Superman (2025)
Re: Superman (2025)
Jelikož je toto první film v novém DCU, který na nic nenavazuje, tak by konečně Supermanovo jméno mohlo začít vyslovovat správně a to jako [Suprmen] a ne jak to bylo dosud [Superman]. I když si myslím, že se to bohužel nezmění, protože lidé jsou až moc zvyklí na špatnou výslovnost.
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Anežka Saicová, Jan Šťastný, Petr Lněnička, Barbora Šedivá, René Slováčková, Miloslav Mejzlík, Jiří Plachý, Sára Nygrýnová, Kateřina Winterová, Jiří Klem, Bohumil Švarc ml., Terezie Taberyová, Robert Hájek
- TmavyCyklista
- Globální moderátor
Je to podobný jako se špatně zvoleným dabérem. Proč bys to proboha chtěl měnit? Kontinuita přece! 

Ale tady žádná kontinuita nehraje roli. Jelikož je to první film v DCU a jediné na co se navazuje je Creature Commandos.
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Anežka Saicová, Jan Šťastný, Petr Lněnička, Barbora Šedivá, René Slováčková, Miloslav Mejzlík, Jiří Plachý, Sára Nygrýnová, Kateřina Winterová, Jiří Klem, Bohumil Švarc ml., Terezie Taberyová, Robert Hájek
„[Suprmen]“ je správná výslovnost? 

Ano, je. Pokud to budou vyslovovat s českým přízvukem, pokud by to vyslovovali anglicky, bylo by to ještě správnější, ale to by znělo dost zvláštně, kdyby se v české větě najedou přešlo na angličtinu.
Co znamená „správnější“? Anglicky se to přece čte úplně jinak než [Suprmen].
Kino: 2D dabing, 2D dabing ATMOS.
Tak Supermana bude dabovat oficiálně Ondřej Dvořáček - vyhrál casting. Za mě super 

TOP HERCI: Ivana Korolová, Marek Lambora, Vendula Příhodová, Helena Dvořáková, Aleš Procházka
TOP STUDIA: Studio Virtual, LS Productions, Iyuno
TOP STUDIA: Studio Virtual, LS Productions, Iyuno
Já si říkala, jestli ten jeho příspěvek na Instagramu naznačoval to, co jsem si myslela... Mám radost, to by mohlo být fajn, jsem zvědavá.
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
-
No tak to je naprostá paráda