Buffy, přemožitelka upírů / Buffy the Vampire Slayer

Pokračování příště

Moderátor: Michaela_

HonzaXXII

Re: Buffy, přemožitelka upírů / Buffy the Vampire Slayer

Nový příspěvek od HonzaXXII »

No já opravdu nebudu hádat předem, ale Dan Dítě podle mě sedne hlavně na takový ty akční hrdiny jako Jake Styles nebo Mitch Buchanan a jim podobný, a ne na univerzitní knihomoly jako Giles.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
draky

Nový příspěvek od draky »

Kdo bude dnes večer na Trpasliconu, bude to moct posoudit rovnou :)
Spike
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Spike »

Ten Daniel Daniel dítě mě pěkně štve, ale co se dá dělat! :evil:
mrzeero

Nový příspěvek od mrzeero »

oberon píše:Sledoval dneska někdo?
Jo a D.Dítě byla hoooooooooooooooodně špatná volba.....a v podstatě i starý-mladý hlas Koláře :-?
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Markus »

Takže informace doplněny. Začal jsem nahrávat pozdě, takže ředitele zjistím dodatečně...

No čistě IMHO ve vztahu k originálu není Daniel Dítě vůbec špatná volba. Tento herec má opravdu hlubší hlas, ne nepodobný panu Dítě. Samozřejmě jako člověk, co má tento seriál v dabingu nakoukaný, je problém si na něj i tak zvyknout. Jakmile ho uvidím, čekám, že promluví pan Vrtal a ono nic. :cry:

Co se týče Jana Kolaříka (ne Koláře ;) ) a spol., tak je snad jasné, že nebudou znít stejně jako před nějakými dvanácti lety. Ano, na Kolaříkovi je to znát asi nejvíc, ale upřímně řečeno, kdyby je měli teď obsadit nějakými teenagery, tak to bych se na to už ani nedíval. Raději budu poslouchat trošku starší dabéry, na které jsem ale zvyklý, než věkem bližší nováčky...

Překlad bude samozřejmě v pohodě, o to strach nemám. Přesto bych si dovolil rýpanec. Ten "Zendr" je IMHO krok vedle, jak ta jedle. Ano, takhle to v originále vyslovují, ale v dabingu se stalo nepsaným pravidlem, že věci s X, se čtou jako "ks" a ne jako "Z". Příkladem budíš "Xena" a ne "Zína" či ze Star Treku "Xindové" a ne "Zindové". Navíc už je to druhá obměna jeho jména a pro spoustu lidí včetně mě, už to začíná být únavné. Nejdřív Alex, pak "Xendr" a teď "Zendr"... Já bych tam nechal "Xendra".

Nuž to je po prvním díle zhruba vše, co mám na srdci... :)
Obrázek
HonzaXXII

Nový příspěvek od HonzaXXII »

Podle mýho názoru je celý to předabování naprostá zbytečnost.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Grace7.13

Nový příspěvek od Grace7.13 »

HonzaXXII píše:Podle mýho názoru je celý to předabování naprostá zbytečnost.
Možná, že to zbytečnost je a ten Vrtal mě taky dost mrzí, protože jsem koukala jen s dabingem (ale podle vlastní zkušenosti, když mi dabing netrhá uši, zvyknu si), ale velká výhoda je, že se aspoň sjednotí hlasy například Angela, Darly a dalších se seriálem Angel. Největší starost ale mám o dabing Spika, protože ten původní byl skvělí a na to bych si asi hodně těžko zvykala (myslím, že to byl Filip Jančík). no to je asi tak vše :)
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

No Spika IMHO bude dabovat Petr Štěpán jako v Angelovi, právě pro to dodržení návaznosti mezi těmito dvěma seriály. Ale rozhodně s tebou souhlasím, že Filip Jančík byl geniální, jeden z důvodů, proč jsem vydržel u desetihlasého dabingu nových sérií... Ale i Ivan Jiřík ze sérií prvních mi přišel lepší jak Petr Štěpán. Asi je to holt o zvyku. A pak mi rozhodně bude scházet Miroslava Součková jako Glory v páté sérii, protože ta byla na tu roli také geniální... A vlastně by mi chyběla i Anna Suchánková na Dawn, kéž by na tu roli dojela do Brna...
Obrázek
oberon
Senior admin

Nový příspěvek od oberon »

Dabing mi přijde takový, jaký jsem čekal. Kolářík sice zestárl, ale furt lepší, než kdyby mu v S Pro Alfa hodili třeba Jagelku ( :o ), Dítě tu narozdíl od Rychle a zběsile nahodil nedrsný hlas a zvládá to docela dobře, to je holt o zvyku, ale myslí, že zvyknout se dá. Zbytek se jinak líbil a překlad je stejně dobrý, jako u Angela. Celkově oproti původnímu dabingu bych to hodnotil 8-8.5/10.
Markus: Kdybys chtěl, tak ti zítra pošlu útržek, kde mluví ředitel, protože jsem nestíhal a dal jsem si to nahrát.
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Díky, já si ho zítra odchytím... Možná to byl Zdeněk Bureš jako v původním dabingu. :-?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Seriály“