Tak zatím jsem měl možnost vidět a slyšet dabing dílů 4x03, 4x04, 4x05 a 4x06.
S překladem jsem naprosto spokojený, je prakticky bezchybný, jediné drobné chybky, kterých jsem si všiml, byly v díle 4x03 - dospělý Jake Sisko, když se snažil dostat svého otce ze subprostoru, tak říkal
"Dax, jestli mě slyšíš, zkus zaměřit svůj signál!" místo
"Dax, jestli mě slyšíš, zkus zaměřit můj signál!" a ještě ke konci dílu říkal
"ale kdybych to lano přerušil ve chvíli, kdy je spojení nejsilnější, když jsme spolu, vrátil bych se do chvíle té nehody" místo
"...vrátil by se do chvíle té nehody" - a v díle 4x04 - Worf řekl
"Fergenský barman" místo
"Ferengský barman". Těžko říct, jestli šlo o překlepy při překladu nebo úpravě dialogů nebo o přeřeky, kterých si nikdo nevšiml, každopádně celkový dojem z překladu to pokazilo minimálně a spíš to jsou jenom takové chybky, kterých by bylo dobré se vyvarovat, aby mohl být překlad nazván naprosto dokonalým
Co se týče dabérů, tak jsem taky zatím nadprůměrně spokojený. Jak už jsem napsal, jsem naprosto spokojený, že zůstali zachováni dabéři všech hlavních a důležitých vedlejších postav a i dabéři pro nové důležité vedlejší postavy byly vybráni většinou dobře (Regina Řandová - Casidy Yatesová). A dabéry epizodních postav bych si dovolil zhodnotit díl po dílu:
4x03:
Dospělého Jakea Siska daboval Zdeněk Maryška, podle mě výborná volba, jeho ženu Korenu dobovala Zuzana Skalická, sice by se na ni podle mě hodil spíš trochu mladší hlas, ale poslouchat se to dalo a návštěvnici Melanii dabovala Kateřina Velebová, jestli jsem správně slyšel, podle mě výborná volba, hlas se k postavě hodil.
4x04:
Goran'Agara daboval Martin Zahálka, pro mě výborná volba, hlas k postavě výborně pasoval a teprve po pěti minutách jsem si uvědomil, že je to Martin Zahálka, který dabuje Gula Dukata, takže mi ani nevadilo, že to je "Dukatův" dabér. Arak'Tarala daboval Zdeněk Maryška, opět mi nevadilo, že je to opakující se dabér, tuhle postavu daboval úplně jinak než dospělého Jakea Siska a k postavě se hodil. A mile mě překvapil i Bohdan Tůma jako dabér Regana Toshe, byl to jenom štěk, ale práce s hlasem perfektní, vůbec bych se nezlobil, kdyby ho na podobné mimozemšťany v DS9 obsazovali častěji

4x05:
Tak tady jsem měl bohužel celkem problém s dabéry dvou epizodních postav. Zdeněk Maryška jako dabér Razka Karna mi teda vůbec neseděl a Kateřina Velebová jako dabérka Zyal taky vůbec ne, její hlas byl na ni zkrátka příliš dospělý. Jinak ale klíčoví v tomhle díle byli samozřejmě Kira a Gul Dukat a jejich dabéři byli samozřejmě výborní.
4x06:
Tak v tomto díle jsem si dokonale spravil chuť co se dabérů vedlejších a epizodních postav týče

přibyli nám 3 noví dabéři, všichni podle mě výborně se hodící do svých rolí

:
Lumír Olšovský -
Ken Marshall (nadporučík Michael Eddington)
Dagmar Čárová -
Susanna Thompson (Dr. Lenara Kahn)
Jiří Klem -
James Noah (Dr. Hanor Pren)
(a všichni byli poctivě přečteni v titulcích

)
Tak doufejme, že v budoucnu v pravou chvíli opět přibudou další dabéři
A jestli jsem se nepřeslechl, tak v díle 4x03 bylo dodrženo spojení:
Roman Hajlich -
Aron Eisenberg (Nog)