Hvězdná brána: Hluboký vesmír / SGU Stargate Universe

Pokračování příště

Moderátor: Michaela_

Odpovědět
fabec122

Re: Hvězdná brána: Hluboký vesmír / SGU Stargate Universe

Příspěvek od fabec122 »

Nejsou nějaké informace o tom, jestli se bude konat ve druhé sérii Libor Hruška?
Petr Novak

Příspěvek od Petr Novak »

Dovolte mi zkritizovat český název. Překvapilo mě, že to lidé buď vůbec nekomentovali, nebo se jim ten název dokonce líbil. Mě tedy vůbec. Hluboký vesmír je v názvu jednoho ze Star Trek seriálů a díky němu je dost zprofanovaným názvem. Myslím že není dobře, když je takto zprofanovaný Star Trekovský termín je použit u Hvězdné brány.
koubafire

Příspěvek od koubafire »

tenhle dabing pěkně zkazili hlasy vůbec nesedí na postavy Scotta a plikovníka Younga a skoro na vsechny.
takezo
Poznámka: Youtube: *takezo*

Příspěvek od takezo »

Mě zas nesedí Lukáš Vaculík a to absolutně.Jinak na ostatní se musí zvykat. Ten Bohdan Tůma na Danielovi to byl taky horor co mi trhal uši a už vůbec nemluvím o té výslovnosti těch jmen. Dabing je opravdu hodně podobný tomu z "V" a i kolikrát mi příjde že to až moc řve...A taky doufám, že na Roberta Kneppera příjde v budoucnu Otakar Brousek ml.
Neznámí dabéři - Prosím o pomoc s identifikací
Obrázek
Top: Jiří Schwarz,Filip Švarc,Saša Rašilov,Filip Blažek,Vojtěch Rohlíček,Eliška Balzerová
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus »

koubafire píše:tenhle dabing pěkně zkazili hlasy vůbec nesedí na postavy Scotta a plikovníka Younga a skoro na vsechny.
A to je snad nějaký obecný fakt nebo co? Já mám originální hlasy naposlouchané nejspíš lépe, než kdokoliv z vás. A dle mého názoru se více přiblížit originálu snad ani nešlo. Lukáš Vaculík má stejně rozvážný chraplák jako Young, Zdeněk Podhůrský stejně vysoký hlas a darebácký projev jako Rush, Rudolf Kubík je stejný tvrďák jako Greer atd. Absolutně nepochopím, jak to někdo může prohlásit za nesedící a zkažené. :roll: To jsou prostě fandové. Několik let se to tady probírá, dohaduje se, aby byla zachována nějaká spjatost, ale aby to zároveň bylo blízko originálu a nezapojili se důležití dabéři z předchozích seriálů. A když se to (s výjimkou Kateřiny Lojdové) povede a pan režisér respektuje zanícené názory dlouholetých fanoušků brány, stejně se zase ukážou experti, co by to obsadili lépe a bez jediného skutečného argumentu to hodí přes palubu jako nepovedené...
takezo píše:Ten Bohdan Tůma na Danielovi to byl taky horor co mi trhal uši a už vůbec nemluvím o té výslovnosti těch jmen.
O tom, proč tam nedabují David Prachař a Simona Postlerová už se mluvilo. Je to smutné, ale bylo to jen pár vět a dost možná jen díky tomu tam je obstojný počet hlasů pro vedlejší role. Těch postav je v tomhle seriálu jednoduše spousta. A co se týče výslovnosti jmen, tak kromě "Danyela" (což uznávám, chybička se vloudila) je to do jisté míry subjektivní.
Obrázek
Manche

Příspěvek od Manche »

Abych to zhodnotil, hlasy hlavních postav seděj dobře, hlasů Daniela a Sam je škoda, ten Bohdan Tůma by mi tolik nevadil, ale paní Vondrová byla na Sam naprosto nevýrazná, jsem zvědav kdo si nadabuje další známé postavy ze světa SG a hodně jsem zvědav taky na Louise Lombard...
fabec122

Příspěvek od fabec122 »

Abych taky přidal své hodnocení, tak naprosto skvělý mi příjde Rudolf Kubík, to je naprosto super výběr, bohužel ale musím souhlasit s tím, že Lukáš Vaculík se moc nevyvedl, na druhou stranu si však nedovedu ani noc představit, kdo by se na Younga mohl hodit, možná Pavel Vondra. Co se ženského obsazení týče, tak za mě spokojenost. Obsazení postav z SG-1 nebudu kritizovat, oceňuji že se autorům podařilo sehnat alespoň Miloslava Mejzlíka

EDIT: Tak nakonec jsem si postupem času zvyknul i na Lukáše Vaculíka, a příjde mi už naprosto v pohodě :)
Naposledy upravil(a) fabec122 dne 22 pro 2012 13:31, celkem upraveno 1 x.
starpep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od starpep »

Dabing je dobrej a většinu výtek už tu lidi psali, ale škoda, že vybrali zrovna tenhle název, ale je to jen detail no.
Tvůrce velice amatérských titulků filmu Pán Času: Hledání Nekonečna
Jack_6428

Příspěvek od Jack_6428 »

1x04

Tak takhle jsem se u sci-fi dlouho nezasmál! Těch hlášek! :lol: Dobře přeloženo :)

A co se týče Zdeňka Podhůrského...

Jsem ohromen! Opravdu famózní výkon. Fakt mám z něho radost a doufám, že se takhle bude snažit dál a bude nominován na nějakou cenu :-:

Vaculík spolu s Kubíkem se do svých rolí začínají solidně dostávat a polepšil se i Holán s Eliem a Holý se Scottem. A. Elsnerová a T. Bebarová pochopitelně dobrý :mrgreen:

Jediný, na kterého si stále těžko zvykám, je H. Ševčíková na Camile a Terš na Telfordovi.

Narozdíl od těch ostatních mi na nich něco skutečně vadí, ale nevím co. Jako by zněli nepřirozeně a museli se přemlouvat. Fakt nevím :-?
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Joe Black
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe Black »

Co když je to nebavilo? To by se na tom určitě taky podepsalo... :-?
Odpovědět

Zpět na „Seriály“