Policajt v Beverly Hills: Axel F / Beverly Hills Cop: Axel F

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Brocc

Re: Policajt v Beverly Hills: Axel F / Beverly Hills Cop: Axel F

Nový příspěvek od Brocc »

Nechápeš kritiku na Martina Dejdara, ale jediný co proti tomu máš je, že "zvyknul jsem si na něj".
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
chrz

Nový příspěvek od chrz »

Lepší Martin Bart Dejdar než Zdeněk Lidl Mahdal.
Ty stesky nechápu. Jednak beztak není obsazení ani u dílů 1-3 jednotné. Dabingových verzí to má mnoho ale nikdy si neodpovídají kombinace hlavních postav. Takže 4. díl nemůže rozbít jednotu, když žádná doteď nebyla (nemýlím-li se).
A zadruhé Netflix stejně nemá dabingy pro díly 1-3 :P
Michaela_
Admin

Nový příspěvek od Michaela_ »

dabing fans píše: 04 črc 2024 23:59 Co mě trochu mrzí, že nebyl dodržen Jiří Prager, sice tam měl Serge jen menší pasáž, ale i tak nechápu, proč pana Pragera neobsadili.
Protože žádný štěky prostě dabovat nebude viz Jackbova slova https://dabingforum.cz/viewtopic.php?p=369511#p369511
Petra Tišnovská, René Slováčková 8-)
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík, Jiří Dvořák :twisted:
Gareth

Nový příspěvek od Gareth »

První až třetí díl sjednocený dabing mají díky ČT, která udělala dabing dvojky a trojky dle původního dabingu jedničky s O. Kaiserem. Jen na Axela dali Tomáše Juřičku, když O. Kaiser už nechtěl dabovat.
Dodrželi ale všechny ostatní vracející se postavy:
Billy - A. Pyško
Taggart - P. Pelzer
Bogomil - R. Brzobohatý
Jeffrey - O. Brousek ml.
Serge - J. Prager
Todd - J. Zahajský

Jelikož mám T. Juřičku na Murphym moc rád, mrzí mě, že zde Axela nedabuje, hlavně když byl očividně k dostání.
Ještě mi trošku trhalo uši, že křestní jméno Foleyho vyslovovali "Axl" a ne "Exl", jak jsem zvyklý z dabingů ČT.
chrz

Nový příspěvek od chrz »

Takže to jednotné nebylo ani předtím, a to hned na hlavní postavě :)
Kanec

Nový příspěvek od Kanec »

Věnovat se v recenzi i dabingu je vzácné:
Čtvrtý Policajt v Beverly Hills tak rozhodně není další netflixovskou rutinou, dokonce si troufnu říct, že by v letních kinech udělal velkou parádu. Doma v obýváku si ho alespoň pustím s tátou, se kterým jsme jedničku a dvojku sjeli mnohokrát. Jen ten český dabing se logicky nechytá na původního Oldu Kaisera, takže podobné generační mosty musíte dělat s rodiči, co učtou české titulky nebo obstojně vládnou angličtinou, protože Murphy jede svůj slangem, který za čtyřicet let nijak neztratil na kadenci.
https://film.moviezone.cz/policajt-v-be ... f/recenze?
Simca

Nový příspěvek od Simca »

Taky jsem tom napsal. Slavný dabing O. Kaisera vznikl až po revoluci. Policajt v Beverly Hills nebyl v ČSSR vysílán, až 3 roky po revoluci, to jest 8 let po vzniku filmu.

Mnoho filmů z Ameriky u nás před rokem 1989 v ČSSR nešlo. Jedním z filmů, které jsme si nemohli vychutnat byl Policajt v Beverly Hills, který se natočil už před 40 lety. Do Čech a Slovenska se dostal až pomocí televize, kdy pro něj vznik v roce 1992 legendární dabing v čele Oldřichem Kaiserem.

Poslední díl původní trilogie šel kinech (myslím v Americe) po deseti letech po vzniku prvního a k nám o Čech dva roky po prvním, tj. 1994 ještě s nejlepším dabingem (Oldřich Kaiser) hlavní postavy.

Během několika let jsme si mohli vybírat různé dabing všech tří dílů trilogie, ale nejvíce se pro hlavní postavu velmi ukecaného policajta hodí Oldřich Kaiser, přestože jej nedaboval v druhém díle. Je to hlavně proto, že dabing ČT, pro který začal dabovat Oldřich Kaiser, vznikl až v roce 2002, když už Kaiser prostě nedaboval a prostě nechtěl.

Pro letošní film s důchodci se tentokrát hlavní postava, Axel Foley, vrátil s dabingem Martina Dejdara. Ne že by to byla výhra, Eddie Murphy má více lepších dabérů, ale asi pro produkci tvůrců dabingu byl slavný „Bart“ nejvíce vyhovující. Možná i vyhrál v konkurzu, kdo ví.

Celá recenze: https://kritiky.cz/policajt-v-beverly-h ... 30-letech/
anderson

Nový příspěvek od anderson »

Čtvrtý Policajt v Beverly Hills tak rozhodně není další netflixovskou rutinou, dokonce si troufnu říct, že by v letních kinech udělal velkou parádu. Doma v obýváku si ho alespoň pustím s tátou, se kterým jsme jedničku a dvojku sjeli mnohokrát. Jen ten český dabing se logicky nechytá na původního Oldu Kaisera, takže podobné generační mosty musíte dělat s rodiči, co učtou české titulky nebo obstojně vládnou angličtinou, protože Murphy jede svůj slangem, který za čtyřicet let nijak neztratil na kadenci.
Absolútne som nepochopil čo tým autor chcel o dabingu povedať. Budem rád za osvetu. ;)
Simca píše: 08 črc 2024 12:18 Taky jsem tom napsal. Slavný dabing O. Kaisera vznikl až po revoluci. Policajt v Beverly Hills nebyl v ČSSR vysílán, až 3 roky po revoluci, to jest 8 let po vzniku filmu.

Mnoho filmů z Ameriky u nás před rokem 1989 v ČSSR nešlo. Jedním z filmů, které jsme si nemohli vychutnat byl Policajt v Beverly Hills, který se natočil už před 40 lety. Do Čech a Slovenska se dostal až pomocí televize, kdy pro něj vznik v roce 1992 legendární dabing v čele Oldřichem Kaiserem.
Až na to, že prvá časť bola do kín v ČSSR uvedená - aj keď len s titulkami - už v roku 1987.
Mr.Pexesso

Nový příspěvek od Mr.Pexesso »

Přiznám se, že vůbec nechápu tu kritiku M. Dejdara. Podle mě solidní výkon a rychle jsem si na něj zvyknul. Na pana Churche by se asi nehodil, ale v téhle roli je to ok.
dabing fans

Nový příspěvek od dabing fans »

dabing fans píše: 04 črc 2024 23:46 Doplnění:

Petra Hobzová - Sarah Abrell (Maureen), Bee-Be Smith (starší dispečerka), Giovannie Cruz (Paula Chavez), Natalie Ford (Alexis), Ingrid Patricia Estrada (servírka), Martin Zahálka - Christopher McDonald (golfista), Gustav Bubník - Joseph Aviel (Silva)
Můžete tam doplnit i toto obsazení?
Odpovědět

Zpět na „Filmy“