Scoob! / Scoob!

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

eroXman
Kontaktovat uživatele:

Re: Scoob! / Scoob!

Nový příspěvek od eroXman »

Celkově by ten dabing špatný nebyl, ale Sobotka se v tom filmu nedá poslouchat a to dabuje jednu z hlavních postav :!: Martin Sobotka mi akorát tak připomenul ten den, když jsem se poprvé podíval na první díly 6. série Griffinových a na tu část, kdy Stewie promluvil hlasem Bubníka a jak příšerně zněl. Nechci tu znít jako jeho "hater", protože to fakt nejsem. Podle mě je to skvělý dabér, hlavně jako Lister z trpaslíka nebo se mi líbil jako Kripke v Teorii velkého třesku, ale podle mého názoru tady měl být obsazený někdo jiný (a opět se dostávám k Janu Dolanskému, kterého si dovedu skvěle představit, protože tyhle "třeštěné" postavy dokáže nadabovat hodně dobře, viz Fry z Futuramy). Je to čistě jen můj názor.
Nejhorší na citátech na internetu je fakt, že nelze nijak ověřit jejich pravost.

- Tomáš G. Masaryk
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Re: Scoob! / Scoob!

Nový příspěvek od KOMZA »

Já s tebou souhlasím. Dabing jsem spíše jen proklikala, protože film samotný se mi nelíbil, ale čekala jsem, že největší problém bude v Tomáši Rackovi coby Scoobym. A ono ne. Nemůžu říct, že by to bylo zrovna super a stále nechápu neobsazení Pavla Rímského, ale nebylo to tak hrozné, jak jsem čekala. Oproti tomu Martina Sobotku jsem nemohla vyloženě vystát. Snažil se do Shaggyho dát nějakou tu energii a přiblížit se originálu, to chápu, ale jeho hlasový projev je tu pro mě nesnesitelný a opravdu nepříjemný. Možná to bude znít až moc hnusně, ale za mě se to opravdu nedalo poslouchat. Zbytek party byl za mě nakonec docela povedený, Oldřich Hajlich a Tereza Martinková seděli skvěle, jen na Irenu Máchovou jsem si musela chvíli zvykat, ale v pohodě. Ve výsledku však ironií osudu za nejpovedenější části dabingu považuji ty bez hlavních postav, především se mi líbil Martin Stránský jako Dynomutt a Miroslav Táborský jako Caveman, i když je na chvilku. Být to spíš film o dalších postavách ze světa Hanna-Barbera, tak by to bylo vlastně fajn. A ještě mi vlastně udělal radost Muttley – tam jsem se bála, aby nepředabovali originální Messickův smích, který byl použit z archivních nahrávek a smíchán s hlasem Billyho Westa, ale naštěstí ne a v kombinaci s Liborem Teršem to za mě výborně fungovalo, tam mě to fakt potěšilo.

V redabing nevěřím, ale ačkoli ten to obsazení není ve výsledku tak špatné, Shaggy coby ústřední postava to s hlasem Martina Sobotky (a to ho mám jako dabéra taky ráda, ale tohle fakt není dobré) prostě celé tahá dolů a kazí, což je vážně škoda, i když film podle mě není žádný velký zázrak...
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
Odpovědět

Zpět na „Filmy“