To že pan Žďánský "úspěšně" obsazuje nové hlasy je jasné od pohledu na jakékoli jeho dílo u Virtualu. Třeba pan Štěpán sází na jistotu a nové hlasy obsazuje méně a na vedlejší role a ne hned ústřední postavy. Ona se dobře provádí alchymie, když je má člověk bohatý rozpočet. Nevím, jestli je v tomto filmu opravdu tolik postav, že je potřeba 50 dabérů. Samozřejmě, ideál je co postava, to dabér, ale o to přece dneska nejde.
Vážně by mě zajímalo, jak se to má s rozpočtem u Virtualu. Je opravdu takový rozdíl mezi např. Virtualem a LS Productions ve výši rozpočtu. Vážně by mě, a nejsem snad jediný, zajímala cifra, jakou disponují studia. To se asi nikdy nedozvíme, obzvláště, co Virtual zavedl informační embargo. To by mě taky zajímalo, jestli je pravda, že to bylo rozhodnutí Disneyho, nebo se jen studio zabednilo po vlně kritiky na Avengers 2. Jsem přesvědčen, že to druhé. Mají k tomu důvod a také si jsou toho asi vědomi. Nebo to jako fakt musí Disney dělat takové tajnosti se svým produktem. Přece jsme malý trh.
Taky se mi zdá, že se dá u pana Žďánského pozorovat jistá strategie v obsazování. Třeba Radek Valenta a Jaroslav Plesl (nic proti nim). Stačí se podívat, že Valenta byl obsazen v Hře o trůny, Občanské válce, Síle se probouzí. Plesl taky daboval v Síle, ve Hře a Dotecích osudu. Všechny dabingy mají společné to, že je režíroval pan Žďánský. Pokud by se jednalo třeba o Tůmu, Vondru, Řandovou, tak neřeknu, ale u těchto málo obsazovaných dabérů je to přinejmenším k uvážení. Nebo to, že se mu podařilo obsadit Daniela Rouse na Madse Mikkelsena ve Strageovi a potom tady, to asi castingový dohled náhodou dobře slyšel. No, ale spíš si ho obsadil režisér sám, když ho už obsadil v Králi Artušovi (nic proti tomuto spojení nemám, naopak jsem rád, že se podařilo, ale to je asi tak všechno).
Já být panem Žďánským, tak bych to u Virtualu položil, obzvláště, pokud je pod takovým tlakem, že musí obsazovat jak v USA pískají, čemuž nevěřím. Spíš by tu práci měl pustit, protože necítí žádnou povinnost vůči fanouškům a divákům. Zítra jdu do kina a jsem schválně zvědav, až promluví Vader, jestli se spustí šum. Když byl přeobsazen Iron Man, tak to malou odezvu u diváků způsobilo. DArth Vader je ale takovou ikonou i s českým dabingem, ať již dabovaným Švarcem nebo Klemem, že to diváci poznají.
Jen tak mimo mísu, ve Strážcích Galaxie 2 by měl být Sylvester Stallone. Někdo by mohl spustit tipovačku, jestli ho bude dabovat Rímský

Omlouvám se za tak dlouhý text, ale muselo to ven. Považuji se za dabingového fanouška, proto mi vadí politika Virtualu. Někdo by prostě měl konečně zbavit Virtual jeho aureoly. Těm, kteří toto dočetli do konce, gratuluju.