Rocky / Rocky I / Rocky

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Re: Rocky / Rocky I / Rocky

Nový příspěvek od Pomajz »

Tak za 1. neříkám ukradni to jen já (můj výmysl to není), stačí si prolistovat Dabingforum a neviděl sem, že by se někdo z vás dvou ohradil.
Za 2. reagoval sem na opravdu zbytečně "hloupý" příspěvek, kdy tu machruje, ano napíšu to klidně ještě jednou"machruje" s tím že má Rockyho, který se léta válel na ukradni to, aby jste se neurazili tak ulož to, který tam upnul jeden člověk z Dabingfora. Který vlastně upnul volně vše co se mu kdy dostalo do rukou.
Za 3. mám důvod tomu říkat ukradni to, když tam jistý uživatel z dabingfora prodává za tisíce filmy , které byli odcizeny z vykradeného FTP a prodává je za cenu , kterou ani nestál ten filmový pás. Viz jeho pošli xx tisíc, pošlu heslo atd. Tak a do mě.
Upozorňuji pana Poulmana, filmový pás 16mm legálně zakoupen na AUKRU za 3000,- v roce 2011.
Paulman píše: 20 říj 2024 09:50 Nevím jestli povolaný z dabingfora při digitalizaci filmu a dabingu má tato práva ošetřena. Velmi pochybuji.
To tady napadáte mě?
RETROFILM
gillan

Nový příspěvek od gillan »

Nechci se do toho nějak plést, ale jestlipak dotyčný takhle napadá i lidi z HD klubů, warfor, kteří to kopiruji z originalnich DVD a Bluray a taky pochybuji, že mají ošetřena práva. Nebo je to jen závist :-? ?
beatman

Nový příspěvek od beatman »

teď už mi to dává smysl, Pomaizi, ještě jednou se tím pádem omlouvám. Někdy asi bývám zbytečně přecitlivělej. Teď se zase můžeme vrátit k tématu rockyho a jeho dabingové mutace.
Paulman

Nový příspěvek od Paulman »

Závist asi těžko.
Schopnost cokoliv sběratelského je dost namahavé časově i mentálně. Sám jsem sběratel hudby, tak vím o co jde.
Ulozto byl i web pro sběratelé, kteří některé věci nemohli sehnat, protože budˇ nebyly běžně dostupné a nebo finančně nadsazené. Jednalo se i o časopisy, knihy atd.
Ulozto byl prostě i sběratelský fenomén. V dnešní povrchní době, kolik je asi tak sběratelů. Asi moc ne. Všechno se to točí kolem bysnisu. Takže je to vlastně již jedno, že ulozto není.
Nenapadám obecně Pomajze, ale pouze jeho jedno tvrzení,
Autorská práva prostě existují. Na autorské dílo 70 let po smrti autora.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Voln%C3%A ... _d%C3%ADlo

Je mi jasné, že digitalizace je velmi pracná činnost, která vyžaduje zkušenosti a trpělivost. Proti Pomajzovi nic nemám, ale proti jeko výroku mám výhrady, které jsem uvedl.

Ohledně 1. dabingu podle mě nejlépe vystihnul charaktér jednotlivých osob,
ale to platí u většiny předrevolučních dabingů.

Nejlépe jsem to zaznamenal u filmu Později miláčku, Připoutejte se prosím, Ostrov dr. Moreau a velmi zásadně Jen se nikdy nenudit, ale i u mnoha jiných.
beatman

Nový příspěvek od beatman »

Paulman vlastně vyjádřil totéž, co já, akorát pregnantněji. Připouštím, že ten emotivní dovětek o tom, že ne každý má štěstí, aby se k dabingovým skvostům dostal, jsem si mohl odpustit, protože takové tvrzení může mylně vyvolávat pocit zášti nebo závisti. Uričtá závist takov ta zdravá, sběratelská, nikoli zlá, u mě roli nejspíš hraje, ale spíš mi šlo rovněž o vymerení se proti zbytečnému odsudku uložta, které opravdu nesloužilo pouze jako warez, řada umělců na něm legálně distribuovala svou tvorbu, kterou by např. en těžko zpeněžili, tedy se rozhodně nejedná o nějaký alibismus. Snad už máme jasno, Pomaizovi je určitě zřejmé, že ani já, ale ani Paulman, jak se vyjádřil, nezpochybňujeme jeho zásluhy.
newborec

Nový příspěvek od newborec »

Pavel Rimský v 7 pádech Honzy Dědka vzpomínal, jak když poprvé daboval Rockyho, musel si skoro celý monolog vymyslet spatra, nedostal ho přeložený: https://youtu.be/LyB40cPxe7Q?si=YR3qXlZ4rX6qRAsP&t=357
Budy

Nový příspěvek od Budy »

To už říkal dříve v Talkshow Vítka Martince.
18.05.2008 – 07.05.2015
newborec

Nový příspěvek od newborec »

To netuším, ale netvrdil jsem, že někde něco řekl poprvé. Tohle je přece jen známější talkshow a ani tu někdo nemusel vidět. :-)
Budy

Nový příspěvek od Budy »

Jasně, v pohodě. Jen jsem tím chtěl říct, že historky herců se často opakují. Navíc po těch letech mohou být i trochu upravené. :)
18.05.2008 – 07.05.2015
Odpovědět

Zpět na „Filmy“