Hříšný tanec / Dirty Dancing
Moderátor: ReDabér
Re: Hříšný tanec / Dirty Dancing
Naštěstí se dá ta ČST verze sehnat. Ale je to fakticky škoda, že všude dávají ten VHS dabing.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Taky bych bral, kdyby tu (bez diskuze lepší) ČST verzi někdo vysílal. Ale ta kazetová mi vůbec nevadí, na tý jsem vyrůstal, překlad vpodstatě identickej, výkony herců taky dobrý, že má málo hlasů - a co má bejt?
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.
Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Nemůžu za to že právě toho je většina.
Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Chcem sa len opýtať, lebo sa už fakt nepamätám a ani v tejto téme o tom nič neni.
V kine v roku 1989 sa premietal s titulkami ?
Lebo nikde sa o žiadnom kinodabingu nepíše ani o slovenskom dabingu.
Viem celkom určite, že som bol na tomto filme v kine ešte pred revolúciou.
V kine v roku 1989 sa premietal s titulkami ?
Lebo nikde sa o žiadnom kinodabingu nepíše ani o slovenskom dabingu.
Viem celkom určite, že som bol na tomto filme v kine ešte pred revolúciou.
Ano, Hříšný tanec se promítal v kinech od srpna 1989 a to v původním znění s titulky. (týká se Česka - působnost ÚPF, o Slovensku (SPF) info nemám, ale nečekám zásadní rozdíl).
-
- Moderátor
1. dabing je už z roku 1990 (natáčení 5.-16.11.1990). Výroba probíhala ještě filmovým způsobem, byť se pak vysílalo z přepisu na telemagnetickém pásu. Jeden z posledních dabingů, které se v ČST vyrobily ještě na klasický film.
Na Filmboxe teraz VHS dabing.
Mě připadá uvedení ČST dabingu lehce problematické a doufám, že ČT před filmem odvysílá nějaký krátký spot s informací, že diváci poprvé po XX letech uvidí v pořadí první český dabing tohoto filmu s mnohem bohatším obsazením. V opačném případě bych se vsadil, že nastane nadávání na to, že ČT film "zase" předabovala.
Krom toho... vím, že se to snad v praxi ani nedělá a taky vím, že to teď za tento názor schytám, ale vůbec by nebyl na škodu nějaký šetrný, poctivý remastering do sterea, ideálně i DD 5.1. Č(S)T až do konce 90. let dabovala výhradně monofonně a zrovna u tohoto filmu - romantický film s mnoha dobovými písničkami - bude "downgrade" ze sterea, v němž byl vyroben 2. dabing, do mono, poměrně znatelný.
Nic z toho ale nic nemění na tom, že se na tento dabing opravdu hodně těším a rád si ho poslechnu, protože ten druhý se mi moc nelíbí a zejména mě na něm dost štve ten plechový zvuk dialogů.
Krom toho... vím, že se to snad v praxi ani nedělá a taky vím, že to teď za tento názor schytám, ale vůbec by nebyl na škodu nějaký šetrný, poctivý remastering do sterea, ideálně i DD 5.1. Č(S)T až do konce 90. let dabovala výhradně monofonně a zrovna u tohoto filmu - romantický film s mnoha dobovými písničkami - bude "downgrade" ze sterea, v němž byl vyroben 2. dabing, do mono, poměrně znatelný.
Nic z toho ale nic nemění na tom, že se na tento dabing opravdu hodně těším a rád si ho poslechnu, protože ten druhý se mi moc nelíbí a zejména mě na něm dost štve ten plechový zvuk dialogů.
Titulky na konci.