Alexej Pyško - Bruce Willis

Novinky na Dabingfóru ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Alexej Pyško - Bruce Willis

Příspěvek od jackb »

Je to neuvěřitelné, ale spojení Alexej Pyško a Bruce Willis letos slaví neuvěřitelných 30 let (poprvé pravděpodobně ve VHS dabingu filmu Hudson Hawk). Jistě náš dabing má plno podobně dlouhých spojení (a najdou se i starší), ale Alexej Pyško kromě tohoto jubilea dosáhnul ve spojení s Brucem Willisem ještě jednoho milníku a to toho, že počet kolikrát Bruce daboval se dostal na číslovku 100. Došlo k tomu 14.7.2022 ve filmu Touha po odvetě.

Myslím že mu patří velká gratulace a jelikož Bruce má ještě pár filmů, které se třeba dabingu taky dočkají, tak třeba tohle číslo nebude konečné. A uvidíme jestli se ještě nějaké spojení v budoucnu dokáže překonat tenhle milník.

Pokud se chce někdo podělit o svůj nejoblíbenější dabing tohoto spojení, tak diskuze je otevřená :) .
Angus MacGyver
Příspěvky: 369
Registrován: 15 led 2010 23:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Alexej Pyško - Bruce Willis

Příspěvek od Angus MacGyver »

2 dotazy:

Jsou nějaké filmy, kde by byl z důvodu obsazení jiného herce nebo nekvality překladu vhodný re-dabing s Alexejem Pyškem?

Kolik toho ještě Bruce Willis natočí? Slyšel jsem, že je vážně nemocen...
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Alexej Pyško - Bruce Willis

Příspěvek od jackb »

Asi 2-3 týdny zpátky s ním byl rozhovor a moderátorka zmínila, že mu loni nabídli dabing Willise a on odmítnul. Vysvětlil to tak, že mu nejdřív říkali věty "Nikdo jiný než Vy to dělat nemůže" a pak mu nabídli honorář, za který by se mu ta cesta nevyplatila. Nevím za které filmy to bylo přesně, ale právě loni ho dost často nedaboval (myslím, že ho daboval 2x Zdeněk Mahdal, 1x Ladislav Cigánek a 1x Pavel Soukup).

A Bruce už nic nenatočí, ale ještě výjdou 4 jeho filmy a z filmů za poslední 2 roky je ještě více jak 10 filmů co je potřeba nadabovat + z roku 2015 Vice a z 2018 Čínský film The Bombing. Kdyby se k tomu podařilo předabovat s ním všechno od roku 2015, kde Pyško nebyl, tak by to bylo super - konkrétně: Na vlastní pěst, Ruku na to, Touha po vraždě, Kosmický hřích, Po stopách vraha.
Uživatelský avatar
Darth Vader
Příspěvky: 414
Registrován: 27 říj 2021 18:23

Re: Alexej Pyško - Bruce Willis

Příspěvek od Darth Vader »

Nejlepší filmy, kde Alexej Pyško nadaboval Bruce Willise jsou určitě všechny díly série Smrtonosná past, tam se ten dabing vážně povedl, dále Pulp Fiction, Šestý smysl, Vyvolený a samozřejmě seriál Přátelé, kde byl taky skvělý.
Ne každý nový dabing je špatný.
Uživatelský avatar
Budy
Příspěvky: 4092
Registrován: 18 kvě 2008 18:59

Re: Alexej Pyško - Bruce Willis

Příspěvek od Budy »

Už jsem to na fórum jednou psal, ale pro zajímavost ještě tady. S největší pravděpodobností si Bruce Willise poprvé nadabovali oba jeho dvorní dabéři (Alexej Pyško a dřívější Pavel Soukup) ve stejném filmu - Hudson Hawk. Soukup v roce 1991 v kinodabingu, Pyško o rok později pro VHS.

Trochu odbočka: Pro Pavla Soukupa byl rok 1991 vůbec zlomový. Poprvé si tehdy nadaboval také Arnolda Schwarzeneggera (Policajt ze školky či možná i Herkules v New Yorku) a Sylvestera Stalloneho (Kobra).
18.05.2008 – 07.05.2015
Odpovědět

Zpět na „Novinky“