Hra o trůny / Game of Thrones
Moderátor: Michaela_
Re: Hra o trůny / Game of Thrones
doplněno a přidal jsem k některý dabérům i role podle minulých sérií
Viktorie Taberyová bude, pokud se nemýlím, Arya Stark. Což mě strašně naštvalo, protože to není zrovna nedůležitá postava a dvě předchozí série ji dabovala Anna Jurková...
A kolem půlky předchozí série změnil hlas i Bran Stark, což byl taky šok, ovšem ta Arya tomu nasadila korunu.
Potom nepřesnosti ve výslovnosti a nenávaznosti na předchozí série. V první sérii se Harrenhal vyslovoval "Harenhal", kdežto ve druhé a třetí to vyslovují "Harenhól". Gendry se v první a tuším i ve druhé vyslovoval "Džendry", ve třetí mu říkají "Gendry". Ladislav Cigánek mluví všemožné "štěky" nedůležitých postav. Proč ty vedlejší postavy nedabuje spíš někdo s méně signifikantním hlasem? Ned Stark (Alexej Pyško) říká v první sérii, v prvním díle: "Kdo z vás vládl v deseti lukem?" Scéna se ve druhé epizodě třetí série opakuje (tedy spíš její zvuk) a než by tvůrci ona slova vystřihli z minulého dabingu, namluvil tu větu prostě někdo jiný a úplně jinými slovy.
Kde že je genialita dabingu první série... 

Potom nepřesnosti ve výslovnosti a nenávaznosti na předchozí série. V první sérii se Harrenhal vyslovoval "Harenhal", kdežto ve druhé a třetí to vyslovují "Harenhól". Gendry se v první a tuším i ve druhé vyslovoval "Džendry", ve třetí mu říkají "Gendry". Ladislav Cigánek mluví všemožné "štěky" nedůležitých postav. Proč ty vedlejší postavy nedabuje spíš někdo s méně signifikantním hlasem? Ned Stark (Alexej Pyško) říká v první sérii, v prvním díle: "Kdo z vás vládl v deseti lukem?" Scéna se ve druhé epizodě třetí série opakuje (tedy spíš její zvuk) a než by tvůrci ona slova vystřihli z minulého dabingu, namluvil tu větu prostě někdo jiný a úplně jinými slovy.

PS: Postavu, kterou ještě do třetího dílu třetí série mluvil Aleš Procházka, už ve čtvrtým taky dabuje někdo jinej. Tam se to fakt střídá jak na běžícím páse... 

info z dílu 2 a 3:
Aleš Procházka - Paul Kaye (Thoros z Myru)
Petr Pelzer - Clive Russell (Brynden 'Černá ryba' Tully)
Pavel Šrom - Tobias Menzies (Edmure Tully)
Karel Richter - Robert Pugh (Craster)
Aleš Procházka - Paul Kaye (Thoros z Myru)
Petr Pelzer - Clive Russell (Brynden 'Černá ryba' Tully)
Pavel Šrom - Tobias Menzies (Edmure Tully)
Karel Richter - Robert Pugh (Craster)
Ne každý první dabing je ten nejlepší.
Může mi někdo potvrdit či vyvrátit změnu dabéra na Ohařovi od 9. dílu? Příde mi, že už to neni Stanislav Lehký.
Ještě bych měl dotaz okolo dabéra Roose Boltona a toho lučištníka z bratrstva, kdo to je? Má docela zajímavou barvu hlasu, a v dabingu jsem snad tento hlas ještě neslyšel, klidně bych byl pro, aby byl slyšet častějí
Ještě bych měl dotaz okolo dabéra Roose Boltona a toho lučištníka z bratrstva, kdo to je? Má docela zajímavou barvu hlasu, a v dabingu jsem snad tento hlas ještě neslyšel, klidně bych byl pro, aby byl slyšet častějí
Já jsem teda nepostřehla, že by se dabér Ohaře změnil, připadal mi pořád stejný. A Roose Boltona mluví Otakar Brousek ml., který dabuje zároveň Joraha Mormonta. 

Naposledy upravil(a) Eleanor dne 19 dub 2016 00:44, celkem upraveno 1 x.
Oj, je tam chyba, omlouvám se
, nemá tam bejt Bolton, ale ten jeho poskok, v knize se jmenuje Vargo Hoat, v seriáli tušim že Locke

- Fifa.21
- Poznámka: Filip.Danilov@email.cz
Zrovna jsem chtěl něco doplnit ke 3. sérii 
Takže Ohaře dabuje od toho nějákýho 9. dílo David Suchařípa a Lučištníka Tomáš Bartůněk. A s Tomášem souhlasím, rozhodně má zajímavou barvu hlasu je to takový "mladý Radan Rusev" a rád bych ho také slyšel častěji.
Dabing 3. série si mi celkově líbil, ale samozřejmě připomínky jsou
Počet hlasů si myslím, že je OK to mě za uši netahalo, ale mohli si trochu pohlídat dabéry postav, aby se pak na herci nestřídali. Překlad se mi zdál také v pořádku, někdy ovšem zní trochu směšně když např. právě Ohař mluví takovou strojenou, spisovnou češtinou, kor když to je takhle ve "středověku" u nižžších vsrtev. Zvuk, tam akorát někdy (fakt z řídka) se mi zdáli potichu ty ruchy v pozadí... Děkujeme pana Žďánskému, že si pořád hlídá kvalitu a ještě se snaží přidávat nové, neoposlouchané hlasy
A dále k 3. sérii:
Stanislav Lehký / David Suchařípa - Rory McCann (Sandor 'Ohař' Clegane)
Tomáš Bartůněk - Philip McGinley (Anguy)
Pavel Šrom - Richard Dormer (Beric Dondarrion)
Lucie Kožinová - Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu)
Jana Postlerová - Diana Rigg (Lady Olenna Tyrell)
Jaroslav Plesl - Ed Skrein (Daario Naharis)
Libor Hruška - Mark Killeen (Mero)
Aleš Procházka / David Suchařípa - Paul Kaye (Thoros z Myru)
Petr Lněnička / Michal Michálek - Iwan Rheon (Ramsay Sníh)
Tomáš Karger - Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane)
Ladislav Cigánek / Jan Szymik - Mackenzie Crook (Orell)
Dalimil Klapka - David Bradley (Walder Frey)
Ludvík Král, Ester Lojdová a další

Takže Ohaře dabuje od toho nějákýho 9. dílo David Suchařípa a Lučištníka Tomáš Bartůněk. A s Tomášem souhlasím, rozhodně má zajímavou barvu hlasu je to takový "mladý Radan Rusev" a rád bych ho také slyšel častěji.
Dabing 3. série si mi celkově líbil, ale samozřejmě připomínky jsou

A dále k 3. sérii:
Stanislav Lehký / David Suchařípa - Rory McCann (Sandor 'Ohař' Clegane)
Tomáš Bartůněk - Philip McGinley (Anguy)
Pavel Šrom - Richard Dormer (Beric Dondarrion)
Lucie Kožinová - Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu)
Jana Postlerová - Diana Rigg (Lady Olenna Tyrell)
Jaroslav Plesl - Ed Skrein (Daario Naharis)
Libor Hruška - Mark Killeen (Mero)
Aleš Procházka / David Suchařípa - Paul Kaye (Thoros z Myru)
Petr Lněnička / Michal Michálek - Iwan Rheon (Ramsay Sníh)
Tomáš Karger - Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane)
Ladislav Cigánek / Jan Szymik - Mackenzie Crook (Orell)
Dalimil Klapka - David Bradley (Walder Frey)
Ludvík Král, Ester Lojdová a další
Dialogy se mi zdáli lepší, než v 2. sérii (asi je to návratem Radky Přibyslavské), ale opět je tu problém s výraznými hlasy (obzvláště u pana Cigánka, jeho hlas je tak signifikantní, že jde okamžitě rozeznat a u vedlejších postav příliš "trčí". Zvlášť to bylo slyšet v devátém dílu, kde nevystupoval ani Malíček, ani Stannis Baratheon, ale pan Cigánek tam mluvil tak tři různé postavy.
) Jinak doufám, že Ohaře v další sérii opět namluví pan Lehký a ne David Suchařípa. Ještě mám v živé paměti, jak mi zkazil nadabovaného Hobita. Ten by se právě hodil na ty 'štěky'.
A ještě jedna poznámka k 10. epizodě. Mám pocit, že tam nemluví Jaimeho Michal Dlouhý, je to sice jen jedno slovo, ale na 95% to pan Dlouhý nebyl.
Jo a ještě Jan Cina mluví kromě Joffreyho Baratheona taky toho kluka, kterého hraje Thomas Brodie-Sangster, ale neznám jméno postavy...

A ještě jedna poznámka k 10. epizodě. Mám pocit, že tam nemluví Jaimeho Michal Dlouhý, je to sice jen jedno slovo, ale na 95% to pan Dlouhý nebyl.

Jo a ještě Jan Cina mluví kromě Joffreyho Baratheona taky toho kluka, kterého hraje Thomas Brodie-Sangster, ale neznám jméno postavy...
Na podzim to pojede na ČT2, nejspíšě ve Čtvrtek kolem 22.00, očekávám, že asi zůstane dabing z HBO jako u Borgiů