My Fair Lady / My Fair Lady

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

filip
Globální moderátor

My Fair Lady / My Fair Lady

Nový příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

DABING: ČT

V českém znění: Igor Bareš - Rex Harrison (Henry Higgins), Lucie Vondráčková - Audrey Hepburn (Líza Doolittleová), Miloš Vávra - Wilfrid Hyde-White (Hugh Pickering), Zdeněk Maryška - Stanley Holloway (Alfred P. Doolittle), Naďa Konvalinková - Mona Washbourne (Pearceová), Regina Rázlová - Gladys Cooper (Higginsová), Lumír Olšovský - Jeremy Brett (Freddy Eynsford-Hill), Vlasta Peterková - Isobel Elsom (Eynsford-Hillová), Petr Rychlý - Theodore Bikel (Zoltán Karpathy), Svatopluk Schuller - John Alderson (Jamie), Miroslav Táborský - John McLiam (Harry), Radka Fidlerová - Olive Reeves-Smith (Hopkinsová), Zuzana Skalická - Moyna MacGill (lady Boxingtonová), Jana Postlerová - Lillian Kemble-Cooper (vyslancova žena), Ladislav Cigánek - William Beckley (dveřník), Daniel Bambas - Victor Rogers (policista), Jaroslav Horák (George), Vítězslav Bouchner, Bohuslav Kalva, Jan Szymik, Monika Krátká, Hana Baroňová, Pavlína Kostková Dytrtová, Milan Slepička, Radovan Vaculík, Alexandr Postler

Překlad: Ota Ornest
Dialogy: Alena Fišerová
Dramaturgie: Petr Farkaš
MIstr zvuku: Ladislav Krýsl
Asistentka režie: Hana Somolová
Vedoucí produkce: Markéta Vyšínová
Vedoucí dramaturg: Zdeno Kubina
Vedoucí realizace: Pavel Fuchs
Režie: Michal Vostřez
Vyrobila Česká televize - 2021
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Re: My Fair Lady / My Fair Lady

Nový příspěvek od KOMZA »

Nečekala jsem, že se MFL někdy nadabuje, ale obsazení vypadá krásně, tak věřím, že to bude podobně dobře i znít. Některé volby se mi obzvlášť líbí, jsem například zvědavá na Lumíra Olšovského, kterého mám teď nepřekvapivě spjatého s postavou Higginse. A když vidím v obsazení Naďu Konvalinkovou, trochu si říkám, zda nebylo původně v plánu se třeba i inspirovat některými českými obsazeními, ať už My Fair Lady nebo i Pygmaliona, protože by mi tu na Harrisona docela seděl i Tomáš Töpfer a na ČT by to nebylo úplně nereálné. Nicméně Igor Bareš je podle mě skvělou volbou a Lucie Vondráčková je na Lízu přímo ideální. Otázkou tedy teď zůstává, jak budou působit přechody do originálu a též jaký bude překlad. Na tohle se každopádně moc těším, tak doufám, že si to nebude Česká televize nechávat moc dlouho pro sebe.

EDIT: Výborně, tak to je dřív, než jsem čekala. To mám radost.
Naposledy upravil(a) KOMZA dne 14 pro 2021 19:18, celkem upraveno 1 x.
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
filip
Globální moderátor

Nový příspěvek od filip »

1.1. to běží
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Ištván87

Nový příspěvek od Ištván87 »

Igora Bareše jsem před lety viděl ve Stavovském divadle v Pygmalionu, takže ten má tuhle roli v malíku. A Lucie Vondráčková - tohle bude role přesně pro ní. A i další role mají výborné dabéry.Těším se.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Tuhle inscenaci já právě už bohužel neznám, to už je pro mě hodně dávno, ani z žádného kousku záznamu (i když teď schválně koukám, že Divadelní ústav záznam má, to bych se pak možná mohla někdy zajít podívat...), o to víc jsem zvědavá, jak si s tím Igor Bareš poradí – věřím, že skvěle, protože jak ho znám z jiných divadelních rolí, sem mi zkrátka náramně dobře pasuje. Celkově je pro mě Pygmalion jedním z nejoblíbenějších divadelních textů, dost možná nejoblíbenější komedií vůbec, tak mám holt i k My Fair Lady, ač je to muzikál, takový zvláštní vztah, tak to tak asi budu mít i s tímto (pevně doufám, že vydařeným) dabingem :)
bloom
Globální moderátor

Nový příspěvek od bloom »

KOMZA píše:A když vidím v obsazení Naďu Konvalinkovou, trochu si říkám, zda nebylo původně v plánu se třeba i inspirovat některými českými obsazeními, ať už My Fair Lady nebo i Pygmaliona, protože by mi tu na Harrisona docela seděl i Tomáš Töpfer a na ČT by to nebylo úplně nereálné.
Tak třeba zrovna Igor Bareš hrál před nějakou dobu Higginse v Národním divadle. :) Tomáš Töpfer mi přišel nevhodně vybraný do role Higginse už na jevišti (jako v řadě jiných rolí, do kterých se obsadil jako divadelní ředitel), takže zrovna jeho neobsazení vůbec nelituji.

Dabing určitě nebude špatný, ústřední dvojice postav je obsazená výbornými herci, kteří budou určitě skvělí. Akorát mám pocit, že se jedná víc o obsazení na postavu než na obsazení konkrétního herce v dané postavě - Igoru Barešovi podle mě v projevu chybí ta uhlazenost britského gentlemana, se kterou Higginse hraje Harrison a Lucie Vondráčková podle mě nebude mít ve výrazu tu správnou křehkost, kterou svojí Lízu obdařila Audrey (což ji odlišilo od řady jiných Líz Doilittleových). Kdyby se v těch rolích objevili v divadelní adaptaci, neřeknu ani slovo, ale mám pocit, že to prostě nebude Rex jako Higgins a Audrey jako Líza. Ještě větší strach mám z obsazení Pickeringa, protože Miloš Vávra mi přijde úplně mimo projev i typu Wilfrida Hyde-Whitea.

Každopádně se divím, že se ČT rozhodla po desetiletích repríz s titulky film nadabovat - škoda, že rozhodnutí nepřišlo mnohem dřív, když byla šance na lepší obsazení.
Stanley Roe

Nový příspěvek od Stanley Roe »

Jestli to nebude a z titulků zdá se že tedy ne i přezpíváno do české verze, pak postrádá dabing opodstatnění.
Ištván87

Nový příspěvek od Ištván87 »

Já si zase říkám, že by možná neobsazovali Lucku Vondráčkovou, pokud by se tam nezpívalo. Ale je pravda, že to může být náhoda.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

bloom píše:Tak třeba zrovna Igor Bareš hrál před nějakou dobu Higginse v Národním divadle. :) Tomáš Töpfer mi přišel nevhodně vybraný do role Higginse už na jevišti (jako v řadě jiných rolí, do kterých se obsadil jako divadelní ředitel), takže zrovna jeho neobsazení vůbec nelituji.
Jak píšu výše, inscenace ND je na mě až moc "stará", tu už jsem neměla nejmenší šanci zažít, takže v tomto případě nemohu soudit, jen u těch novějších. Nicméně mně osobně se Töpfer jako Higgins líbil, ale nebudeme tu z toho samozřejmě dělat teatrologickou diskuzi :D

V každém případě ale nepočítám se zpěvem, na to mě vůbec nenapadlo pomyslet, jelikož tomu výpis tvůrců nijak nenasvědčuje. O to víc jsem právě zvědavá na přechody do a z originálu. No, posoudíme již brzy.
hbzcb@seznam.cz

Nový příspěvek od hbzcb@seznam.cz »

Mám My Fair Lady - s Audrey v uších. Napřed se mi dabing nelíbil - ale pak jsem si jej poslechl několikrát znova v porovnání s originální verzí - řekl bych že Lucka Vondráčková odvedla velmi dobrou práci. Zvláště úvodní scéna před divadlem je v porovnání s originálem téměř k nerozeznání. Pravda, že některé "jemnější" scény jsou s Audrey hebčí. Ale nic není dokonalé - a když to režisér pustil.... Nedá se porovnávat Lucčin dabing se zpěvem - zvláště proto, že to ve většině případů (až na některé výjimky) není zpěv Audrey .... ;) ;)
Naposledy upravil(a) hbzcb@seznam.cz dne 28 pro 2022 10:55, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“