Policajt v Beverly Hills: Axel F / Beverly Hills Cop: Axel F

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

cenda

Re: Policajt v Beverly Hills: Axel F / Beverly Hills Cop: Axel F

Nový příspěvek od cenda »

Já nevím, jak si představujete, že pracuje takový klasický režisér v dabingu. Podle některých plačtivých vyjádření asi tak, že všichni ráno potkají Oldřicha Kaisera, který už od půlnoci čeká před studiem, jestli se pro něj za posledních dvacet let neobjevila alespoň jedna rolička. Režisér ho však mijí s pohledem kamsi do dáli. Než dojde do studia, pětkrát zkontroluje, jestli má na telefonu skutečně zablokované číslo na Oldřicha Kaisera, který mu denně několikrát telefonuje s tím, jestli se pro něj něco neobjevilo v dabingu a přitom mine seznam v dabingu nežádoucích herců, na kterém figuruje pouze jedno jediné jméno - Oldřich Kaiser. Ale to už dochází ke dveřím režisérské kabiny, kde je portrét Oldřicha Kaisera v životní velikosti, přičemž ten je přeškrtnutý velkým červeným křížem. Pak si se zvukařem zahrají šipky, kdy terč tvoří fotka obličeje Oldřicha Kaisera a jdou dabovat filmy se spjatými herci Oldřicha Kaisera bez Oldřicha Kaisera. Volné chvíle mezi natáčením pak tráví na dabingforu, kde se baví tím, že si vyjíždějí seznam dabingových rolí Oldřicha Kaisera a házejí jména, která by obsadili na role, které Oldřich Kaiser nadaboval, místo Oldřicha Kaisera.

Než zase spustíte ty hnojomety fantaskních blábolů, že by se za ně nemusel stydět ani nebožtík Andersen, tak jste si měli zas a znovu odpovědět na otázku, proč nedostal pana Kaisera do studia na dabing dalších dvou dílů ani mistr ve shánění nesehnatelných herců, pan režisér Kloss a pak jako bojovku zkusit najít nějaký film z posledních pěti let, kde pan Kaiser mluvil rychle.

Doufal jsem, že tyhle blbosti s příchodem finálního obsazení skončí, ale ne, ono to pokračuje furt dál.
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
Brocc

Nový příspěvek od Brocc »

Já myslím, že by je nepřesvědčilo ani kdyby jim to přijel pan Kaiser říct osobně. Plochozemci taky nevěří ani vlastním očím.

Jinak jsem zvědav, kdo bude první skutečně řešit ten dabing a ne jen Oldřicha Kaisera a "návaznost". Ale co, já s tou heresí začnu. Mně se Martin Dejdar moc nelíbil. Chvílemi se mi zdálo, že nestíhá, neznělo mi to dobře, jako by byl Eddie přiškrcený. Pánové Šťastný, Pyško a Holán v pohodě a jsem rád, že se nakonec koná Pavel Šrom oproti traileru.

A já si zahřeším víc. Mně třeba vždycky přišlo, že pánové Mahdal a Juřička nevystihují tu lehkost, až dětskou hravost Eddieho, kterou měl často ve svých rolích. Někde to nevadí, ale třeba i Axel je taková role. A ještě víc. Mě by zajímalo, jak by v téhle roli zněl David Novotný, neříkám, že je to dobrá volba, ale jen by mě to zajímalo.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
AndreF

Nový příspěvek od AndreF »

Zvrácenej to rejža. Dejdar bohužel trhá uši, ostatní OK, zejména jsem rád za Pyška. Osobně jsem v Kaisera ani nedoufal, ale Juřička, kterej válel v dab. ČT podobně dobře, dopadnout mohl, zejména když tady dabuje podřadnou vedlejší roli. Apropo, když už nebyl dodržený dvorní dabér Axela, nevadil by ani Terš, ten byl bomba v Záměně ČNTS
Naposledy upravil(a) AndreF dne 03 črc 2024 19:39, celkem upraveno 3 x.
Michaela_
Admin

Nový příspěvek od Michaela_ »

cenda píše: 03 črc 2024 16:59 že všichni ráno potkají Oldřicha Kaisera, který už od půlnoci čeká před studiem, jestli se pro něj za posledních dvacet let neobjevila alespoň jedna rolička.
Brocc píše: 03 črc 2024 17:22 Já myslím, že by je nepřesvědčilo ani kdyby jim to přijel pan Kaiser říct osobně.
:D :D :D pánové by mohli vyprávět vtipy.
Petra Tišnovská, René Slováčková 8-)
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík, Jiří Dvořák :twisted:
Santee

Nový příspěvek od Santee »

TmavyCyklista píše: 03 črc 2024 11:45
dabing fans píše: 03 črc 2024 10:58 Naprosto souhlasím, pro mě by byl taktéž samozřejmě nejlepší Oldřich Kaiser. Vsadím se, že ho ani neoslovili. Protože nač by si přidělávali práci, když to mohou dělat jednoduše, ale mě se tento přístup taky nelíbí.
No jasný... Protože Dejdar dabuje všude mraky, stačí lusknout a namluví nám cokoliv. Tak snadné.

Pokud jste si toho nevšimli, tak už se zde roky všude píše, že Kaiser NECHCE dabovat. Ale ne, vy si prostě jedete tu svou "není Kaiser - není snaha".
Mate pravdu, Oldrich Kaiser uz nekolikrat oznamil, ze nechce dal dabovat, ze je pro nej dnesni dabing moc rychly. Nicmene to nic nemeni na tom, ze Dejdar je naprosto nejhorsi daber vsech dob, jeho preafektovany dabing je naprosto amatersky a on a Josef Carda by uz nikdy nemeli nikoho dabovat, meli by jen hrat divadlo.
Nej dabéři: Pavel Vondra, Bohdan Tůma, Filip Jančík, Jan Šťastný, Zdeněk Hruška, Aleš Procházka, Oldřich Hajlich, Michal Holán, Martin Sobotka, Michal Jagelka
anderson

Nový příspěvek od anderson »

Absolútne nikdy som nepochopil prečo českým priaznivcom dabingu vadí na Murphyho akurát Martin Dejdar. Jeden z najgeniálnejších českých dabérov. Uznávam, že sa nehodí všade, ale ako náhrada za nedostupného Kaisera je pre mňa jedinou voľbou. Nič proti pánovi Mahdalovi alebo Juřičkovi, ale po tom ako Dejdar nadaboval pre ČT obidve časti 48 hodín, som rád, že sa NETFLIX priklonil práve k tejto alternatíve. Ale možno mali v NETFLIXE opäť siahnuť po Radovanovi Vaculíkovi a potom by možno aj Martin Dejdar bol pre jeho odporcov akceptovateľný.
cenda

Nový příspěvek od cenda »

on a Josef Carda by uz nikdy nemeli nikoho dabovat, meli by jen hrat divadlo.
A televizi a film jim dovolíš a nebo by neměli ani v nich škodit našemu zřízení? Barta Simpsona bude dabovat kdo? Vybere se na něj někdo s neafektovaným projevem anglického lorda? A teda, jak se tady ocitl Josef Carda, který s tím nemá vůbec nic společného, to už je mi úplnou argumentační záhadou.
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
don007

Nový příspěvek od don007 »

Nebyl jsem tady už dlouho ale na tohle jsem reagovat musel. Tak to že Eddieho nebude mluvit pan Kaiser (jelikož dabovat už nechce) jsem věděl ale že ho bude mluvit Bart (Martin Dejdar) tak to je spíš průser. Dejdar ho sice mluvil vcelku dobře v 48 hodinách ale taky měl úplně jinou intonaci a byl mladší :( Sice si teď můžete říct že i Eddie Murphy stárne ale když jsem koukal na videa kde si teď Eddieho zvaly na interview tak hlas má pořád stejné mladý. Vydržel jsem prvních 10 minut :( Bez urážky ale měl tam být buď pan Zdeněk Mahdal nebo pan Tomáš Juřička. Bohužel asi budu koukat na originál :(
dabing fans

Nový příspěvek od dabing fans »

Doplnění:

Petra Hobzová - Sarah Abrell (Maureen), Bee-Be Smith (starší dispečerka), Giovannie Cruz (Paula Chavez), Natalie Ford (Alexis), Ingrid Patricia Estrada (servírka), Martin Zahálka - Christopher McDonald (golfista), Gustav Bubník - Joseph Aviel (Silva)
Naposledy upravil(a) dabing fans dne 05 črc 2024 01:02, celkem upraveno 3 x.
dabing fans

Nový příspěvek od dabing fans »

Tak film jsem viděl a upřímně nechápu tak velkou kritiku na pana Dejdara, já jsem si na něj během pár minut okamžitě zvykl. Sice to nebyl pan Kaiser, ale co se teď už dá dělat. Určitě bych moc rád pochválil pana Pavla Šroma, ten byl v té roli naprosto dokonalý, to samé Jan Šťastný, Alexej Pyško, Otakar Brousek ml. i Michal Holán. Jenom snad moc nechápu proč zde obsazovali Tomáše Juřičku, ano na toho herce je skvělý, ale když je to ve filmu, kde je Eddie Murphy, tak bych ho tam teda neobsazoval. Z hlediska té nostalgie tady na mě fungovalo hlavně spojení Alexeje Pyška, protože Billy tak nezestárnul. Co mě trochu mrzí, že nebyl dodržen Jiří Prager, sice tam měl Serge jen menší pasáž, ale i tak nechápu, proč pana Pragera neobsadili.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“