten dabing dělal Václav Knop, který prostě pro ten žánr nemá cit, tak bych se nedivil, ale u svého vrstevníka se docela divím. Zdeněk Mahdal, ten pokračuje v rodinném podniku se vším všudy. Vojtěchu Hájkovi se taky povede jeden dabing do roka, jinak jen vesele obsazuje sám sebe. Michal Michálek škoda mluvit, ten pracuje s menším počtem dabérů než Brno. Například.

Samostatná kategorie je pak překlad a dialogy, to jako ve vší úctě, ale kolikrát mám pocit, že jsou zpátky devadesátky. Např nevím jestli arci překladatel Vojtěch Kostiha nestíhá nebo jestli mu to jeho postavení vlezlo na mozek, ale ty jeho překlady jsou hrozný, Venom, Daredevil. Jakože si vážně myslí, že musí být kreativnější za každou cenu nebo to jen fláká. O práci třeba Luďka Koutného jsem tu psal dost.

fabec:Jako Simu Liu opravdu nepatři do kategorie, ve které nemá dabing kde vzít. A ani se mu nemusí nějakým způsobem přidávat testosteron starším dabérem. Ivo Hrbáč je úplně mimózní obsazení. A není to jen o tomhle filmu, vedle je film s Hartnettem a zase je tam Marek Libert. Jako vážně toho Joshe nikdo neviděl v originále? Marek Libert ho tím svým unifikovaným projevem totálně zabíjí. To je právě vtipný, že má ML v těchhle filmech dvě úplně typově rozdílný role, ale v dabingu budou znít úplně stejně.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
Odpovědět

Zpět na „Dabované novinky - Online videotéky“