Sněhurka a sedm trpaslíků / Snow White and the Seven Dwarfs

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Lukiz

Re: Sněhurka a sedm trpaslíků / Snow White and the seven dwarfs

Nový příspěvek od Lukiz »

Czech version from 1938 somehow disappeared in early 1940s (at least copies in Czechland). Recently group of private collectors announced that they have 70 minutes of 1938 version (so 10 minutes still missing).
Btw the linked page states release date of Czech version as 16 September 1938. That was Czech subtitled version. Czech dubbing was released on 19 December 1938.
Ištván87

Nový příspěvek od Ištván87 »

edigrieg píše:Hi from Germany and sorry that I can only write in English ... should I write in German? :)

I'm working on a schedule about the first 12 dubbings from Snow White in 1938 and searching for information and material (snapshots) from the czechian one. Can somebody help me? How rare is that version in your country?

Here is the link to my page, i think it's self-explanatory :
http://www.trickfilmstimmen.de/analyse/intersnow2.htm

Regards
Holger
Well, I guess that about 90% of czech citizens don't even know about the original dubbing. And only a few have heard it. I mean, only a few of who are alive nowadays.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pomajz »

Oficiálně první vydání Sněhurky na VHS, i takováto černota se legálně prodávala v obchodech.
zakoupeno září 1995 cena 420,-
Obrázek
RETROFILM
Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Lukiz píše:Proč "černota"?
Ofiko to vydalo až HCE

P.S zvuk na té "originál" kazetě byl otřesný, každých cca 10 minut 2 sekundový výpadek zvuku. A nahrávka spíš jako nějaká 5-6 kopie.
RETROFILM
DavidHodan

Nový příspěvek od DavidHodan »

1942? Hmmmm.... Ta čeština je taky "pěkná".
Sháním staré kazety, jakýkoliv videosystém, nejlépe před r. 89, max. však do r. 98, seznam výhodou ;)
ČSFD: http://www.csfd.cz/uzivatel/77907-davidhodan/
YouTube: http://www.youtube.com/channel/UCzE_FAgb1uDaPw4ebKYxamg
zvoltejmeno

Nový příspěvek od zvoltejmeno »

Zajímavé povídání. I když se autor místy dost lituje :D. No každý by to považoval za zlato, kdyby si s tím dal tolik práce. Nevím, jak vy, ale já ( zvlášt', když jsem tady na dabingforu zaslechl, že plamen může u nitrátových filmů dosahovat 10 metrů) bych si zvolil jiné místo na spálení filmu než ohniště, které je tak blízko keříkům. Ale co, je to promítač, věděl do čeho jde.
V kině nejde o to, jak dobrý film je, ale o to, jaký z něj máte pocit. Dabing ten pocit může výrazně zlepšit.

Nej dabéři: Vladimír Brabec, Dalimil Klapka, Jaromír Meduna, Vlastimil Bedrna, Pavel Rímský, †Antonín Molčík, †Bedřich Šetena,†Stanisalav Bruder
Bobika

Nový příspěvek od Bobika »

Zajímavé, i když pro mě těžko pochopitelné. Ve veškeré literatuře o filmové technologii (a že znám prakticky vše v české či slovenské řeči, co kdy od třicátých let vyšlo) se praví, že úzký film od 16mm po osmičku existuje pouze na nehořlavé, čili acetylcelulózové podložce. Důvod je jednoduchý : zatímco s nitrátním filmem pracují pouze školení profesionálové, úzký film je využíván pro školní či amatérské účely, kde s filmovým pásem manipulují absolutní laici, kteří by dokázali svým případným neumětelstvím způsobit tragédii. V kurzech pro promítače kin s úzkým formátem se vždy zdůrazňovalo ono "S", čili Safety mezi perforačními otvory. V prodeji nikdy neexistovala inverze na hořlavém materiálu (a že jsem svým věkem opravdový pamětník !), čili materiál, na který byla Sněhurka údajně přefotografována. V návodu k žádnému 16mm stroji jsem se nedočetl o nutnosti opatrnosti při promítání hořlavého filmu - protože zkrátka něco takového bylo vyloučeno. Sněhurka je pohádka. A něco pohádkového tuším i v onom podivném příběhu o pálení rozkládajícího se celuloidu.
Lukiz

Nový příspěvek od Lukiz »

To je ovšem na reklamaci autorovi. Tady můžeme jen přispět citací z detailnějšího popisku pod videm, kde se praví:
V zásobě jsem měl asi 900m černobílého positivního nitrátového filmu 16mm nařezaného a naděrovaného z nitrátového positivního filmu 35mm z doby druhé světové války Kodak Berlin Köpenig-řezání a děrování můžete vidět na Fugnerfilmu.
Takže to je v podstatě konzistentní s tvrzením, že od výroby žádný 16mm na hořlavé podložce nebyl, neboť v tomto případě to byl původně 35mm film.
Bobika

Nový příspěvek od Bobika »

Tak to jsem přehlédl :oops: . Ovšem vyvolat positivní film (není to inverze, ale opět negativ, gradačně přizpůsobený vlastnostem negativu - něco jako fotopapíry) do inverze není maličkost. O tom, jako hoří nitrát, jsem se nedávno přesvědčil - mám několik desítek metrů čtvrtpalcového hořlavého filmu pro záznam zvuku (používalo se v letech cca 1940-55). Odlomil jsem pár centimetrů, položil na talířek a podpálil sirkou a plamen odhaduji na nějakých deset patnáct centimetrů.
Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Film má být vysílán tak, jak byl natočen a pochybuju že v roce 1937 byl natočen do 7.1 a v roce 1970 byl český dabing dělaný do 5.1. :mrgreen:
RETROFILM
Odpovědět

Zpět na „Filmy“