Smrtonosná zbraň 5 / Lethal Weapon 5 (2025)

Zaujal vás v kině, nebo na netu nějaký film? Pomozte tvůrcům shromáždit dvorní dabéry herců, popřípadě vaše návrhy ...
Odpovědět
dabing fans
Příspěvky: 454
Registrován: 10 srp 2019 09:57

Smrtonosná zbraň 5 / Lethal Weapon 5 (2025)

Příspěvek od dabing fans »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD

Postavy, návrh dabingu:

Mel Gibson - (Martin Riggs) - Jiří Štěpnička
Danny Glover - (Roger Murtaugh) - Pavel Rímský / Jiří Klem / František Němec
Rene Russo - (Lorna Cole) - Monika Žáková / Ilona Svobodová
UeuAm
Příspěvky: 14
Registrován: 01 črc 2023 19:26

Re: Smrtonosná zbraň 5 / Lethal Weapon 5 (2025)

Příspěvek od UeuAm »

Osobně si myslím, že obsazení pana Štěpničky k této roli by bylo nevhodné. Bohužel mu celkem zestárnul hlas a navíc si myslím, že by tam měl být nějaký věkový rozdíl mezi dabéry Gibsona a Glovera. Na roli Martina Riggse by se mi líbil Daniel Dítě a nebo Michal Dlouhý. Na Dannyho Glovera by se mi líbil pan Klem, otázka, jestli by do toho šel. Je velká škoda, že oběma hercům zemřeli dabéři, kteří je dabovali v minulých dílech... :(
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3356
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Smrtonosná zbraň 5 / Lethal Weapon 5 (2025)

Příspěvek od jackb »

Hlavně ten film sice hromada lidí potvrzuje, ale k realizaci se za poslední roky vůbec nedostalo, takže mi příjde tenhle profil úplně o ničem. Ale jinak Gibson v posledních letech vizuálně podle mě docela zestárnul (bílé vlasy a vrásky v obličeji) + si často nechává plnovous, takže Jiří Štěpnička by nakonec nemusel vůbec vadit. Michal Dlouhý by byl hrozně mimo, ale Daniela Dítě bych si na Gibsona rád poslechnul častěji (je to podle mě rozhodně lepší volba než Zdeněk Mahdal, který se mi nikdy na Gibsona nelíbil).
Uživatelský avatar
Pan X
Příspěvky: 2629
Registrován: 16 čer 2011 08:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Smrtonosná zbraň 5 / Lethal Weapon 5 (2025)

Příspěvek od Pan X »

Nápad s panem Dítětem se mi líbí, vím, že ho už daboval, ale ještě jsem ho na něm neslyšel. Mě by docela zajímalo, jak by Gibson zněl s Markem Vašutem. Myslím, že by se určitě typově hodil a charisma v hlase by též Gibsonovi předal, takže bych byl určitě rád, kdyby ho někdo na něj zkusil obsadit. A rozhodně by mě zajímalo, jak by na něm dnes zněl Oldřich Kaiser, který už si ho také jednou nadaboval. U Dannyho Glovera by se mi též líbíl pan Klem, nebo případně by se mi na něm zamlouval pan Zdeněk Junák.
UeuAm
Příspěvky: 14
Registrován: 01 črc 2023 19:26

Re: Smrtonosná zbraň 5 / Lethal Weapon 5 (2025)

Příspěvek od UeuAm »

Hlavně by měl být dabér Gibsona u tohoto filmu mladší, než Glovera, mělo by to tak už z podstaty filmu znít. Tudíž mi přijde Daniel Dítě jako výborný ke kombinaci případně s Pavlem Rímským (kterému hodně za poslední dva roky zestárnul hlas) nebo jiným. Každopádně návrh pana Junáka mi přijde taky dobrý. Co takhle ten dabing udělat v Brně? :)
Také bych si uměl představit v dalších filmech s Gibsonem Marka Vašuta, klidně i v tomto filmu. Gibsonův dnes již dvorní pan Štěpnička by ke Gibsonovi seděl už jenom u filmů typu Profesor a šílenec, kde Gibson působí starším dojmem, než dnes v nějakém akčním filmu...
Odpovědět

Zpět na „Na dabing čekající“