Duna: Část druhá / Dune: Part Two
Moderátor: ReDabér
Re: Duna: Část druhá / Dune: Part Two
Byl jsem ještě anglicky v Imaxu pro srovnání a mno... jak bych to řekl? Stručně... Potvrzuju, co jsem psal a můžu říct, že český dabing je mnohonásobně lepší zážitek. Nejen obsazením kdy ty postavy víc vyniknou, protože to na rozdíl od angličtiny není všechno v monotónní poloze, ale hlavně pak díky tomu zvukovému mixu. Já šel do Imaxu proto, že jsem díky "tichému" dabingu čekal, že to nebude tak řvát. Jak jsem se jen zmýlil. Několikrát jsem chtěl odejít. Byl jsem v Imaxu tak podesáté a tohle byl zatím nejhorší zážitek - resp. s každou návštěvou se zhoršuje. V češtině ten zvuk byl vyvážený, v angličtině (nemyslím si, že mimo Imax to bude takovej rozdíl) to lítá nahoru dolů doslova. Je to až rušivé a oproti 3D to nezachraňuje tolik ani to plátno. Uvidím ještě jak dopadne Bluray, ale pokud můžu doporučit... koukejte česky. O něco snáz i pochopíte pak děj resp orientaci ve světě. Není nejsložitější, ale je tam dost postav, atd. Jo a překlad tady a u titulků byl jiný. Titulky dělal Petr Zenkl. Nebyl horší, ale jiný. Samozřejmě v originále je ten záměr, ale dabing se mu velmi přiblížil. Kromě pár scén, které mně anglicky zněly stejně dobře ne-li trochu víc, se mi celkově líbilo víc české znění. Když vezmu čistě zvuk a projev, dal bych tak 8/10. 

Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Re: Duna: Část druhá / Dune: Part Two
Ivana Korolová má ještě vyšší hlas než Sabina, a navíc už je to dlouho co ji dabovala. Myslím si, že už na ni není obsazována, protože se na ni moc nehodí. Nejvíc se mi na Zendaye líbí Eva Josefíková a Tereza Terberová. Ale Sabina taky nezní vůbec špatně.
A Timothéeho Chalameta, který má docela drsný hlas by měl rozhodně dabovat Marek Lambora nebo Robin Pařík. Slyšel jsem Daniela Krejčíka ve Wonkovi a vůbec se mi nelíbil a navíc kvůli tomu, že byl nesmyslně dodržen, musel mít v tom filmu dva hlasy, jeden pro dialogy a jeden pro zpěv. Kdyby byl obsazen Lambora, bezpochyby by zvládl obojí.
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Anežka Saicová, Jan Šťastný, Petr Lněnička, Barbora Šedivá, René Slováčková, Miloslav Mejzlík, Jiří Plachý, Sára Nygrýnová, Kateřina Winterová, Jiří Klem, Bohumil Švarc ml., Terezie Taberyová, Robert Hájek