Oppenheimer / Oppenheimer

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3356
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od jackb »

dabing fans: Ne to není ani trochu zvláštní, Barbie má kinodabing a ten se začíná vyrábět už dlouho před premiérou, takže mohl být klidně už v červnu hotoví. DVD dabingy se vyrábí kolem premiéry filmu, takže Oppenheimer se nejspíš točil minulý týden a i herci si přes prázdniny berou dovolenou, třeba byl rozhovor s Otakarem Brouskem ml. a ten říkal, že vždycky o prázdninách jezdí na dva týdny k přátelům a to by mohlo vysvětlovat jeho absenci tady.
fabec122
Příspěvky: 1590
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od fabec122 »

Já si myslim, že Viktor Dvořák by mohl bejt poměrně velká výhra. Dokonce si myslím, že by mohl zamíchat i preferenci uživatelů zde či běžných diváků. Pochopitelně záleží, jak to bude v jeho podání zahrané, ale pokud si s tím dají práci, tak by to mohlo být opravdu špičkové.
Jelikož dokázala paní režisérka nedávno obsadit na Damona Martina Preisse, a teď dodržet MIchala Jagelku, tak bych se nedivil, kdyby při obsazování i přihlížena k postavě jako takové. Když jsem na film koukal, tak mi teda přišlo, že Murphy tu mluví hodně podobně tomu, jak mluví Viktor Dvořák.
Do kontrastu s tím jde ale obsazení Simony Postlerová. Simona Postlerová je dost možná nejlepší dabérkou své generace, ale tady mi nad tím obsazením zůstává rozum stát. Zvlášť, když v obsazení je třeba věkově vhodná Nikola Votočková. Film sice obsáhne mnoho let, ve kterých ta postava zestárne, ale nikdy mi pocitově nepřišlo, že by byla starší jak cca. 50 let.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2650
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od KOMZA »

Souhlasím. Po zhlédnutí filmu jsem si říkala, že to obsazení na první pohled může působit děsivě, ale když vezmeme v potaz ne herce, ale postavy, tak tam vlastně ani nějak nevidím žádný velký přestřel, pokud to bude dobře zahrané, a dovedu si představit i ta spojení, která mě předtím v obsazení znepokojila. Ale bohužel si to nemyslím právě o obsazení Simony Postlerové, ani s proměnou té postavy v průběhu filmu (navíc na ne úplně velkém prostoru) to podle mě nebude úplně fungovat, ale ráda se nechám překvapit. Vlastně se na ten dabing docela těším, protože by mohl být celkově velkým a snad i příjemným překvapením.
Uživatelský avatar
Michaela2
Admin
Příspěvky: 7046
Registrován: 17 srp 2011 02:29
Bydliště: Praha

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od Michaela2 »

Takže žádná letní nedostupnost dabérů, pouze invence paní režisérky, jak se zmiňuje Filip Jančík a Jolana Smyčková v Českém znění.

Já s obsazením problém nemám, jen Simona Postlerová bude herečce x let přidávat a Týna Průchová na mladých holkách, už před 10 lety jsem říkala, že má hlas na 40-50leté ženy. Její obsazování na mladé slečny fakt nechápu.
origamirek
Příspěvky: 234
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od origamirek »

Takže to jen potvrzuje to, co jsem psal. Je obrovská škoda, že zrovna ty nejlepší filmy letošního roku dostali na starost ti nejhorší režiséři co tu máme, snad si toho nějaký zadavatel všimne, že jejich velké peníze vyšly podobně, kdyby je spláchli do záchodu. Přitom se stačilo podívat na místní návrhy, nebo je tu snad někdo, kdo by si stěžoval za Jančíka a Smyčkovou? Ne? Tak proč měla paní Landsmannová tu potřebu opět sr*t na fanoušky? Podle mě si tím jen honí ego, že jedině ona dokázala správně obsadit a jedině její spojení je správné. A pak že lidi nadávají na dabing, když jim servírujete takové hnusy jako poslední Mission Impossible a teď Opepnheimera.

Nejhorší je, že redabingu se nejspíš nedočkáme. Radši kdyby neexistoval žádný, to by mrzelo méně.
Uživatelský avatar
Darth Vader
Příspěvky: 427
Registrován: 27 říj 2021 18:23

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od Darth Vader »

Naprosto souhlasím. Nejmíň mi vadí Viktor Dvořák, který zní zajímavě, jinak zabitý dabing. Tento film jedině s titulky. Doufám, že paní režisérka již nedostane na starost filmy tohoto typu, hlavně filmy se známými herci.
Ne každý nový dabing je špatný.
Nathaniel908
Příspěvky: 17
Registrován: 27 srp 2015 10:42

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od Nathaniel908 »

Tak nějak nechápu, proč se Landsmannová rozhodla Jančíka ignorovat, když ho obsadila už do Tíchého místa II. Každopádně je to velká škoda, fakt jsem se těšil a doufám někdy v redabing.
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3356
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od jackb »

Film jsem viděl, takže můžu zhodnotit, že ten dabing bude naprosto v pohodě. Ano ty dvě hlavní role jsou problematické, to jako vyznavač zaběhlých spojení dokážu pochopit, ale ten zbytek? Výjma asi dalších 4 postav tam mají všichni lepší cameo a pár větiček a budou sedět naprosto bez problému - třeba Gary Oldman je hodně stylizovaný a hlasově úplně jinde než obvykle a Alexej Pyško by se sem ani za mák nehodil (ve filmu má hlas někde mezi Jiřím Štěpničkou a právě Petrem Pospíchalem). A ještě k těm hlavním postavám, ano Filip Jančík bude chybět, ale Viktor Dvořák bude sedět perfektně na Oppenheimera jako postavu, Simona Postlerová je otázka, ale opět k postavě bude pasovat dobře (ač teda Jolana Smyčková by to dala s prstem v nose taky). A když to budeme důslední, tak ty dvě největší hvězdy z celého filmu (Downey a Damon) mají první místo ze žebříčku. A jak tady teďka píšu, tak se vsadím, že si celý dabing ukradne Jan Šťastný (podobně jako si film pro mě nečekaně ukradnul Downey) a zas a znovu se potvrdí, že byl je a bude dabingový zločin, že nedělal toho Iron Mana.
cenda
Příspěvky: 742
Registrován: 04 čer 2011 13:30
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od cenda »

Já bych s těma hvězdičkama ve slovech ještě trošku brzdil. Zrovna paní režisérka Landsmannová není z těch, kteří by chodili do práce jen proto, aby ji dělali špatně.
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
origamirek
Příspěvky: 234
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od origamirek »

Ale ona ji nedělá špatně, dělá ji přímo katastrofálně. Udělala by nejlépe, kdyby do dabingu vůbec nechodila. Podívejme se na pár jejích výtvorů z poslední doby: The Gray Man, Poslední souboj, Vice, 12 hrdinů, ... to jsou přímo žádanky o zrušení dabingu. Doufám, že se všechny toto zprávy k paní dostanou a příště režisérskou židli nechá někomu kompetentnímu, může si točit animáky nebo nějaké seriály, které tvoří vyplňovací vatu Netflixu.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“