Vražda v Orient expresu / Murder on the Orient Express

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Teoretik

Vražda v Orient expresu / Murder on the Orient Express

Nový příspěvek od Teoretik »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1. DABING
V českém znění: Martin Růžek - Albert Finney (Hercule Poirot), Blanka Bohdanová - Ingrid Bergman (Greta Ohlssonová), Jaroslava Adamová - Lauren Bacall (Harriet Belinda Hubbardová), Jan Teplý - Sean Connery (plukovník Arbuthnot), Věra Galatíková - Vanessa Redgrave (Mary Debenhamová), Svatopluk Skopal - Michael York (hrabě Andrenyi), Soběslav Sejk - Martin Balsam (Bianchi), Miroslav Moravec - Jean-Pierre Cassel (Pierre Paul Michel), Karel Houska - John Gielgud (Beddoes), Nelly Gaierová - Wendy Hiller (princezna Dragomiroff), Jiří Novotný - Anthony Perkins (Hector Willard MacQueen), Zdenka Procházková - Rachel Roberts (Hildegarde Schmidtová), Jiří Holý - Richard Widmark (Ratchett), Jiří Zahajský - Colin Blakely (Cyrus Hardman), Petr Štěpánek - Denis Quilley (Antonio Foscarelli), Eva Jakoubková - Jacqueline Bisset (hraběnka Andrenyi), Ota Sklenčka - George Coulouris (Dr. Constantine), Bohuslav Kalva - Vernon Dobtcheff (recepční), Karel Heřmánek - Jeremy Lloyd (pobočník), Jan Rosák (vypravěč), Ladislav Krečmer - Vic Tablian (prodavač na ulici), Jan Řeřicha, Jan Sedliský, a další

Překlad: Helena Čechová
Dramaturg: Ivan Křička, Boris Adamec
Zvuk: Zdeněk Hrubý
Střih: Jiří Šesták
Asistent režie: Marta Ballingová
Vedoucí výrobního štábu: Marie Poštolková
Dialogy a režie: Olga Walló
Vyrobila: Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1980

2. DABING
V českém znění: Boris Rösner - Albert Finney (Hercule Poirot), Hana Maciuchová - Ingrid Bergman (Greta Ohlssonová), Jorga Kotrbová - Lauren Bacall (Harriet Belinda Hubbardová), Pavel Šrom - Sean Connery (plukovník Arbuthnot), Zlata Adamovská - Vanessa Redgrave (Mary Debenhamová), Otakar Brousek ml. - Michael York (hrabě Andrenyi), Oldřich Vlach - Martin Balsam (Bianchi), Michal Pavlata - Jean-Pierre Cassel (Pierre Paul Michel), Miloš Hlavica - John Gielgud (Beddoes), Jaroslava Adamová - Wendy Hiller (princezna Dragomiroff), Vladislav Beneš - Anthony Perkins (Hector Willard MacQueen), Jana Altmannová - Rachel Roberts (Hildegarde Schmidtová), Jiří Štěpnička - Richard Widmark (Ratchett), Jiří Prager - Colin Blakely (Cyrus Hardman), Jan Vlasák - Denis Quilley (Antonio Foscarelli), Olga Želenská - Jacqueline Bisset (hraběnka Andrenyi), Stanislav Fišer - George Coulouris (Dr. Constantine), Libor Terš, Stanislav Lehký, Milan Bouška a další

Překlad: Pavel Kříž
Zvuk: Martin Václavík
Produkce: Marcel Bauer
Dialogy a režie: Jana Michajlová
Vyrobila: ČNTS Nova 1998
Naposledy upravil(a) bloom dne 04 říj 2008 17:26, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
Maestro není doma a jeho milostivá paní matinka vám vzkazuje,
aby jste už nevolala změněným hlasem, že vás stejně pozná
diawara89

Re: Vražda v Orient expresu / Murder on the Orient Express

Nový příspěvek od diawara89 »

Mě se líbí více Růžek než Rösner.
diawara89

Nový příspěvek od diawara89 »

puffy píše:Tak u mna jednoznacne vedie druhy dabing kvoli famoznemu Rosnerovi.
Tak Boris byl samozřejmě vynikající, ale mě k postavě tohoto Poirota sedí více Růžek.
sud

Nový příspěvek od sud »

Vzácný případ, kdy jsou oba dabingy perfektní. U mne jednoznačná remíza.
TOP (současní) dabéři: Lukáš Hlavica, Petr Lněnička, Martin Stránský, Jaromír Meduna, Jiří Dvořák, David Novotný
TOP (současné) dabérky: Tereza Bebarová, Tatiana Dyková, Tereza Císařová, Jitka Moučková, Pavla Beretová, Helena Dvořáková
patslad
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od patslad »

U tohoto filmu jsou oba dabingy skvělé, nicméně u jedné z verzí (a teď si nejsem jistý, u které) došlo k posunu hudební stopy o cca 1 vteřinu a hodně mi to vadilo, neboť hudební doprovod v tomto filmu je docela důležitý (např. ve scéně, kdy vlak vyjíždí z nádraží).
Licence2kill
Moderátor

Nový příspěvek od Licence2kill »

7.1. na ČT samozřejmě s 1. dabingem. A propos, jeho rok výroby je 1980, TV premiéra pak 14.2.1981.
salgado

Nový příspěvek od salgado »

Ty úvodní novinové titulky podle mne četl Jan Rosák.

Jinak Martin Růžek byl naprosto famózní, ovšem sám Poirot mi připomínal metamorfózu Hitlera Františka Viceny ze Zítra vstanu a opařím se čajem a Bruna Ganze coby Hitlera z Pádu Třetí říše.

Na DVD vyšel který dabing?
Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pomajz »

salgado píše:Na DVD vyšel který dabing?
Na DVD vyšel nový dabing.
Ty máš zvláštní otázky.....
Naposledy upravil(a) Pomajz dne 20 kvě 2016 14:34, celkem upraveno 2 x.
RETROFILM
Raikkonen

Nový příspěvek od Raikkonen »

Včera jsem poprvé slyšel ČST dabing, ale musím říct, že mi v něm úplně nesedl Martin Růžek na Hercule Poirota. Albert Finney tady z Poirota udělal pomalu neurotika, neustále se nějak hýbe, dělá teatrální gesta atd. Naproti tomu Růžek má vcelku uklidňující mírný hlas, takže i když se snažil, není to úplně ono. Proto se mi Boris Rösner líbil více, protože dodal té postavě správné emoce. Jinak je ale ten ČST dabing skvělý.
V ideálním případě bych proto vzal první dabing + Rösnera na Poirota a Šroma na Conneryho.
sud

Nový příspěvek od sud »

Martin Růžek má podobný hlas jako Albert Finney, Poirota trochu zklidnil a detektiv proto působí tradičnějším dojmem, jako třeba Poirot Davida Ducheta v podání Petra Kostky nebo Jaromíra Meduny. Boris Rösner se zaměřil spíše na temperamentnější Poirotovu stránku a více se vtělil do Finneyho podání. Ale obě tyto polohy jsem uvítal, oba pánové byli výborní a jejich výkony jsou zcela vyrovnané, IMHO stejně jako obě dabingové verze.
TOP (současní) dabéři: Lukáš Hlavica, Petr Lněnička, Martin Stránský, Jaromír Meduna, Jiří Dvořák, David Novotný
TOP (současné) dabérky: Tereza Bebarová, Tatiana Dyková, Tereza Císařová, Jitka Moučková, Pavla Beretová, Helena Dvořáková
Odpovědět

Zpět na „Filmy“