Ladislav Frej
Moderátoři: filip, ReDabér, palg, Pomajz
Re: Ladislav Frej
Díky, ale proč to nedoplníš i u jednotlivých seriálů?
díla bez udání postavy se píší do spec.příspěvku, nikoli do úvodního postu, takže prosím o přesun ...
Petra Tišnovská, René Slováčková
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík, Jiří Dvořák

Nemám s tím problém. Klidně to uvedu ve speciálním příspěvku, pokud ho někdo z moderátorů vytvoří pod topicem (jestli je to možné), na třetí stranu to však uvádět nebudu.
Mimochodem, kde je uvedeno, že se díla bez udání postavy píší do speciálního příspěvku? Zde se nic takového nepíše: http://www.dabingforum.cz/viewtopic.php?f=29&t=72. Pokud je to nějaké novější pravidlo, měla by se tato Pravidla upravit. Jestli to v pravidlech není, proč by to nemohlo být uvedeno tak, jak to mám?
Mimochodem, kde je uvedeno, že se díla bez udání postavy píší do speciálního příspěvku? Zde se nic takového nepíše: http://www.dabingforum.cz/viewtopic.php?f=29&t=72. Pokud je to nějaké novější pravidlo, měla by se tato Pravidla upravit. Jestli to v pravidlech není, proč by to nemohlo být uvedeno tak, jak to mám?
psané pravidlo to není, ale dělá se to tak od počátku dabingfora a všichni to dodržují, takže prosím, aby se neurčené role přesunuly, nejlépe u všech profilů ... nemusí být hned pod úvodním příspěvkem, ale do úvodu nepatří
Petra Tišnovská, René Slováčková

Filmy bez udání postavy:
2009 7 let po svatbě
2004 Tucker: Člověk a jeho sen
-------
1992 Kamufláž
1990 Dobrodružství Quentina Durwarda
-------
1984 Šantánová Nini
1983 Úspěšný společník
1981 Střed světa
1981 Závistivec
1980 Zločin naší doby
-------
1979 Kronika bosých vládců
1978 Ali-Baba a 40 loupežníků [ČST]
1978 Dobrodružství s Nuki
1978 Hajduk Pintea
1978 Lidový román
1977 Grand Prix
1976 Muž, který prodal Eiffelovku
Seriály bez udání postavy:
2012 Profil zločinu [ČT] [3. série]
-------
2003 Taggart [18. série] [epizoda 1. Smrtící past] [ČT]
-------
1999 Oddělení vražd [1., 2. série]
1998 Walker, Texas Ranger [3. série] [epizoda 13. Vlaková loupež]
-------
1980 Curro Jiménez [epizoda 5. Setkání]
1980 Marie Curieová
-------
1977-1979 Vyšetřovaní komisaře Maigreta [1. série]
Minisérie bez udání postavy:
2008 Já, Claudius [DVD]
2009 7 let po svatbě
2004 Tucker: Člověk a jeho sen
-------
1992 Kamufláž
1990 Dobrodružství Quentina Durwarda
-------
1984 Šantánová Nini
1983 Úspěšný společník
1981 Střed světa
1981 Závistivec
1980 Zločin naší doby
-------
1979 Kronika bosých vládců
1978 Ali-Baba a 40 loupežníků [ČST]
1978 Dobrodružství s Nuki
1978 Hajduk Pintea
1978 Lidový román
1977 Grand Prix
1976 Muž, který prodal Eiffelovku
Seriály bez udání postavy:
2012 Profil zločinu [ČT] [3. série]
-------
2003 Taggart [18. série] [epizoda 1. Smrtící past] [ČT]
-------
1999 Oddělení vražd [1., 2. série]
1998 Walker, Texas Ranger [3. série] [epizoda 13. Vlaková loupež]
-------
1980 Curro Jiménez [epizoda 5. Setkání]
1980 Marie Curieová
-------
1977-1979 Vyšetřovaní komisaře Maigreta [1. série]
Minisérie bez udání postavy:
2008 Já, Claudius [DVD]
Ano je pravda, že se od začátku Dabingfora řešilo, že v hlavním topicu nemají být filmy/seriály bez identifikace postavy. Ale, jestli se nepletu, tak se to týkalo případů, kdy byly pohromadě filmy/seriály s postavami i bez nich (díla bez postav se pak mazala). O tom, že by filmy/seriály bez postav nemohly být v hlavním topicu uvedeny, zvlášť, např. oddělené čarou či jinak, se nediskutovalo (nebo ano?). Dovolte mi otázku, v čem je rozdíl, jestli jsou informace o dabingu bez postav v příspěvku pod topicem, nebo tak jak jsem to měl já, oddělené čarou? Podle mě, jde přeci především o informační hodnotu, věřím, že tyto informace zajímají i jiné uživatele než mě, navíc to může vytvořit lepší představu o tom, jak je/byl daný herec v dabingu aktivní. Někde na třetí straně trochu ztrácí smysl, ne? (Doufám, že to teď nějaký dobrák rovnou nesmaže.) Nebuďme papežtější než papež.Michaela2 píše:psané pravidlo to není, ale dělá se to tak od počátku dabingfora a všichni to dodržují, takže prosím, aby se neurčené role přesunuly, nejlépe u všech profilů ... nemusí být hned pod úvodním příspěvkem, ale do úvodu nepatří
A že to nepsané pravidlo všichni dodržují (tedy až na mě*) - není to spíš tím, že informace o dílech bez postav téměř nikdo neuvádí?
(*a to pouze v případech, že v profilu dabéra je již vytvořen jeden či více doplňujících příspěvků jiných uživatelů a není tak možné vytvořit příspěvek s těmito informacemi hned pod topicem)
Dovolím si malé rýpnutí: Je docela zajímavé, že tu někomu (kolika lidem vlastně?) vadí informace o dabingu v profilech, které jsem kompletně doplnil podle dostupných informací zde na DF, navíc se jedná o informace, které se dabingu týkají a jsou podle mě důležité (viz výše), ale že tu jsou nedoplňované profily (mnohdy i roky), to témuž nevadí? A když už tu někdo má čas (nevím, kdo je ta "dobrá duše") a vytváří za mě doplňující příspěvky (v tuto chvíli se jedná pouze o příspěvek předchozí a u Karla Housky), mohl by tentýž doplnit i profily, které nejsou doplňované (jistě si je sám dokáže najít). A když už tedy někoho informace o dílech bez postav v hlavním topicu tolik irituje, že musí vytvořit nový příspěvek, tak nechápu, proč alespoň zrovna nepromaže předchozí doplňující příspěvky, které jsou v hlavním topicu už doplněné a jsou tak naprosto zbytečné.
2001 Policajti ve výslužbě - Dennis Weaver (Chance Wayne)