Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil War

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Ištván87

Re: Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil War

Nový příspěvek od Ištván87 »

Co se týče obsazení generála Rosse, tak Jaromír Meduna by byl určitě lepší, ale na nějakou spjatost s tím prasáckým dabingem Neuvěřitelného Hulka bych se taky vykašlal - ten by snesl nějaké pořádné předabování s více než patnácti herci. U toho stávajícího dabingu je jediným světlým bodem právě Jaromír Meduna. Ale obhajovat obsazení pana Štěpničky nehodlám, to je prostě pitomost. Radek Valenta je vynikající dabér (stačí se podívat na Star Wars VII), rozhodně si nemyslím, že by byl herecky níž než Filip Švarc a k Visionovi by nejlépe seděl Lumír Olšovský, ale ten naštěstí nejspíš vydrží až do Lokiho návratu. :D Filip Švarc je hlasově na druhém kontinentu, co se barvy nebo hereckého projevu týče. Simona Vrbická, tam jsem taky říkal, že to je ptákovina. Co jsem tak koukal, tak Tonyho matka sice bude jen tady a jen minutku, ale za tu minutku toho dost nažvaní. :D Jinak nějak nevím, jestli se Pepper ještě vrátí, Gwyneth Patrow je známa pro mnoho věcí, například že jí dneska v Hollywoodu nikdo nemá rád. :D

Když já koukám na ta dosavadní přeobsazení, tak mi naopak připadá, že se ve Virtualu snaží zajistit kvalitní dabingy dopředu, protože Vision mezi superhrdiny nejspíš ještě pobude, doufejme že i War Machine a Iron Man bude určitě ještě ve třetích Avengers. Doposud se většina přeobsazení týká postav, které nás budou provázet do budoucna (a které většinou neprošly castingem). Aleš Procházka se na Iron Mana hodí mnohem líp než Radovan Vaculík, Jan Čenský na Rhodeyho taky, Radka Valentu jsem ještě neslyšel, ale když jsem tak poslouchal (schválně jsem si dneska pouštěl vybrané pasáže z Age of Ultron) chlapecký hlas Filipa Švarce na Visiona, tak mi to rvalo uši jak před lety v kině, tak dneska. Vím že je to na pytel, když už zase předabovávají postavu, ale jak už jsem říkal, dokud Filip Švarc daboval Jarvise, tak to bylo v pohodě a rozhodně byl dost dobrý, ale u Visiona už to působí nepřirozeně.

Jinak bych se dalších stávajících dabérů nebál, protože třeba Michal Holán už má u Avengers pod Virtualem třetí zářez, Libor Bouček taktéž, Jitka Moučková a Pavel Tesař už budou taky za vodou a jak to bude s dalšími (Jan Maxián, Pavel Šrom, Lumír Olšovský, Jiří Plachý/Petr Pelzer), to se dozvíme až víc jak za rok. Tak neztrácejme víru v zázrak, protože jak Jan Maxián, tak Pavel Šrom vypadali na papíře jako minimálně nelogická volba, ale nakonec jsou ve svých rolích oba vynikající.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
elbrambo2812

Nový příspěvek od elbrambo2812 »

Otakar Brousek ml. už u Marvelu daboval - v Ant-Manovi Martina Donovana (Carsona). Brousek, Štěpnička a Vrbická vypadají na to, že Virtual nemá dost dabérů.

Jinak krátce: Čenský mi v Avengers nevadil a tam si pěkně prubnul, takže tady se určitě o trochu polepší a dá do toho (snad) maximum. Přeobsazení Visiona by mi až tak moc nevadilo a volba "Radek Valenta" mi přijde moc dobrá.
Pan Procházka se dal čekat. Pan Gondík byl skvělý a tady bude jistě taky. Na Spider-Mana jsem hodně zvědavý, tak též i na Everetta, T'Challu, T'Chaku, Zema.

Koho bych naopak přeobsadil by byl Brock Rumlow / Crossbones. Nejvíc mě ale mrzí pan Štěpnička. Je to výborný dabér, ale přeci jen už jsme ho u Marvelu slyšeli dost (Redford, v traileru i Douglas). Pana Medunu bych ale také nebral. Těšil jsem se na někoho úplně jiného...

Celkové zhodnocení napíšu radši až po filmu, nechci tu urážet dobré věci a vyzdvihovat špatné.
Naposledy upravil(a) elbrambo2812 dne 19 črc 2016 15:27, celkem upraveno 2 x.
Ištván87

Marek Holý u Rumlowa fakt není nic moc, ale tak snad už Rumlow mimo tenhle film nebude otravovat (ta postava mi v Kápovi 2 hodně lezla krkem) a u Otakara Brouska je ještě možné, že by se třeba v nějakém flashbacku objevil dr. Erskine.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
oberon
Senior admin

Nový příspěvek od oberon »

S tím Neuvěřitelným Hulkem úplně nesouhlasím, co do počtu hlasů a překladu to žádný terno nebylo, ale hlavní role vyloženě blbě obsazený nejsou. Vondra sice nemusel sednout každýmu, ale Meduna, Ježková i Podhůrský byly naprosto logický volby...

Dávat Filipa Švarce, kterej má letitou zkušenost a dokáže naprosto geniálně intonovat i na první dobrou na jednu úroveň s Radkem Valentou, kterej v dabingu sice nezní nejhůř, ale pořád oproti ostatním trochu vyčnívá, na základě jednoho projevu ve SW, kterej sice zařval pěkně, ale na kinodabing taky pěkně vidilně mimo synchron, to snad ani nejde. Nechci ho tady zase nějak shazovat, ale ohledně hereckejch dovedností má do Filipa Švarce pořád hodně daleko. U Visiona ale bude stejně největší problém s tím, že na něj zní nevyzrále a víc hromotlucky, než inteligentně. Prostě a jednoduše ztratí svoje kouzlo a charisma, čert vem barvu hlasu, občas je víc důležitý, že hlas sedí typově, než aby byl 1:1 s originálem. Navíc Filip Švarc hlasově mimo nebyl, v AoU vyzněl Vision stejně, jako v originále (btw. já myslel, že byl ten film v kinech ani ne před rokem a ono už to bylo před lety, moje chybka :) ). To je stejný, jako u Starka. Procházka se sice docela hodí na Downeyho, ale na Starka moc ne. Nezvládá jeho dětinskou a narcistickou stránku, kterou měl Radovan Vaculík v malíku. Když jsem si nedávno po dlouhý době pustil kousek IM3, tak mi bylo opět líto, kolik herecký práce tohle přizpůsobení na roli muselo dát, aby to pak někdo jenom tak spláchnul do hajzlu. Ale nemá cenu brečet nad rozlitým mlékem. Jinak co se týče budoucna, už jsme se přesvědčili, že člověk si nikdy nemůže bejt jistej ničím (viz. například C-3PO ve SW)...
Pan X
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pan X »

Tak obsazení mi příjde hodně zajímavé, Čenský a Procházka na ty jsem si zvykl a libí se mi. Na přeobsazení Visiona jsem hodně zvědavý a zajímal by mě důvod přeobsazení (asi pan Švarc nebyl Castován), no uvidíme jaké to bude. Simona Vrbická mě překvapila uvidíme také jaké to bude, ikdyž bude mi to splívat s Pepper, ale uvidíme. Na Filipa Čapku se hodně těším, stejně tak na Miroslavu Pleštilovou :-: Štabrňák, Wehrenberg, Mišík no uvidíme jsou to netradiční a zajímavé volby, těším se. S Jiřím Štěpničkou jsem tak nějak počítal, a ani mi to nevadí, ikdyž asi mi to bude splívat s jeho předchozí postavou no snad tolik ne, Stejně tak mi nevadí Marek Holý, a jsem velice zvědavý jakou roli bude dabovat Otakar Brousek ml. snad nějakou předešlou né novou, Zbytek vypadá velice luxusně a moc se těším do kina. :-:
elbrambo2812

Nový příspěvek od elbrambo2812 »

Dalimil Klapka - Stan Lee (pošťák), Tomáš Juřička - Jim Rash (prostředník M.I.T.), Tomáš Gibiš
Naposledy upravil(a) elbrambo2812 dne 29 srp 2016 18:26, celkem upraveno 2 x.
gar-mogoth

Nový příspěvek od gar-mogoth »

Nevím, jestli to byl záměr, ale tvůrcům dabingu se povedl výborný fór, když Aleš Procházka (Iron Man) říká Pavlu Tesařovi (Hawkeye): "I mistr tesař se někdy utne."

Tomáš Juřička - Jim Rash (MIT Liaison)
role z IMDb, co je přesně "liaison" netuším
Pan X
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pan X »

Včera jsem byl v kině :-: a jsem naprosto nadšený!!!! :-: :-: :-: Nejdřív k stalým postavám, Aleš Procházka byl skvělý, ještě lepší než v Avegers: Age of Ultron, Libor Bouček, Filip Jančík, Jitka Moučková, Helena Dvořáková, Pavel Tesař, Smyčková, Gondík, Holán byli naprosto skvělý :-: :-: :-: stejně tak Jan Čenský byl suprový a o mnoho lepší než v Age of Ultron, jinak k přeobsazení Visiona, když Vision promluvil dost mě mrzelo, že ho už nedabuje Filip Švarc a u prvních vět co řekl jsem si představoval jak by to řekl Filip, ale nicméně Radek Valenta to zvládl velmi dobře (dabuje ho velmi zajímavě a takovým stylem hlasu, tak mi to aspoň připadá). A teď k novým postavám. Jiří Štěpnička byl velice dobrá volba!! a mnohem víc se mi líbil tady než ve 2. díle Captaina a nehledě na to že je to jeho spjatý herec, Filip Čapka se mi líbil už, když jsem ho tady viděl napsaného a když jsem ho slyšel, tak se mi to potvrdilo. Byl naprosto skvělý a na Chadwicka Bosemana se hodí dost dobře :-: Adam Mišík coby Tom Holland byl hodně zajímavá volba a na to, že Mišík moc často nedabuje to zvládl skvěle a mohl by dabovat častěji ;) . Další dost zajímavou volbou byl Roman Štabrňák, kterého jsem slyšel pouze v animácích Raubíř Ralph a Univerzita pro příšerky a strašně!!! se mi líbilo jak Martina Freemana nadaboval :-:. Hodně doufám, že bude dabovat častějí, skvěle to zvládl a k té postavě se velice hodil :-: stejně tak se mi líbila volba Jukuba Wehrenberga, který skvěle vystihl takového menšího záporáka a zoufalého člověka, moc se mi jeho výkon líbil. Miroslava Pleštilová byla také moc skvělá a moc se mi u Marisi Tomei líbila, stejně tak Simona Vrbická, která mi zde vůbec nevadila, stejně se její bývalá postava asi již neoběví. Jinak nemyslím si, že by pana Žďánského žánr příliš nebavil, naopak myslím, že je to dost dobrý režisér a jeho volby jsou velice dobré a originální :-:. Dabing mě velice nadchnul a jsem nadmíru spokojen, tvůrcům moc děkuji za nádherný zažitek :-: :-: :-: (P.S. Ten vtip o mistru Tesařovi se dost povedl :) ) takže za mě 10/10, opravdu skvělé :-: :-: :-: (P.P.S. sorry za tolik smajlíků).
Ištván87

Tak musím říct, že tohle je možná nejlépe nadabovaný film z MCU a jsem si plně vědom toho, jak to je troufalé tvrzení. Jednak tu snad nezanikla jediná hláška (dost rozdíl proti Age of Ultron, kde jich zmizelo několik), jednak všechny vracející se postavy jsou nadabovány skvěle. Největší posun bych v tomhle viděl u Jana Čenského, který sice neměl tolik prostoru jako třeba Aleš Procházka (ten byl naprosto bezchybný), ale využil ho beze zbytku. Stejně tak se mi potvrdila víra ve výkon Radka Valenty (tomu navíc pomáhal dobrý překlad, který vkládal Visionovi do úst extrémně spisovný slovník) a moc dobře zněl i Jakub Vehrenberg a Miroslava Pleštilová, čímž se dostávám k asi nejlepšímu z nováčků, Adamu Mišíkovi. Když pominu, že má naprosto totožný hlas jako Tom Holland v originále, tak mě hodně překvapil, protože jak jsem vyrozuměl, tak moc dabingových zářezů nemá. Řešil se tu dabing Spider-Manovy sólovky a musím říct, že kdyby na Spideyho chtěli jinde obsadit jiného dabéra, byla by to extrémní chyba (stejně jako přeobsadit perfektního Aleše Procházku). U tohohle dabingu nějak nenacházím chyby. Kdybych chtěl být za šťouru, tak bych mohl říct, že možná jen Roman Štabrňák je trochu nevýrazný (alespoň zpočátku) a obsazení Simony Vrbické opravdu dost evokuje svého času ne moc dobře obsazenou Pepper, ale ta už se s největší pravděpodobností nikdy neobjeví (ovšem Tonyho matka možná taky ne), nehledě na to, že jsme jí neviděli (neslyšeli) už tři roky. Ale to jsou tak jediné výtky a nejde o nic zásadního.

Camulator

Nový příspěvek od Camulator »

Mohu se zeptat, jak je v dabingu přeloženo "Sokovia Accords"? Nemám teď čas na něj jít do kina a zajímalo by mě, jestli to přeložili stejně, jako v titulcích "Sokovijská smlouva" (což se mi nezdá úplně přesné). Díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“