Kobra 11 / Alarm für Cobra 11
Moderátor: Michaela_
- ReDabér
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kobra 11 / Alarm für Cobra 11
Postava Gwindil je tu dvakrát.
-
Tak včera už byl na RTL odvysílán první ze tří nových filmů Kobry 11. Moc se na to těším, předpokládám, že na Nova Action to uvidíme až budou odvysílány všechny díly do 26. série. Zajímá mě jestli tyto tři filmy dají ke 26. sérii protože, ta by měla jen 8 epizod nebo jestli budou v další sérii.
Jinak co se týče dabingu, já osobně bych byl moc rád, kdyby ohledně překladu udělali to, že by si Semir s Vicky už mohl začít tykat. Protože jsem si na to předtím nemohl moc zvyknout, jasně pochopil bych, kdyby si vykali jen prvních pár dílů, když se ještě neznali, ale pak bych rozhodně uvítal, aby si začali tykat.
Myslím, že by se to tykání rozhodně hodilo už jen z toho důvodu, že se Semir a Vicky znají dost dlouho a zažili toho společně taky dost. Tak doufám, že se to povede.
Jinak co se týče dabingu, já osobně bych byl moc rád, kdyby ohledně překladu udělali to, že by si Semir s Vicky už mohl začít tykat. Protože jsem si na to předtím nemohl moc zvyknout, jasně pochopil bych, kdyby si vykali jen prvních pár dílů, když se ještě neznali, ale pak bych rozhodně uvítal, aby si začali tykat.

Myslím, že by se to tykání rozhodně hodilo už jen z toho důvodu, že se Semir a Vicky znají dost dlouho a zažili toho společně taky dost. Tak doufám, že se to povede.

Toto je ale německý seriál. A němčina, na rozdíl od angličtiny, ekvivalent našeho vykání má (ve skutečnosti jde spíše o onikání, ale tak by to asi nepřeložil nikdo, pokud by nešlo o nějaké historické drama). A pokud si tedy stále vykají v originále, pak je potřeba, aby to český dabing respektoval, jakkoliv nepřirozeně to může působit. Určitě bych nebyl jediný, kdo by byl naštvaný, kdyby si najednou tykali, přesto, že v originále si vykají. Takže stížnosti na vykání je třeba směřovat k německým tvůrcům, nikoliv k tvůrcům dabingu.
Bohdan Tůma teď nedávno v jednom rozhovoru mluvil o tom, že nové díly jsou už namluvené. Každý film bude rozdělený na dvě části, po vzoru pilotních filmů z dřívějška.
- Grizzli5690
- Moderátor
3 nejnovější filmy by se měli objevit na obrazovce od 19.6.
Oblíbení dabéři: Josef Pejchal, Saša Rašilov, Martin Písařík, Anna Theimerová, Jitka Moučková, René Slováčková
Oblíbené studia: S Pro Alfa, lyuno, LS Production, Pro-Time
19.6. začne Kobra 11 zase od první série, žádne filmy se bohužel nekonají... 

Průvodce seriálem Ženatý se závazky - Bunda Stránky [ www.bundastranky.cz ]
Můj seriálový kanál na YouTube - Seriálové trailery / upoutávky / proma
A nebude to teda na Voyo? Nova oznámila nové díly i v oficiálním vyjádření pro letní program.
Vysmáté léto na Nově! Na obrazovky se vrátí Okresní přebor, ale i Policie Modrava nebo Krok za krokem
"Nova Action v premiéře uvede nové tři epizody německého úspěšného krimiseriálu Kobra 11."
Asi budou později...
"Nova Action v premiéře uvede nové tři epizody německého úspěšného krimiseriálu Kobra 11."
Asi budou později...
Průvodce seriálem Ženatý se závazky - Bunda Stránky [ www.bundastranky.cz ]
- Grizzli5690
- Moderátor
Tak filmy mají premiéru 15.7, 22.7 a 29.7. 

Oblíbení dabéři: Josef Pejchal, Saša Rašilov, Martin Písařík, Anna Theimerová, Jitka Moučková, René Slováčková
Nové díly poběží každou sobotu od 15.7 do 29.7.2023 ve 20:30 na Nova Action