To není pravda, já jsem v 90. letech v odborných časopisech četl o DVD a ani ve snu by mě nenapadlo, že by se mohlo vyslovovat "dívídí", protože "předchůdce" CD se četlo normálně česky "cédé". To teprve později, když už u nás skutečně začali DVD vycházet, se odněkud přitáhlo nelogické anglické čtení zkratky DVD jako "dívídí".Ištván87 píše:Proto nechápu proč se před pár lety začalo používat třeba DéééééVéééééDéééé (neskutečně nechutný), ... Když už vždycky říkalo DíVíDí a Pucle, tak by se to nemělo předělávat.
Captain America: První Avenger / Captain America: The First Avenger
Moderátor: ReDabér
Re: Captain America: První Avenger
Po shlédnutí dabovaného traileru to nevypadá na vůbec špatný dabing, jsem zvědavý na finální podobu.
I v upoutávkách se říká Kapitán Amerika, tak nevím v čem je problém...
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
- Markus
- Senior admin
- Kontaktovat uživatele:
Bude to Kapitán Amerika, přesně jak je v trailerech a já s tím souhlasím. Dodržování původních jmen hrdinů ano, ale jak se říká vocaď pocaď.

- Markus
- Senior admin
- Kontaktovat uživatele:
Doplnění:
Filip Švarc - Derek Luke (Gabe Jones), Pavel Šrom - Neal McDonough (Timothy 'Dum Dum' Dugan), Ladislav Županič - Michael Brandon (Senator Brandt), Jiří Knot - Bruno Ricci (Jacques Dernier), Pavel Rímský - Samuel L. Jackson (Nick Fury), Radovan Vaculík - Robert Downey Jr. (Tony Stark), Bohdan Tůma, Jindřich Žampa, Jana Walterová, Klára Oltová, Jolana Smyčková, Karel Richter, Jaroslav Kaňkovský, Libor Terš, Nikola Votočková, Marek Holý, Marek Libert, Michal Jagelka, Michal Michálek, Zbyšek Horák a další
Překlad: Jakub Racek
Zvuk: Filip Mošner
Dialogy a režie: Ladislav Novák
Filip Švarc - Derek Luke (Gabe Jones), Pavel Šrom - Neal McDonough (Timothy 'Dum Dum' Dugan), Ladislav Županič - Michael Brandon (Senator Brandt), Jiří Knot - Bruno Ricci (Jacques Dernier), Pavel Rímský - Samuel L. Jackson (Nick Fury), Radovan Vaculík - Robert Downey Jr. (Tony Stark), Bohdan Tůma, Jindřich Žampa, Jana Walterová, Klára Oltová, Jolana Smyčková, Karel Richter, Jaroslav Kaňkovský, Libor Terš, Nikola Votočková, Marek Holý, Marek Libert, Michal Jagelka, Michal Michálek, Zbyšek Horák a další
Překlad: Jakub Racek
Zvuk: Filip Mošner
Dialogy a režie: Ladislav Novák

Ve filmu bude i Tony Stark, nebo se daboval i ten trailer na Avengers po titulkách?
Klára Oltová je Klára Sedláčková.
Škoda, že to distributor nepojmenoval Captain Morgan: Original Spiced Gold.
- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
Netušíte, kdo by mohl dabovat Natalii Dormer? Jolana Smyčková by ze zbytku na ní ještě slušně seděla.