Terminátor / The Terminator

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Re: Terminátor / The Terminator

Nový příspěvek od Pomajz »

DJRoccoiNc píše: 13 zář 2024 23:56 Určite si dali námahu, aby zvuk vylepšili, ale nie je úplne čistý. Počuť menší praskot a audio je v Dual Mono.
Ten dabing je 34 let starý a vám vadí mírný praskot? Když se to vyčistí, bude to znít jak zvuky od odborníků z Warfor a HD klubů. To ten dabing měli zničit do 5.1?
RETROFILM
spellforce

Nový příspěvek od spellforce »

Původní stopa je mono a mezi fanoušky z celého světa je velmi ceněna a naposled byla vydaná na laser disku od té doby vždy jen stereo mix nebo 5.1 který zní místama jinak kino dabing je vyroben z původní mono stopy takhle kvalitní zvuk už ČT dlouho nevysílala chybu kde je jedna nula jedna jsem našel věřím že pomajz to má na kino pásu celé a dodá tuto část do ČT aby to nahradili
DJRoccoiNc
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DJRoccoiNc »

Ak je pôvodná stopa mono, tak v poriadku. Nemám nič proti. Ako vravím, dali si námahu, čo sa cení. Je to už z mojej strany mierna deformácia, pretože napr. taká Markíza má vo zvyku vysielať aj nové filmy s dual mono audiom, nie iba staršie. :D Takže v takýchto prípadoch na to častokrát poukazujem.
AngelEyes

Nový příspěvek od AngelEyes »

Mě přišlo zajímavé, jak tam občas Zavřel funí a mručí v momentech, kdy Terminátor dělá něco fyzicky náročného. Originál jsem viděl několikrát a jsem si docela jistý, že Arnold tam takhle slyšet není, takže zřejmě iniciativa buď režisérova nebo Zavřelova.
-kNiGHT-

Nový příspěvek od -kNiGHT- »

Jak je ten zaznam z CT cisty, tak jsou Zavrelovi emoce znatelnejsi nez kdyz jsem to mel z nejake VHS kopie zkreslene a se sumenim mechaniky. Ale zpetne slysim ze tam ty jeho emoce take byli. V anglicke stope nejsou.

Slovo "Kyborg" v 38m56s (cas dle tv zaznamu) v tom puvodnim zaznamu z VHS samozrejme je.
Ne každý první dabing je ten nejlepší.
Polux

Nový příspěvek od Polux »

Krásná práce jak ze strany dabérů, tak i ČT za uvedení filmu s kinodabingem. Filmy i dabingy jsou reliktem své doby a ke starým filmům (pokud možno kvalitní) staré dabingy imho sedí nejlépe a občas volnější překlad (kánonické termíny Tech-Com, Cyberdyne nebo Skynet v dabingu vůbec nepadnou, nebýt titulu filmu, tak by v něm možná nezazněl ani ten Terminator :D ) nebo archaické výrazy (nahrávač namísto záznamník) a nepatrný šum na pozadí k tomu prostě patří a nemalou měrou se podílí na celkové retro atmosféře. Snad se někdo v ČT smiluje a v budoucnu uvedou i T2 s původním dabingem.
Roko
Admin

Nový příspěvek od Roko »

Doplnený dabing Canal+ :D
AngelEyes

Nový příspěvek od AngelEyes »

Canal+: 75-lety Soukup mluvi 37-leteho Arnolda, to musi byt tedy zazitek ...
TmavyCyklista
Globální moderátor

Nový příspěvek od TmavyCyklista »

Asi už by se mi to nelíbilo, ale musí to pořád bejt lepší než první dva dabingy 8-)
https://www.herni-dabing.cz/ - nová databáze českého herního dabingu
Seznam česky dabovaných her
Pomajz
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pomajz »

:D :D :D :D :D :D :D vtip roku
RETROFILM
Odpovědět

Zpět na „Filmy“