Tom Cruise

Moderátor: ReDabér

Michel
Příspěvky: 718
Registrován: 30 črc 2010 21:00
Bydliště: Havířov, přechodné Olomouc

Re: Tom Cruise

Příspěvek od Michel »

puffy píše:Mne sa spojenie Pavel Vondra - Tom Cruise vôbec nepaci a nedokazem ho akceptovat a filmy v ktorych ho daboval Vondra radsej sledujem v originale.
Vidíš, já mám zase filmy, na které se bohužel nedokážu dívat s dabingem G. Bubníka. On se podle mě skvěle hodí do těch rolí, kde T. Cruise hraje mladého frajírka.
Ale tam, kde hraje ostříleného drsňáka dle mého naprosto selhává. (A totéž Michal Dlouhý, tomu drsňáky prostě nevěřím, na ty má moc "medový" hlas). Třeba ve filmu Poslední samuraj, který jsou dlouho znal jen v originále a kde T. Cruise nasadil takový hluboký, podmanivý tón hlasu, který mi nadlouho utkvěl v paměti. Ten je pro mě s dabingem G. Bubníka naprosto nekoukatelný. V téhle roli by podle mě naopak skvěle seděli Jan Šťastný nebo Jiří Dvořák a nebo i právě Pavel Vondra nebo Filip Jančík.

Filipa Jančíka bych já osobně viděl na 1. místě nejradši, protože ten by podle mě skvěle zvládl tu frajírkovskou i drsňáckou polohu.

A velmi jsem kvitoval obsazení Vladimíra Dlouhého ve filmu Interview s upírem (i když ten film je jinak dle mého kravina). Tohle je dle mého jedna z rolí, kterou by obsazení G. Bubníka v českém znění naprosto zničilo.
„Mou filozofií je, že každá věta ve filmu by měla být přeložena takovým způsobem, aby průměrný český divák při sledování téže scény zažil přibližně tytéž pocity jako průměrný divák v zemi původu filmu.“ František Fuka
Gareth
Příspěvky: 35
Registrován: 01 úno 2011 22:04

Re: Tom Cruise

Příspěvek od Gareth »

Za sebe musím říct, že se mi na Cruiseovi líbí více Pavel Vondra než Gustav Bubník. Přiznávám, že i pro mě to byl šok, když v M:I III daboval Cruise Vondra místo Bubníka. Pár filmů jsem si musel na tuto změnu zvykat, ale dnes dávám přednost už Vondrovi.
Hlavně u staršího Cruise mi přijde jednoznačně lepší, protože Bubník hlasově moc nezestárl a do drsnějších rolí se na Cruise nehodí, např. kdyby daboval Cruise jako Jacka Reachera, tak bych mu to vůbec nevěřil. Totéž platilo i u Mumie, Bubník mi v té roli vůbec neseděl a vyloženě jsem si říkal, že by to byla role, kterou by si Pavel Vondra vyloženě užil.
Doufám, že u letošní Mission: Impossible - Fallout budou v dabingu pokračovat s Pavlem Vondrou a nešoupnou tam zpátky Bubníka.
Stejně bych ale velice rád chtěl někdy slyšet Jiřího Dvořáka na Tomu Cruiseovi. Myslím, že by to byl nevhodnější Cruiseův dabér.
N214
Příspěvky: 26
Registrován: 07 črc 2022 19:55

Re: Tom Cruise

Příspěvek od N214 »

Ja jse uz na filmy s Tomem cruisem nekoukam nic proti ostatním daberum ale bez Gustava bubnika to prostě nejde poslouchat
Odpovědět

Zpět na „C“