Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Pokračování příště

Moderátor: Michaela2

Odpovědět
Uživatelský avatar
klmdfkj
Moderátor
Příspěvky: 2312
Registrován: 04 lis 2019 22:50

Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od klmdfkj »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB | SZ

Související: "Kriminálka Las Vegas"

DABING: Nova

1.SÉRIE
V českém znění: Lucie Juřičková - Paula Newsome (Maxine Robyová), Marek Holý - Matt Lauria (Josh Folsom), Zuzana Černá - Mandeep Dhillon (Allie Rajanová), Zbyšek Pantůček - Mel Rodriguez (Hugo Ramirez), Tereza Bebarová - Jorja Fox (Sara Sidleová), Vladislav Beneš - William Petersen (Gil Grissom)

Dále v českém znění: Tomáš Borůvka - Jamie McShane (Anson Wix), Viktor Kuzník - Jay Lee (Chris Park), Petr Meissel - Wallace Langham (David Hodges), Malvína Pachlová - Sarah Gilman (Penny Gillová), Ladislav Županič - Paul Guilfoyle (Jim Brass), Jiří Krejčí - Sean Alexander James (detektiv Will Carson), Štěpánka Fingerhutová, Pavel Šrom, Ivo Hrbáč, Rudolf Kubík, Václav Rašilov, Pavel Tesař, Tomáš Juřička, Jiří Köhler, Robert Hájek, Nikola Votočková a další

Překlad: Michaela Šimonková
Produkce: Martin Odehnal, Zdeňka Vanišová
Zvuk: Jan Šmejkal, Jan Strnad
Dialogy a režie: Hana Krtičková
Pro TV Nova vyrobilo S Pro Alfa - 2022

2.SÉRIE
V českém znění: Lucie Juřičková - Paula Newsome (Maxine Robyová), Marek Holý - Matt Lauria (Josh Folsom), Zuzana Černá - Mandeep Dhillon (Allie Rajanová), Zuzana Ščerbová - Ariana Guerra (Serena Chavezová), Radovan Vaculík - Lex Medlin (Beau Finado)

Dále v českém znění: Jan Škvor - Jay Lee (Chris Park), Zuzana Skalická - Marg Helgenberger (Catherine Willowsová), Tereza Chudobová - Sara Amini (Sonya Nikolayevichová), Petr Neskusil - Joel Johnstone (Jack Nikolayevich) + Eric Szmanda (Greg Sanders), Lucie Kušnírová - Sarah Gilman (Penny Gillová), Tomáš Juřička - Derek Webster (Dr. Milton Hudson), Nina Horáková - Kathleen Wilhoite (Dr. Diane Auerbachová), Jiří Krejčí, Vojtěch Hájek, Jakub Saic, Jan Battěk, Viktorie Taberyová, Irena Hrubá, Ladislav Cigánek, Petr Gelnar, Svatopluk Schuller, Bohdan Tůma, Petra Hobzová, Klára Jandová, Regina Řandová, Jaroslav Horák, Šárka Vondrová a další

Překlad: Tereza Výtisková, Martina Singh, Mariia Maslova, Michaela Šimonková
Dialogy: Alena Derzsiová, Markéta Hájková, Jiří Köhler
Produkce: Martin Odehnal, Zdeňka Vanišová
Zvuk: Jan Šmejkal, Radek Rondevald
Režie: Alena Derzsiová
Pro TV Nova vyrobilo S Pro Alfa - 2023
fabec122
Příspěvky: 1578
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od fabec122 »

To je pecka :-: Úplně mě přepadla všechna nostalgie, když jsem slyšel ty jednotlivá spojení z původního seriálu.

Snad se zadaří i Petr Meissel v dalších dílech.

Když vidim, že sehnali Terezu Bebarovou, tak možná do dalších řad seženou i Michala Jagelku.

Plus to vypadá, že paní režisérka, či někdo z produkce chodí i sem, protože vyšla spousta nápadů z mého návrhu na nové postavy.

Jediné, na co se hůř zvykalo, byla změna výslovnosti u Brasse z "Bres" na "Brás" a Hodgese z "Hodžes" na "Hodžis", Nezkoumal jsem, co je správně, ale myslím, že po 14 letech jednoho typu výslovnosti už je to vlastně jedno, protože divák už má dost zažitou danou výslovnost.
Nobody
Příspěvky: 376
Registrován: 11 úno 2009 10:29

Re: Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od Nobody »

Další ukázkový příklad toho, když je zadavateli i studiu jedno, jaký je výsledek... :-(
Uživatelský avatar
Grizzli5690
Příspěvky: 420
Registrován: 20 srp 2019 15:57
Bydliště: Zlín

Re: Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od Grizzli5690 »

Od 2.5 startuje na nově 2. řada.
fabec122
Příspěvky: 1578
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od fabec122 »

Catherine i Chris Park jsou v druhé řadě hlavní role.

Absence Zlaty Adamovské je docela rána. Plus mi teda Zuzana Skalická zatím nepříjde bohužel ani jako moc dobrá náhrada. Stejně tak ty změny mezi první a druhou řadou. Viditelně se to teda dabovala asi s nějakým větším odstupem a ty změny tady mi příjdou horší, než když se měnilo nějaké obsazení v původní Kriminálce, kde bylo ještě aspoň jasné, proč se tak děje a tvůrci dokázali ty náhrady udělat tak, že to až na výjimky až tolik nerušilo, kdežto tady se to dle mého moc nepovedlo.
fabec122
Příspěvky: 1578
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od fabec122 »

Jan Battěk - Eric Szmanda (Greg Sanders) :shock:
To mi neříkejte, že čistě změna režiséra udělá s obsazením takové divy...To to nikdo z ostatních, kteří jsou stejní, jako v první řadě, nehlídá? To si vážně jen před první řadou přečetli zdejší návrh?
V druhé řadě jsou i další pecky jako Petr Gelnar na cca 20ti letého atp...
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Kriminálka Vegas / CSI: Vegas

Příspěvek od jackb »

Schválně jsem čekal na dabing, protože ten seriál jinak neznám a když má člověk něco zažitého už bezmála 20 let, tak těžko půjde do změny a srdce mi radostí poskočilo, že se podařilo v 1.sérii sehnat všechny navrátilce (hlavně Terezu Bebarovou), nové hlavní postavy byly obsazeny velmi dobře + mě potěšilo, že vedlejší role jsou obsazeny hezky jak profláklými hlasy, tak neprofláklými. Tohle bohužel ve 2.sérii a změnou na režisérském postu vyletělo komínem - nejdřív změna u Catherine a ač mám Zuzanu Skalickou rád, tak po více jak 200 epizodách prostě nemá šanci, že bych si zvyknul (navíc mi příjde, že ji dělá trochu protivnou) a pak to totálně zazdili Gregem, kde neměli na výběr jednoho dabéra (Michal Jagelka) ale rovnou i druhého (Libor Bouček) a nekoná se ani jeden a ještě je ta volba opravdu nepadnoucí. Škoda té změny režie, protože tady vůbec necítím nějakou snahu nebo respekt k předchozímu obsazení (a docela mě překvapuje, že minimálně u té Catherine samotná Nova nevyžadovala obsazení Zlaty Adamovské) a tak seriál pro končí 1.sérii.
Odpovědět

Zpět na „Seriály“