Mission: Impossible - Odplata / Mission: Impossible - Dead Reckoning

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

BlueShadow24Cz

Re: Mission: Impossible Odplata - První část / Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Nový příspěvek od BlueShadow24Cz »

Ještě se může stát věc že až jak to půjde do televize, tak se nějaká televize odhodlá to nadabovat znova s normálním obsazením, protože občas se některé věci co se nadabovali v kině nepovedly, a většinou to televize zachránila, a udělali si nový dabing, a Tom Cruise není výjimka.
Eminem007

Re: Mission: Impossible Odplata - První část / Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Nový příspěvek od Eminem007 »

Pravda, i mě to napadlo, že až to poběží v televizi, tak bych to nechal udělat tak, že by se předabovali pouze jenom ty postavy u kterých to dopadlo špatně - předabovat celý film to by byla škoda.
BlueShadow24Cz

Nový příspěvek od BlueShadow24Cz »

Eminem007 píše: 08 črc 2023 22:20 Pravda, i mě to napadlo, že až to poběží v televizi, tak bych to nechal udělat tak, že by se předabovali pouze jenom ty postavy u kterých to dopadlo špatně - předabovat celý film to by byla škoda.
Já jsem jenom myslel ty postavy, které byly špatně obsazené, já to nemůžu zhodnotit, protože jsem viděl jenom jeden díl.
jackb
Globální moderátor

Nový příspěvek od jackb »

Ale nic se předabovávat nebude. Kolik těch příkladů asi je? U Alvina to bylo ze specifického důvodu, ale že někdo absolutně kašlal na obsazení předchozích částí a obsadil si to podle sebe, tak tohle rozhodně žádná TV jako důvod nevezme. To by se pak dělo o dost častěji. Navíc nevím jestli to ještě platí, ale Cruise specificky zakázal dělat ke svým filmům další dabingy (Nova si chtěla udělat svého času nový dabing ke trojce s Bubníkem).

Jinak musím teda ještě zmínit ten zábavný paradox, že Virtual kde mají ve zvyku až nepěkně experimentovat a kde jim to občas příjde jako super nápad změnit hlas taky v rámci série, tak to stejné studio naopak dostane do rukou jinou slavnou sérii (Rychle a zběsile) a místo ignorování původního obsazení, tak jsou to oni, kdo naopak s úctou dodrží veškeré obsazení. Že se dožiju téhle situace se mi ani nesnilo. Takže nezbývá než ještě jednou poděkovat jak Janu Pechovi tak Virtualu, že to dopadlo takhle skvěle.
dabing fans

Nový příspěvek od dabing fans »

Taky mě mrzí, že se tu my všichni na dabingforu snažíme navrhovat obsazení, všichni se tu máme možnost vyjadřovat s předstihem, koho bychom na určité role preferovali a nakonec si to stejně režisér obsadí úplně po svém a to není poprvé. Kdyby alespoň přihlédl k návrhům nebo spjatosti z minulých filmů, ale to ne. To je fakt vůči nám totální výsměch. Fakt tomu nerozumím, je to jeden z mých nejočekávanějších filmů tohoto roku, ale tohle mě pěkně rozhodilo a zklamalo.
To jsem si letos liboval třeba u Rychle a zběsile 10, Flashe, nebo Indiana Jonese, ale tohle se prostě za mě nepovedlo.
bloom
Globální moderátor

Nový příspěvek od bloom »

Ištván87 píše: 08 črc 2023 16:39 U pana Maryšky šlo možná o jakous takous hlasovou podobnost s Martinem Kollárem
Pro mě jsou teda pánové Kolár a Maryška v úplně jiných hlasových kategoriích. Podle mě je za neobsazením pana Rímského spíš nějaká malichernost.
Brocc píše: 08 črc 2023 19:56 Vážně by mě zajímal nějaký smysluplný argument z jakého důvodu byl dabing DaD "katastrofa". A myslíš ty opravdu dobré režiséry jako Lucie Svobodová, která naposledy předvedla skutečně katastrofální dabing Vyproštění? Nebo Veroniku Veselou, která dokázala pokazit dabing i takového filmu jako je Zelená kniha například? Jako je mi jasný, že jsou tu populární jen proto, že dodržují nesmyslné žebříčky, ale trochu objektivity by neuškodilo. Bohužel jinak jsou to totiž tvůrkyně naprosto generických a nezajímavých dabingů.
Já určitě souhlasím se smyslem tvého příspěvku. Ale ani jednu z dam bych neoznačil za tvůrkyně generických a nezajímavých dabingů - u paní Svobodové třeba z poslední doby vzpomínám na velmi povedený dabing seriálu Cvoci v nemocnici, u paní Veselé zase na Píseň bez konce: Příběh Franze Liszta. Myslím, že za odpovídajících podmínek (!) dokážou obě vytvořit velmi zdařilé dabingy. Naopak pan Hájek jako režisér pro mě naprosto hrozným obsazením hlavních rolí pohřbil možnost podívat se na seriál Enedeavour s dabingem. Takže je skutečně těžké generalizovat tvorbu jednotlivých režisérů. :) Nicméně jak jsem psal, se smyslem tvého příspěvku se ztotožňuji.
Brocc

Nový příspěvek od Brocc »

Já jsem se vůbec nechtěl nějak zastávat Vojtěcha Hájka, třeba jeho Elvis se mi vyloženě nelíbil. Ale tou poznámkou jsem chtěl právě poukázat jaký nesmysl je ta generalizace. Je potřeba ke kždému dabingu a každému aspektu toho dabingu přistupovat zvlášť. A vůbec hodnotit dabing jen podle dodržení nějkého spojení je úplná pitomost.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
dabing fans

Nový příspěvek od dabing fans »

Tak jsem na tom byl v kině a rád bych to zhodnotil. Přeobsazení zpátky na pana Bubníka mi naprosto vyhovovalo, po druhém Top Gunu jsem doufal, že se vrátí i zde a to se povedlo. Další, kdo byl perfektní Libor Hruška a Jiří Dvořák za mě naprostá spokojenost, Kateřina Petrová byla také skvělá. Ale to přeobsazení Benjiho, Luthera a Ilsy mě hodně mrzelo, hlavně u těchto tří postav. Především jsem si za celý film nemohl zvyknout na Jakuba Saice, tam to byl pro mě hodně velký rozdíl od Petra Rychlého. Na Zdeňka Maryšku by se nechalo možná po čase zvyknout a Petra Horváthová mi přišla poměrně nevýrazná, ale třeba je to jen můj pocit. Každopádně bych si přál, aby se v příštím filmu vrátil alespoň ten Petr Rychlý, za to bych byl vděčný.
kakadu

Nový příspěvek od kakadu »

To je vlastně hodně zajímavý hlavolam. Jak obsadit druhou část? Zachovat tohle obsazení, nebo to zase změnit?
Michaela_
Admin

Nový příspěvek od Michaela_ »

BlueShadow24Cz píše: 07 črc 2023 23:04 ale jsem rád že je fakt že Bubník se k tomu vrátil, protože Pavla Ondru bych nerozdýchal. :D
Tak hlavně je to Vondra, viď? :D
oberon píše: 07 črc 2023 20:00 co nad spojením Bubník - Cruise slintají).
řadím se ke slintajícím :D
Petra Tišnovská, René Slováčková 8-)
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík, Jiří Dvořák :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Filmy“