Oppenheimer / Oppenheimer

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9385
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

DABING: DVD/VOD

V českém znění: Viktor Dvořák - Cillian Murphy (J. Robert Oppenheimer), Simona Postlerová - Emily Blunt (Kitty Oppenheimerová), Jan Šťastný - Robert Downey Jr. (Lewis Strauss), Michal Jagelka - Matt Damon (Leslie Groves), Týna Průchová - Florence Pugh (Jean), Josef Pejchal - Josh Hartnett (Lawrence), Roman Štabrňák - Casey Affleck (Boris Pash), Radek Hoppe - Rami Malek (David Hill), Igor Bareš - Kenneth Branagh (Niels Bohr), Oldřich Hajlich - Benny Safdie (Edward Teller), Jan Battěk - Dylan Arnold (Frank Oppenheimer), Radovan Vaculík - Gustaf Skarsgård (Hans Bethe), Martin Sobotka - David Krumholtz (Isidor Isaac Rabi), Jan Szymik - Matthew Modine (Bush), Radek Škvor - David Dastmalchian (Borden), Bohuslav Kalva - Tom Conti (Albert Einstein), Vojtěch Vondráček - Jack Quaid (Richard), Radovan Klučka - Josh Peck (Kenneth), Petra Kosková - Olivia Thirlby (Lilli), Robert Hájek - Dane DeHaan (Nichols), Jiří Ployhar - Jefferson Hall (Chevalier), Libor Bouček - Alden Ehrenreich (Senátní asistent), Ladislav Cigánek - Jason Clarke (Roger Robb), Rudolf Kubík - James D'Arcy (Blackett), Jiří Krejčí - Tony Goldwyn (Gordon), David Voráček - Devon Bostick (Seth), Vendelín Urban - Alex Wolff (Alvarez), Tomáš Borůvka - Christopher Denham (Fuchs), Vojtěch Hájek - Josh Zuckerman (Lomanitz), Nina Horáková - Louise Lombard (Ruth), Zdeněk Mahdal - Macon Blair (Garrison), Irena Máchová - Jessica Erin Martin (Charlotte), Petr Pospíchal - Gary Oldman (Harry S. Truman), Jan Teplý ml. - Trond Fausa Aurvåg (George), Jiří Valšuba - Michael Andrew Baker (Volpe), Nikola Votočková - Meg Schimelpfenig (asistentka), Zbyšek Horák, Michal Gulyáš, Lucie Kušnírová, Hana Tunová, Zuzana Mixová

Překlad: Olga Pavlová
Produkce: Ivana Kovářová
Zvuk: Petr Posolda
Dialogy a režie: Magda Landsmannová
Pro Universal Pictures vyrobilo Barrandov Studio - 2023
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
origamirek
Příspěvky: 234
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od origamirek »

Co to zase je???? To se teď hromadně domluvili, že budou likvidovat dabingy u nejočekávanějších filmů roku? Kde je Jančík a Smyčková? Prosím, napište tu někdo, že je to jen vtip. Paní režisérka se snad musela zbláznit, tohle produkce a zadavatel schválili? Vždyť i blbý ChatGPT to zvládne obsadit správně. Doufal jsem, že paní Landsmannová má po zpackaném Posledním souboji nebo The Gray Man se známými tvářemi útrum a oni jí svěří Nolana? Tohle je zlý sen.
Kubajs86cz
Příspěvky: 89
Registrován: 01 kvě 2021 14:49

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od Kubajs86cz »

Prooooc toto je otřesné proč nemohl být aspoň ten Filip Jančík :cry:
Eminem007
Příspěvky: 391
Registrován: 03 čer 2013 19:20

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od Eminem007 »

No, když tady vidím na dabingforum tohle obsazení u Oppenheimera, tak mě to čím dál tim víc láka si to poslechnout, myslím si že ve výsledku by nemusel být Viktor Dvořák špatný.. co se týče, paní Postlerové mi příjde - jako že, nevim, nevim, ale uvidíme, jak bude znít tohle spojení, protože raději bych tam viděl spíše paní Kristinu Jelínkovou a zbytku uvidíme.
origamirek
Příspěvky: 234
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od origamirek »

Vždyť paní Postlerová je skoro o 20 roků starší než Emily Blunt, to prostě nemůže znít dobře, a to naprosto miluji hlas paní Postlerové, ale ani ona nezastaví čas. Popravdě váhám, koho bych zvolil jako ignoranta roku, jestli paní Landsmannovou nebo Vojtu Hájka.
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3356
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od jackb »

Jedná se o dvd dabing a navíc o prázdninách, kdy prostě lidi nemají čas, takže se to potom musí obsadit podle toho kdo je k dispozici. Filip Jančík i Jolana Smyčková hodně zamrzí, ale tady opravdu nemuselo být jinačí řešení. Já naopak musím hrozně pochválit obsazení Jana Šťastného na Downeyho a Jagelky na Damona :-: .
origamirek
Příspěvky: 234
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od origamirek »

Podívej se jak dopadl Poslední souboj nebo The Gray Man a bude ti jasné, že v tomhle prázdniny prsty nemají. Jsem si téměř jistý, že to dopadlo přesně podle požadavků režisérky.
Uživatelský avatar
Darth Vader
Příspěvky: 427
Registrován: 27 říj 2021 18:23

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od Darth Vader »

Já osobně si myslím, že Viktor Dvořák nebude znít špatně, ale Jančík to není.. Simonu Postlerovou na Emily Blunt radši ani nekomentuju. To samé Radek Hoppe a Rami Malek nebo Kenneth Branagh, Casey Affleck či Gary Oldman, kde volba hlasů je za mě jasná, ale zde se to nepovedlo. Ze mě tedy dost nepovedený dabing. Zajímá mě, který další dabing to odnese.
Ne každý nový dabing je špatný.
dabing fans
Příspěvky: 454
Registrován: 10 srp 2019 09:57

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od dabing fans »

Ano, sice jsou prázdniny, ale je zajímavé, že do filmu Barbie se povedlo sehnat Filipa Jančíka a Jolanu Smyčkovou a tady ne, to je trochu zvláštní. :-?
Jinak souhlasím, taky jsem rád za Jana Šťastného a Michala Jagelku, ostatní je taky dost jiné než jsem si představoval, ale zhodnotím až to pak uslyším.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2650
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Oppenheimer / Oppenheimer

Příspěvek od KOMZA »

Také nejsem s některými spojeními spokojená (ale u Viktora Dvořáka si myslím, že jde o zajímavou volbu, jen to bude nezvyk...) a některé se mi papírově vyloženě nelíbí, ale byla bych opatrná s tvrzením, že (pů)jde o nepovedený dabing. U tohohle filmu bude neskutečně moc záležet na režijním vedení, přece jen jde o dost specifický snímek a pro většinu obsazených herců o dost jinou hereckou polohu, než jaké u nich běžně známe. Přece jen je to Nolan... Já se popravdě v tomto případě asi nejvíce bojím o zvuk, který si zde rovněž zaslouží trochu jiný přístup. A opravdu doufám, že se mu ho dostalo, protože tím by se mohl dle mého názoru celý dabing rozpadnout bez ohledu na obsazení.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“