Armageddon / Armageddon

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

farb

Re: Armageddon / Armageddon

Nový příspěvek od farb »

Jednoznačne nejlepší dabing je ten první. A to nejenom co se týče dialogů a překladu, ale i obsazení. A vyloženě mě sere, že na blue-ray je ten nováckej.
kubavypalovac

Nový příspěvek od kubavypalovac »

sám sem si chtě koupit Bluray Armagedon ale jak sem zjistil že tam je dabing z novy tak sem od toho ustoupil a stahl jsem si na netu MKV 1080p sehnal jsem verzi do které někdo vpasoval oba dabingy a ještě original angličtinu tak jsem spokojenej, vypalil sem to na Bluray.
Podle mě je první dabilng nejlepší a hlášky vněm už nadosmrti nezapomenu. Bude to tím že na tomto dabingu jsem vyrostl a vyděl jsem ho nespočetně.
Manche

Nový příspěvek od Manche »

Ištván87 píše:Tak jsem se na ten druhý dabing včera po dlouhé době podíval a hrozně jsem ocenil obsazení toho prvního dabingu. Největší kvalitativní rozdíl je asi mezi Lucií Zedníčkovou a Kateřinou Lojdovou. Proti této výborné dabérce nic nemám, ale proti Lucii Zedníčkové byla neskutečně umělá... Navíc v prvním dabingu asi moc dobře věděli proč tolik měnili některé věty nebo dialogy. Díky překladu je Armageddon s prvním dabingem lepší film než původně, protože v prvním dabingu odpadla řada příšerně kravských vět za které by se Michael Bay měl sakra stydět...
Tak, protože Armaggedon patří mezi mé oblíbené kousky, tak se k tomu dabingu taky trochu vyjádřím. Z části s tebou souhlasím a to s tím překladem, který byl v 1.dabingu lepší, nicméně asi jako jeden z mála preferuji ten novácký a to hlavně kvůli obsazení. Některé postavy měly dobré hlasy v obou dabingách, třeba Soukup i Pyško mi na Bruce sedí stejně dobře, Thortona nadabovali dobře pánové Němec i Beneš (pan Němec možná ještě o kapku líp) a samozřejmě Steve Buscemi tu měl svého dvorního dabéra... :) , ale více postav se mi líbilo s hlasy z nováckého dabingu. Třeba na tebou zmiňované Liv se mi daleko víc líbila Katka Lojdová a rozhodně jsem neměl pocit, že by její výkon byl nějak umělý, na Pattonovi se mi líbil Vondráček víc než Prager, stejně tak Fichtner, k tomu se mi hlas Tomáše Juřičky v prvním dabingu nijak zvlášť nelíbil, Vondra mi sednul daleko víc, Maryška byl na Kimseyovi lepší než Štěpánek z prvního dabingu a úplně nejvíc se mi v 1.dabingu nelíbil hlas Václava Vydry na Maxovi (nic proti němu, jako Ňouma v Kačerech je super), Bohdan Tůma je možná dost oposlouchanej, ale hodil se mi tam daleko víc. Jako nejlepší by pro měla byla kombinace obou dabingů - lepší překlad z jedničky a pro mě lepší obsazení z dvojky a bylo by to dokonalý... :) Toť můj skromný názor, snad mě za něj příznivci 1.dabingu neukamenujou... :)
Ištván87

Nový příspěvek od Ištván87 »

Příznivci tě určitě neukamenujou, ale zajímalo by mě, co všem vadí na tom, že Maxe dabuje Václav Vydra. Vzhledem k tomu, že podobně si lidi stěžují i na to že daboval v Pulp fiction Vinga Rhamese a stejně tak si stěžují že v posledních dvou Potterech dabuje Hagrida Ota Jirák, tak mě napadá jediná myšlenka (vzhledem k výkonům pana Vydry) a to jen a pouze osobní zaujetí (říkal tu někdo Kameňák??? :D ). Co se týče tvého příspěvku, tak souhlasím s výkony Soukup - Pyško, souhlasím s výkony Němec - Beneš (ano, František Němec je opravdu o něco lepší - navíc díky němu vypadá Truman cca na 60, což byl možná tvůrčí záměr v originále), souhlasím že Pavel Vondra se na Fichtnera hodil líp, ale za Luckou Zedníčkovou si stojím. Je pro mě daleko opravdovější. Podle mě to souvisí s tím, že nemá s dabingem takové zkušenosti jako Katka Lojdová. To je mnohdy podle mě plus. Nedokážu si představit že by třeba v Autech Buráka daboval jakýkoliv jiný herec než Petr Novotný a docílil stejně geniálního výkonu... Podle mě nebyl důvod k předabování, protože první dabing nemá jedno jediné slabé místo, ale druhý dabing není z hlediska standardního předabovávání vůbec špatný... Takže žádné míchání není podle mě nutné. Pavel Soukup už roky nepodal tak skvělý výkon jako v prvním dabingu Armageddonu, takže by to byla škoda....
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Manche

Nový příspěvek od Manche »

Ištván87 píše:Příznivci tě určitě neukamenujou, ale zajímalo by mě, co všem vadí na tom, že Maxe dabuje Václav Vydra. Vzhledem k tomu, že podobně si lidi stěžují i na to že daboval v Pulp fiction Vinga Rhamese a stejně tak si stěžují že v posledních dvou Potterech dabuje Hagrida Ota Jirák, tak mě napadá jediná myšlenka (vzhledem k výkonům pana Vydry) a to jen a pouze osobní zaujetí (říkal tu někdo Kameňák??? :D ).
Ne že bych byl proti panu Vydrovi nějak zaujat, ale nějak mi na tu roli moc nesedl, Kameňák sice moc rád nemám, ale hraje tam i pár dalších dabérů a taky kvůli Kameňáku nejsem vůči jim předpojatý... :) A Tůma mi na něj seděl daleko líp, zdály mi líp zvládnuté jeho party - třeba scény u psychologa, jeho hlášky při vrtání nebo jeho úplně poslední scéna ve filmu... :( Max, Sharp, Chick a Grace (plus ještě trochu Kimsey, ale ten nebyl zas tak důležitej) jsou pro mě líp obsazeni v 2.dabingu. Další postavy jsou pro mě dobře obsazení v obou dabinzích ( Harry, Truman, Medvěd, Lev, A.J.) někteří jsou lepší v 1.dabingu (určitě Steve Buscemi, na Wattsové se mi taky víc líbila Dagmar Čárová z VHS dabingu) a někde mi moc nesedl ani jeden dabér ( tohle se týče jen Jasona Isaacsa na kterého mi moc nesedl ani Jiří Ptáčník, ani Libor Terš, jako nebylo to špatné, ale třeba takový Luděk Čtvrtlík by byl lepší...).
Možná je to tím, že už jsem zvyklý na ten Nova dabing. Jako první jsem sice viděl ten první dabing, ale to bylo v dobách, kdy jsem se ještě o dabing nějak zvlášť nezajímal. Tenkrát jsem jen věděl, že se mi líbí. Jenže video šlo časem do háje, i ty VHS začala blbnout. Pak jsem to párkrát viděl na Nově. To už jsem se o dabing zajímal trochu víc a byl to nezvyk slyšet to jinak nadabovaný, ale časem jsem si nato zvykl a začal se mi líbit. No a pak, když jsem film stáhnul, tak tam byl VHS dabing a pro změnu byl nezvyk ho slyšet, když jsem byl zvyklej na novácký. Nakonec se mi podařilo sehnat audio k tomu nováckého a tak si teď při sledování filmu můžu vybrat z obou dabingů. No a obvykle si vybírám ten novácký, protože mi ty hlasy víc sedí, což je pro mě ještě o kapku důležitější než překlad ( který byl v 1.dabingu určitě lepší), nicméně si někdy rád poslechnu i ten první.
Koukám, že jsem to pěkně zanalyzoval, to je prozatím můj nejdelší příspěvek... :)
Naposledy upravil(a) Manche dne 07 úno 2020 18:04, celkem upraveno 1 x.
IRONHIDE

Nový příspěvek od IRONHIDE »

Michaela2 píše:http://www.youtube.com/watch?v=vgwMUWaLs1Y

můžeš poslechnout, pokud jsi ještě neměl možnost ;) A nesešli na mě hromy, blesky .-)

no mosim rect ze perfektni 2. nejlepsi
DJRoccoiNc
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DJRoccoiNc »

Neviem, s akým dabingom to predtým JOJka vysielala (marí sa mi, že s 1. dabingom), no dnes počujem prvýkrát 2. dabing. Jojka vysiela bluray verziu a musím teda súhlasiť s predošlými názormi, že 1. dabing je najlepší.
Jarsey

Nový příspěvek od Jarsey »

Kdykoli vidím Petra Pospíchala (nebo spíše slyším v závěrečných titulcích) jako režiséra českého znění, vždy jsem si jistá kvalitně zpracovaným dabingem i výběrem herců (což se většinou po zhlédnutí filmu potvrdí). Tento dabing pod jeho vedením je (a to neříkám o mnoha filmech) lepší než originál!
''Jsem vděčný všem, kteří mi řekli NE, protože díky nim jsem to zvládl sám.''
-Albert Einstein.
bloom
Globální moderátor

Nový příspěvek od bloom »

Jarsey píše:Tento dabing pod jeho vedením je (a to neříkám o mnoha filmech) lepší než originál!
Který dabing?
Jarsey

Nový příspěvek od Jarsey »

Dabing dělaný pro televizi, Alexej Pyško a spol.
Nevšimla jsem si, že oba režíroval Petr Pospíchal :-)
''Jsem vděčný všem, kteří mi řekli NE, protože díky nim jsem to zvládl sám.''
-Albert Einstein.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“