Elvis / Elvis

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9259
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Elvis / Elvis

Příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

DABING: DVD/VOD

V českém znění: Marek Holý - Austin Butler (Elvis Presley), Aleš Procházka - Tom Hanks (plukovník Tom Parker), Sabina Rojková - Olivia DeJonge (Priscilla Presleyová), Martina Hudečková - Helen Thomson (Gladys Presleyová), Tomáš Borůvka - Richard Roxburgh (Vernon Presley), Petr Neskusil - Kelvin Harrison Jr. (B.B. King) + Luke Bracey (Jerry Schilling), Michal Jagelka - David Gannon (Charlie Hodge), Soňa Linhartová - Natasha Bassett (Dixie Lockeová), Jan Vondráček - David Wenham (Hank Snow), Matěj Převrátil - Kodi Smit-McPhee (Jimmie Rodgers Snow), Luděk Čtvrtlík - Nicholas Bell (senátor Jim Eastland), Václav Rašilov - Adam Dunn (Bill Black), Pavel Dytrt - Xavier Samuel (Scotty Moore) + Thomas Larkin (mladý producent), Vojtěch Hájek - Dacre Montgomery (Steve Binder), Dalibor Gondík - Leon Ford (Tom Diskin) + Gareth Davies (Bones Howe), Zdeněk Maryška - Anthony Phelan (Meyer Kohn), Petr Matyáš Cibulka - Charles Grounds (Billy Smith), Ivan Jiřík - Josh McConville (Sam Phillips), René Slováčková - Kate Mulvany (Marion Keiskerová), Jakub Saic - Christopher Sommers (Horace Logan) + Hugh Parker (starší producent), Petra Hobzová - Andrea Moor (Tish) + Cle Morgan (Mahalia Jacksonová), Bohdan Tůma - Charles Allen (reverend Brewster) + Jack Daniel (hlasatel), Viktor Vích Antonio - Chaydon Jay (mladý Elvis Presley), Jan Nedvěd - John Mukristayo (Jimmy), Josef Fečo - Christian Kisando (Smoky) + Luke Corrin Care (krupiér), Anděla Jirotková (Lisa-Marie Presleyová), Kristýna Budišová, Anika Menclová, Tomáš Novotný, Jindřich Žampa

Překlad: Petr Putna
Dialogy: Daniel Brátka
Produkce: Lenka Skřečková, Martina Ignasová
Zvuk: Martin Ženíšek, David Pavlíček, Marek Musil
Mix: Deluxe Media
Režie: Vojtěch Hájek
Pro Warner Bros. vyrobila LS Productions ve studiu Buďánka - 2022
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
tomas.prochazka
Příspěvky: 227
Registrován: 10 srp 2014 11:13

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od tomas.prochazka »

Tenhle dabing mi hodně nesedl. Marek Holý mi nepřišel nějak přesvědčivý a často mi vadil i Aleš Procházka, kterej někdy dost tlačil na pilu. Až to někdy znělo jako Snape...
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9259
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od filip »

Já na Hankse nemám Procházku rád, protože mi v jeho podání přijde nesympatický, mám raději Dvořáka. Ale tady mi Procházka na tomto typu role nevadil, tady se ta nesympatičnost hodila.

Pro zajímavost - Hankse měl původně dělat Jiří Dvořák, bohužel těsně před natáčením onemocněl. Na Elvise byl casting (kde byl i např. Petr Neskusil), původně se mělo něco i přezpívat.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
dabing fans
Příspěvky: 433
Registrován: 10 srp 2019 09:57

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od dabing fans »

Petra Neskusila jsem tu navrhoval tak to je škoda, že nevyšel. A co se týče Toma Hankse, tak na něj jsem navrhoval Jana Hartla. Mrzí mě, že se toto spojení ještě nepovedlo alespoň jednou zkusit ve filmu. Zajímalo by mě, jestli už někdy nějaký režisér oslovil Jana Hartla, kdyby dabing odmítl pochopím to, ale spíš mě zajímá jestli už ho vůbec někdy někdo kontaktoval ohledně dabingu na Toma Hankse.
cenda
Příspěvky: 740
Registrován: 04 čer 2011 13:30
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od cenda »

Tak zase je myslím potřeba se pohybovat v mezích reality. Janu Hartlovi je 70 let. Jediný doložený dabing zahraničního herce je z roku 1986, ta role byla o pár větách a navíc u Elmara Klosse, který, jak známo, dokázal svého času do dabingu dostat i jeho vyložené odpůrce a herci navíc měli komfortní časové podmínky. Dan tu mockrát psal o tom, jak i ostřílení dabingoví herci mají od sedmdesátky kolikrát problémy s tím tu práci dělat. Natož aby se to šel někdo učit a v podmínkách DVD dabingu a na velké roli hrané hollywoodskou hvězdou, a zvlášť člověk, který tu má vybudované nějaké jméno. Kromě toho Jan Hartl si pečlivě vybírá i filmové nabídky a dabing pravděpodobně nebude patřit do okruhu jeho zájmu. Jinak by se mu za padesát let své kariéry věnoval častěji. A o mnohém svědčí i to, že na začátku 90. let už nepřišel do tehdejší ČST nadabovat ani sám sebe ve filmu Opojení z proměny.
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9259
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od filip »

Souhlasím s cendou, že v dnešních podmínkách je toto nereálné. Navíc by to dost pravděpodobně drhlo, člověk, který dabing nedělá, na hlavní roli. Avšak nejste daleko od pravdy, protože na tuto roli byl obsazen Jiří Dvořák a jako případné alternace byl zvažován režisérem i Jan Hartl, a také Vladislav Beneš, Igor Bareš a Aleš Procházka. ;)
Mě by na Hankse zajímal Igor Bareš, v některých polohách mi připomíná právě Vladimíra Dlouhého.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
dabing fans
Příspěvky: 433
Registrován: 10 srp 2019 09:57

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od dabing fans »

Zrovna Vojtěch Hájek si pečlivě vybírá obsazení a mám radost, že zvažoval obsazení Jana Hartla, škoda že se to nakonec nepovedlo. Myslím si, že by pan Hájek určitě udělal všechno proto, aby se na dabingovou roli mohl Jan Hartl pořádně připravit, věnoval by mu více času. Třeba by se to mohlo uskutečnit ve filmu Pinocchio, no uznejte sami, že by Vás taky určitě zajímal výsledek kdyby se to někdy povedlo. :)
Uživatelský avatar
Darth Vader
Příspěvky: 415
Registrován: 27 říj 2021 18:23

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od Darth Vader »

Podle mě to dopadlo, jak nejlépe mohlo. Aleš Procházka je na Toma Hankse podle mě jeho druhý nejlepší dabér (po panu Dlouhém, samozřejmě). Ve všech filmech, kde ho nadaboval, tak podal skvělý výkon, a i k němu pěkně sedí. A co se týče Jana Hartla, tak by mě zajímalo, jak by to znělo, ale tady záleží, jestli by do toho pan Hartl šel. Ve filmu Pinocchio bych ho určitě slyšel raději, než Petra Štěpánka, který ho namluvil v traileru.
Ne každý nový dabing je špatný.
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od jackb »

Aleš Procházka nikdy nebyl dobrá volba, najde se pár vyjímek, kde ho režisé vedl správným směrem a skoro si to sedlo, ale ve většině případů Hanks vyznívá výrazně jinak (chladněji a míň sympaticky). Což by ale zrovna v Elvisovi mohla být výhoda, protože tady Hanks jde hodně proti rolím, které hraje normálně. Jiří Dvořák je po Vladimíru Dlouhém určitě jeho nejlepší dabér, Jan Hartl by byl zajímavý experiment, ale je opravdu otázka, zda by to v podmínkách DVD dopadlo dobře. Za sebe říkám, že mi příjde jako hrozně promarněná šance, že nikdo ještě neskusil na Hankse obsadit Ivana Trojana.

A Geppetto v Pinocchiovi má být ten nejhodnější dědeček pod sluncem, takže kdyby ho daboval Petr Štěpánek, který má hlas kouzelného pohádkového dědečka, tak snad neexistuje přesnější volba.
Angus MacGyver
Příspěvky: 369
Registrován: 15 led 2010 23:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Elvis / Elvis

Příspěvek od Angus MacGyver »

Já si nemohu pomoci, ale Aleš Procházka je skvělý dabér, ale na Toma Hankse se nehodí. Nasadí vždycky příliš afektovanou polohu...

Když Aleš Procházka mluví svým hlasem, v pohodě, ale u Hankse je to protivný, nepříjemný afekt.

Souhlasím, že Jan Hartl by byl skvělá volba, vzhledem k tomu, jak máme Toma Hankse spojeného s hlasem Vladimíra Dlouhého. Je tu ale i věk pana Hartla a fakt, že se dabingu nikdy systematicky nevěnoval...

Koho bych, být dabingovým režisérem, na Toma Hankse vyzkoušel, je Pavel Tesař - ukázka hlasu Pavla Tesaře - https://www.youtube.com/watch?v=ZGDcWSG1Skk&t=107s

ukázka Toma Hankse - https://www.youtube.com/watch?v=0mTXbsQ0OGE
Odpovědět

Zpět na „Filmy“