Futurama / Futurama
Moderátor: Michaela_
Re: Futurama / Futurama
no on je tu taky ten problem ze tech mladych halsu do 30 let a tech starych nad 60 let hodne nedostava, chapu tu oblibu j. kankovskeho, vzhledem k tomu ze je hodne tvarny a hodi se na lecjakou roli a vzalst u animace musi herec hodne menit polohu, navic je to hlas, kterej pro cloveka, co se v nich neorientuje, svoji barvou nijak nevycniva, jako by treba vycnival extremne hluboky zvucny hlas pana marysky
Samozřejmě, že nechci rejpat, jen třeba upozornit tvůrce co by šlo malinko vyladit...ale překlad je výborný, hlavní postavy skvělé, používá se přízvuk, dabérů je oproti Simpsonům docela dost a fakticky se hodně snaží měnit hlasy atak...je jasný, že když se točí vždy po několika dílech tak všichni nemůžou to plně chápu...ale podle mého líp to dopadnout nemohlo...soudě i podle velké obliby u fanoušků co vše znají v originále... 

Dabing X Originál?...většinou jde jen o to, co vidíte dřív...
Nedá mi to a musím citovat hlášku z nedávné epizody. Ta mě totiž fakticky dostala
Fry: "Ještě jsem neviděl výbuch supernovy, ale vsadím se, že to určitě bude o hodně víc super než ta trapná nova."
Přesně kvůli těmhle momentům stojí za to sledovat CZ Futuramu.

Fry: "Ještě jsem neviděl výbuch supernovy, ale vsadím se, že to určitě bude o hodně víc super než ta trapná nova."
Přesně kvůli těmhle momentům stojí za to sledovat CZ Futuramu.

Naposledy upravil(a) Kubaz dne 18 kvě 2009 16:44, celkem upraveno 1 x.
Jo, tam byl nějakej pro Čechy úplně nechopitelnej fór na Chevrolet Novy, tak to volalo po kreativitě... Ale ta "nova" v tom citátu má bejt malá, vůbec jsme se tím ani v nejmenším nechtěli nedej bože navážet do někoho konkrétního 

Je mi jasné, že to určitě nebyla žádná narážka. Proto jsem to radši změnil aby to nebylo soudně napadnutelné.

-
Všiml jsem si jedné chyby. Ve většině seriálu Fry profesorovi tyká, což je logické protože je to jeho synovec. Ale v jednom díle, teď si nevzpomenu na název ale je to díl kdy Bender ve spánku všecko ohýbal, mu říká profesore a vyká mu.
Bohužel máš pravdu. V jedný větě to tam uteklo.
Tak dnes dávali Star Trek díl a pan Plachý na Spocka zůstal. Alespoň něco. Ostatní (jestli sem dobře poznal) se změnili. Mé ucho identifikovalo pana Županiče na Kirka, ale u těch dalších opravdu nevím. Ale díl byl výborný a dabing jako obvykle skvělý.
Jinak když už sem se rozepsal, tak tady mi Honza Maxián na vedlejších rolích vůbec nevadí, naopak. Některé jeho zejména "dětské" role jsou výborné. Dále je taky podle obsazení vedlejších postav pěkně poznat které díly se dabovaly společně.
A když už jsme u toho mohou se doplnit do prvního postu další dabéři, které sem doteď poznal - Martin Sobotka, Michal Jagelka, Ladislav Županič...
Jinak když už sem se rozepsal, tak tady mi Honza Maxián na vedlejších rolích vůbec nevadí, naopak. Některé jeho zejména "dětské" role jsou výborné. Dále je taky podle obsazení vedlejších postav pěkně poznat které díly se dabovaly společně.
A když už jsme u toho mohou se doplnit do prvního postu další dabéři, které sem doteď poznal - Martin Sobotka, Michal Jagelka, Ladislav Županič...
-
V díle byla většina zaběhlých StarTrek dabérů: Županič (Kirk), Plachý (Spock), Kodeš (Sulu), Jagelka (Riker). U ostatních, myslím, změna moc nevadila.
Zupanic dabuje Kirka?
EDIT: Aha, pardon, uz to vidim. Ja znam jenom dabing ze serialu
EDIT: Aha, pardon, uz to vidim. Ja znam jenom dabing ze serialu