Ve službách mafie / Mafioso
Moderátor: ReDabér
Re: Ve službách mafie / Mafioso
Když koukám na jeho starší dabingy, tak mi přijde, že se celkem držel. Ale co v tom případě dělá dramaturg? Příště bude padesátníka mluvit patnáctiletý kluk? To se snad musí při schvalovačce chytat za uši. Nebo už žádné schvalovačky nejsou?
Na 16mm napsáno česká verze (zatím jsem se nedostal k digitalizaci) , v seznamu dabovaných filmů ÚPF napsáno dabing.
RETROFILM
Musim rict, ze kombinaci Holan/Sordi opravdu nechapu a nedovedu si vubec predstavit, jak nekdo k takove kombinaci muze jakymkoliv zpusobem dospet...
Nicmene musim poukazat na jinou vec, o ktere jsem si myslel, ze se snad na verejnopravni televizi - po mnoha a mnoha dokazatelnych a naprosto nepredstavitelnych preslapech - jiz nebude opakovat. A sice jde o tu Pomajzovu poznamku o kopii s jakymsi puvodnim kinodabingem. Tudiz se ptam, jak je mozne, ze si odpovedni pracovnici skutecnost o existenci puvodniho kinodabingu neproverili. Dale, pokud jsi ji proverili a o existenci tohoto stareho nebo-li puvodniho dabingu vedi, co presne udelali pro to, aby tento dabing ziskali pro jeho znovuuvedeni? Samozrejme, hned muze nekdo namitat, ze vsechny tyto kroky ucinili a vysledkem bylo jenom zjisteni, ze se onen dabing nedochoval, nebo, ze neni kompletni. Jestlipak se ale dabing ergo kopie dochovala u Pomajze, troufam si predpokladat, ze jse dochovala i v NFA, NEBO - jako u jednoho z dilu Pantera treba na Slovensku. Nebo DOKONCE je mozne, ze se tato kopie jeste "vali" i v archivu CT, coz by byl opravdu "gol". I kdyby ale treba dabovana kopie oficialne existovala a odpovedni pracovnici ji meli k dispozici, tak by me zajimalo, proc se tedy pripadne vypadky nesanovali dodabovanim NEBO TITULKY, jak je to v posledni dobe jiz dobrym zvykem
Pristoupit ke kompletnimu a podle zde zverejneneho obsazeni - ne prilis slibnemu - redabingu, ja u starych archivnich lec divacky porad atraktivnich titulu, povazuju za opravdu posledni a KRAJNI reseni
Zde - a snad nas treba Licence o genezi vzniku tohohle redabingu bude informovat - bych to ale zatim videl jako rekneme velice zvlastni proces, prostrednictvim ktereho se k tomuto redabingu dospelo. 

Nicmene musim poukazat na jinou vec, o ktere jsem si myslel, ze se snad na verejnopravni televizi - po mnoha a mnoha dokazatelnych a naprosto nepredstavitelnych preslapech - jiz nebude opakovat. A sice jde o tu Pomajzovu poznamku o kopii s jakymsi puvodnim kinodabingem. Tudiz se ptam, jak je mozne, ze si odpovedni pracovnici skutecnost o existenci puvodniho kinodabingu neproverili. Dale, pokud jsi ji proverili a o existenci tohoto stareho nebo-li puvodniho dabingu vedi, co presne udelali pro to, aby tento dabing ziskali pro jeho znovuuvedeni? Samozrejme, hned muze nekdo namitat, ze vsechny tyto kroky ucinili a vysledkem bylo jenom zjisteni, ze se onen dabing nedochoval, nebo, ze neni kompletni. Jestlipak se ale dabing ergo kopie dochovala u Pomajze, troufam si predpokladat, ze jse dochovala i v NFA, NEBO - jako u jednoho z dilu Pantera treba na Slovensku. Nebo DOKONCE je mozne, ze se tato kopie jeste "vali" i v archivu CT, coz by byl opravdu "gol". I kdyby ale treba dabovana kopie oficialne existovala a odpovedni pracovnici ji meli k dispozici, tak by me zajimalo, proc se tedy pripadne vypadky nesanovali dodabovanim NEBO TITULKY, jak je to v posledni dobe jiz dobrym zvykem

NOVA, jedině ona.
Predpokladám, že zodpovední pracovníci z ČT "jukli" do FP, ktorý o dabingu nič nepíše (film bol v distribúcii uvedený s podtitulkami od pána menom Benjamín Jedlička). Ak naozaj Pomajz vlastní kópiu s pôvodným kinodabingom, potom by v ČT asi mali pátrať trošku viac (napríklad zatelefonovať do NFA). Výroba nového dabingu sa mi pri existencii dabingu pôvodného javí ako zbytočná.
-
- Kontaktovat uživatele:
premiéra v sobotu 27.5. o 14:05 hod. na ČT2.
V českých kinech v roce 1964 s titulky.
Zdroj: Filmový přehled 1964/7.
Zdroj: Filmový přehled 1964/7.
Ve FP napsáno u Člověka obojživelníka titulky a dabing se dělal až v polovině 80 let, nebude to třeba stejný případ?
A) Jak jsem poslední dobou ČT chválil, tak tohle je opravdu úlet.
B) Jak jsem na dabing, tak tohle bych teda shlédnul radši s titulkama kdybych to věděl.
C) Dojem z filmu se jim přesto všechno u mě nepovedlo zkazit. Dojem na tvůrce dabingu ale jo.
Myslim si že hůř zvolit nemohli. Ostatní postavy mimo Alberta jsou celkem normál.
B) Jak jsem na dabing, tak tohle bych teda shlédnul radši s titulkama kdybych to věděl.
C) Dojem z filmu se jim přesto všechno u mě nepovedlo zkazit. Dojem na tvůrce dabingu ale jo.
Myslim si že hůř zvolit nemohli. Ostatní postavy mimo Alberta jsou celkem normál.
Filmaniac
Pokud jde o Sordiho dabéra, mohlo to být lepší, ale i horší. Michal Holán se celkem snažil, a i ti ostatní mafiáni byli slušně obsazení, takže očekávaný propadák se nekoná.
Asi bych to nedramatizoval, ale jsem rád, že se dostane na obrazovku film, který tu nešel...Dabing ?? Každému sedí někdo jiný. Já třeba navrhuju pana Ivana Trojana 

Slovenský dabing : http://www.dabingforum.sk ..byl dlouho a v mnoha případech Československý a má zde své místo. Tedy minimálně odkaz jistě .Hlasy znějící mému uchu: Milan Mach,Vilém Besser ,Soběslav Sejk, Luděk Munzar..