Akta X / The X Files

Pokračování příště

Moderátor: Michaela_

sharpshark

Re: Akta X / The X Files

Nový příspěvek od sharpshark »

Pro pořádek doplňuji:

epizody 10x01, 10x02, 10x06: překlad Petr Finkous
epizody 10x03, 10x04, 10x05: překlad Silvie Šustrová
epizody 10x01, 10x02, 10x04, 10x06: dialogy Lenka Tůmová
epizody 10x03, 10x05: dialogy Petr Finkous

Speaker místopisných titulků je Zbyšek Horák.
Manche

Nový příspěvek od Manche »

Jestli se můžu zeptat na jednu otázečku ke starým dílům, ve 3. sérii byl ten mytologický dvojdíl 3x15 + 3x16 (Piper Maru, Apocrypha). Chtěl jsem se zeptat, v tom prvním díle na té francouzské loďi, v originále byla tahle pasáž namluvena francouzsky? V televizi tuším byly pro tuhle pasáž použity současně titulky i dabing, nemůžu na to ale teď přísahat... :-?
Tomasak

Nový příspěvek od Tomasak »

V originále mluví francouzsky
Jack_6428

Nový příspěvek od Jack_6428 »

Tak první dva nové díly právě skončily. Celkový dojem slušný. Nemá cenu psát, co se mi líbí, takže zůstanu jen u negativ ať je to k stručnější a k věci.

Přijde mi, že hlavní postavy zněj lehce jinak, vracet se do role po X letech asi není jen tak, ale to se podá. Co se mi však líbilo už míň, byly vedlejší postavy. Konkrétně Bohdan, jehož počet postav je fakt na hraně a rovnou říkám, že kdyby to dostal někdo jinej, kdo není tak pružnej, byla by to fakt osina v zadku. Takhle to je jen menší beďar. A pak ještě William. Ten byl trochu divnej. Titulky v podání Horáka nezní špatně, ale třeba na tohle mi přijde fakt nejlepší právě Tůma. Dodal by to tomu to správný tajemno. Ale to už je detail. To by byly hlasy. No pak jsem měl párkrát dojem, a to jsou spíš dialogy a zvuk, že to postavám úplně nesedí do pusy.

To by asi bylo zatím vše. Uvidíme co zítra a pozítří. Za tyhle dva díly tedy dávám horší dvojku, čili nějakých 7/10.
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Dosty43

Nový příspěvek od Dosty43 »

Prima cool se vyjádřila na vystříhané (cenzurované ) scény:

Prima COOL Klucí, věřte nebo ne, ale tak jak seroš vidíte v telce, tak jsme ho dostali od distributora.
-kNiGHT-

Nový příspěvek od -kNiGHT- »

V prvním díle měl být Bohuslav Kalva obsazen na toho starého vládního agenta (v originále jako Man in Suit), protože Bohdan Tůma se na něj opravdu nehodí ani hlasem, ani vzhledem a věkem už vůbec ne. Navíc v prvním díle použili Bohuslav Kalvu jen na štěk s pár slovy George Bushe ve starém záběru z tv. Hlas Williema mi taky nějak nesedl. Jinak to celkem jde.

[10x01]
Petr Pospíchal - Rance Howard (starý muž)
Bohdan Tůma - Gardiner Millar (muž v obleku)
Bohuslav Kalva (George W. Bush)
Zbyšek Horák (Barack Obama)
Gustav Bubník (Jimmy Kimmel)
Petr Gelnar - Hiro Kanagawa (Garner)

[10x02]
Gustav Bubník - Christopher Logan (doktor Sanjay)
Jitka Jirsová - Kacey Rohl (Agnes)
Jan Köhler - Jaiven Natt (Adam)
Zbyšek Horák - Craig March (detektiv Gordon)
Bohdan Tůma - Simon Chin (údržbář)

[10x03]
Petr Pospíchal - Richard Newman (doktor Rumanovitch)

[10x04]
Petr Burian - Alessandro Juliani (Joseph Cutler)
Petr Gelnar - Chris Shields (detektiv Gross)
Bohuslav Kalva - Daryl Shuttleworth (Daryl Landry)
Gustav Bubník - Tim Armstrong (Trashman)
Ne každý první dabing je ten nejlepší.
Jack_6428

Byla oznámena 11. řada. Deset dílů. Začne se natáčet v létě. Premiéra v USA v průběhu podzimu-jara. U nás nejspíše opět okolo dubna, čili do roka a do dne, na Prima Cool. Snad se za rok ještě všechny dabéry podaří opět sehnat.
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Manche

Já se minule na ty nový díly docela těšil a pak jsem byl zklamanej, takže ty nový asi vynechám a budu předstírat, že seriál skončil 9. sérií (mě se totiž 8+9. série doopravdy líbila, osobně mi to přišlo jako výrazný zlepšení po slabší 7. sérii).
Jack_6428

HonzaXXII píše:Jojo. Rozhodli se ždímat prachy, dokud to jde. Že ty nový díly jsou ještě větší "nářez", než poslední dvě řady těch starších, na to kašlou.
Problém je, že ta 10. řada měla úspěch. První díl byl nejsledovanější díl od 7. řady a s připočtením catchup/vod prakticky jeden z nejsledovanějších dílů seriálu vůbec - 21 milionů diváků jen v USA. A zbytek dílů si rovněž nevedl špatně. Navíc byly náznaky už tehdy. Takže se nedivím. Jsou v tom cítit prachy a lidi to chtějí. A že pár soudnějších fandů je proti? To jim je šumák. Mně se ty nový díly už taky moc nelíbily. Nebyly vyloženě špatný. Byly prostě jiný. Spíš doufám v to, že Prima Cool konečně koupí nový kopie starých dílů v HD. To by mě potěšilo víc.
Manche

V tomhle seriálu jsem si nikdy nevšiml nějakých závažných chyb v překladu, ale nedávno jsem všiml jedné zajímavé... V epizodě 2x18 Děsivá symetrie Scullyová dvakrát mluví o kameře na polici, ale místo polici v obou případech říká slovo policii. Dlouho jsem si myslel, že se mi tam to druhé i jen zdá, ale prostě tam je... :?
Odpovědět

Zpět na „Seriály“