Superman (2025)

Zaujal vás v kině, nebo na netu nějaký film? Pomozte tvůrcům shromáždit dvorní dabéry herců, popřípadě vaše návrhy ...
xXx Star

Re: Superman (2025)

Nový příspěvek od xXx Star »

Jelikož je toto první film v novém DCU, který na nic nenavazuje, tak by konečně Supermanovo jméno mohlo začít vyslovovat správně a to jako [Suprmen] a ne jak to bylo dosud [Superman]. I když si myslím, že se to bohužel nezmění, protože lidé jsou až moc zvyklí na špatnou výslovnost.
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Anežka Saicová, Jan Šťastný, Petr Lněnička, Barbora Šedivá, René Slováčková, Miloslav Mejzlík, Jiří Plachý, Sára Nygrýnová, Kateřina Winterová, Jiří Klem, Bohumil Švarc ml., Terezie Taberyová, Robert Hájek
TmavyCyklista
Globální moderátor

Nový příspěvek od TmavyCyklista »

Je to podobný jako se špatně zvoleným dabérem. Proč bys to proboha chtěl měnit? Kontinuita přece! 8-)
https://www.herni-dabing.cz/ - nová databáze českého herního dabingu
Seznam česky dabovaných her
xXx Star

Ale tady žádná kontinuita nehraje roli. Jelikož je to první film v DCU a jediné na co se navazuje je Creature Commandos.
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Anežka Saicová, Jan Šťastný, Petr Lněnička, Barbora Šedivá, René Slováčková, Miloslav Mejzlík, Jiří Plachý, Sára Nygrýnová, Kateřina Winterová, Jiří Klem, Bohumil Švarc ml., Terezie Taberyová, Robert Hájek
kakadu

Nový příspěvek od kakadu »

„[Suprmen]“ je správná výslovnost? :shock:
xXx Star

Ano, je. Pokud to budou vyslovovat s českým přízvukem, pokud by to vyslovovali anglicky, bylo by to ještě správnější, ale to by znělo dost zvláštně, kdyby se v české větě najedou přešlo na angličtinu.
kakadu

Nový příspěvek od kakadu »

Co znamená „správnější“? Anglicky se to přece čte úplně jinak než [Suprmen].
Dosty43

Nový příspěvek od Dosty43 »

Kino: 2D dabing, 2D dabing ATMOS.
John B
Moderátor

Nový příspěvek od John B »

Tak Supermana bude dabovat oficiálně Ondřej Dvořáček - vyhrál casting. Za mě super :)
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od KOMZA »

Já si říkala, jestli ten jeho příspěvek na Instagramu naznačoval to, co jsem si myslela... Mám radost, to by mohlo být fajn, jsem zvědavá.
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
Kubajs86cz

Nový příspěvek od Kubajs86cz »

No tak to je naprostá paráda :-: :-:
Odpovědět

Zpět na „Na dabing čekající“