Krokodýl Dundee / Crocodile Dundee
Moderátor: ReDabér
Re: Krokodýl Dundee / Crocodile Dundee
i když mám obvykle radši dabingy ČT než Novy, tak musim uznat že Ladislav Županič je na tuhle roli skvělej 

"Ticho mozku nebo tě probodnu vidlema!"
Nejde jen o to, kdo koho dabuje a jestli to "sedí", ale i o překlad a dialogy. Verze, kde dabuje Švehlík je v tomto ohledu podle mne zdaleka nejlepší.
Na nově hlášky totálně mimo a Zlata dabuje až moc drsně.Nějak to neleze do uší.
RETROFILM
Ke třetímu dabingu můžete pana Kodeše dát i mezi dabéry. Daboval tu starší dámu, u níž si Mick nebyl jistý, jestli to není chlap. Mám dojem, že pan Kodeš tu postavu daboval i v původním dabingu. 

Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
V 1. dabingu to není Kodeš, ale Kvasnička.
-
Pokud nesrovnavam hlasy (coz, Funes znel taky jinak nez Filipovsky) tak opet narazim na dementni preklady. Jak muze nekdo prelozit jmeno Donk jako osel??
Tak nejspíš je to přezdívka. A "donk" je vážně osel.
18.05.2008 – 07.05.2015
Po strašně dlouhé době jsem se na Dundeeho podíval a dabing s Láďou Županičem je skvělý
Ladislav Županič exceluje - je to skvělý dabing
, podle ukázek pana Vaculíka a Švehlíka si myslím že pan Vaculík mi příjde na Paula Hogana moc mladý a pan Švehlík se mi na Hogana nehodí, ale nemůžu soudit podle jedné krátké ukázky snad ty dva dabingy, také jednou uslyším a budu moc konstatovat

Alois Švehlík byl výborný (ač se hlasově na Paula Hogana nehodí). U Lukáše Vaculíka máš pravdu. Kdyby ale na ČT s dabingem počkali tak 10 let, tak to byl suverénně nejlepší dabing.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Na ČT do r. 99 s dabingem ČNTS.
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.