Free Guy / Free Guy

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
klmdfkj
Moderátor
Příspěvky: 2306
Registrován: 04 lis 2019 22:50

Free Guy / Free Guy

Příspěvek od klmdfkj »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB | TRAILERY

DABING: Kino, Prima

V českém znění: Ondřej Brousek - Ryan Reynolds (Chlápek), Aneta Krejčíková - Jodie Comer (Millie), Jan Dolanský - Lil Rel Howery (Kámoš), Robert Hájek - Joe Keery (Keys), Karel Heřmánek ml. - Utkarsh Ambudkar (Mouser), Ondřej Sokol - Taika Waititi (Antwan), David Novotný - Channing Tatum (Revenjamin Buttons), Jan Vondráček - Mike Devine (strážník Johnny), Martin Stránský - Hugh Jackman (hlas - maskovaný hráč v uličce), Jana Altmannová - Anabel Graetz (Phyllis), Libor Bouček - Chris Evans (Chris Evans), Daniel Krejčík - Jonathan De Azevedo (Jonathan), Stanislav Lehký - Naheem Garcia (Joe), Jan Vágner - Alex Trebek (Alex Trebek), Nikola Votočková - Lara Spencer (Lara Spencer), Michal Gulyáš - Bob Gilliam (TV moderátor), Ernesto Čekan - Dwayne Johnson (maskovaný lupič v bance) + Ric Plamenco (prodavač zmrzliny), Jan Szymik - Vernon Scott (bankovní manažer), Michal Holán - Francisco Marquez (bankovní lupič), Petr Neskusil - Seán McLoughlin (sám sebe), Hana Vagnerová - Imane Anys (Pokimane), Kateřina Bohatová, Samuel Budiman, Klára Gibišová, Viktorie Hrachovcová, Martin Hruška, Martin Janouš, Tereza Jirotková, Jitka Jirsová, Lukáš Jurek, Filip Kaňkovský, Miloslav König, Matěj Macháček, Vincent Navrátil, Malvína Pachlová, Radka Přibyslavská, Felicita Victoria Prokešová, Ondřej Rychlý, Erika Stárková, Roman Štabrňák, Vojtěch Vondráček

Překlad: Vojtěch Kostiha
Asistent režie a produkce: Marek Hrazdil
Asistent produkce: Jan Jabůrek
Zvuk a střih zvuku: Guillermo Teillier, Martin Večeřa
Výsledný mix: Shepperton International
Kreativní supervize: Magdalena Dziemidowicz, Jarek Wójcik
Dialogy a režie: Vladimír Žďánský
Producent české verze: Disney Character Voices International, Inc.
Pro Walt Disney Pictures vyrobilo Studio Virtual® - 2020
Naposledy upravil(a) klmdfkj dne 31 pro 2021 01:20, celkem upraveno 4 x.
Kubajs86cz
Příspěvky: 88
Registrován: 01 kvě 2021 14:49

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od Kubajs86cz »

Toto vypadá velmi zajímavě ;)
fabec122
Příspěvky: 1568
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od fabec122 »

Po velmi dlouhý době se mi v kině stalo, že jsem byl v kině dříve, než zde byl příspěvek s obsazením, a tak nevěděl, co mě čeká. Ačkoliv tady se teda obsazení komplet shoduje s trailerem, a potvrdila se tak moje domněnka se Sokolem 8-)

Chlápek teda také zůstal, ale dost často se to používá s různými přívlastky, a docela to jde i na poslech.Stejně tak obsazení, Ondřej Brousek sem typové zapadá, ještě lepší by tu byl třeba Kryštof Hádek ale třeba Saša Rašilov by se sem vůbec nehodil.

Je tam jinak spousta ZVUKOVÝCH neohlášených hvězdných hostů, kdy teda asi moc nevadí, že nejsou dodržována spjatá spojení, ale je škoda, že i u jednoho obrazového hosta je to opět obsazení ve stylu Virtualu, a to tam jeho dvorní dabér také dabuje...
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2632
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od KOMZA »

Film jsem viděla s titulky a i když se mi líbil, druhou návštěvu nezvažuju, a tak bych měla pár dotazů:

Předpokládám, že to obsazení streamerů bude asi dost divoké, ale pro začátek by mě docela zajímalo, kdo daboval Ninju. A vlastně jsem asi ráda, že zde nebyl pokus o obsazení českých streamerů. Pak by mě zajímalo, jaké je to nedodržení hlasu, které zde zmiňuje fabec (klidně do zprávy, pokud jde o spoiler, nebo nevím samozřejmě) a na závěr, zda v dabingu byly stejně jako v titulcích bugy přeložené jako vady. Protože to mi upřímně trhalo oči. Pokud se s tím překladem ještě nějak extra nemanipulovalo v rámci dialogů, asi budu mít pak nějaké připomínky k překládání některých věcí, které podle mě být přeloženy nemusely (ale toho Chlápka jsem nakonec nějak v kontextu přežila, ale v dabingu to bude asi trochu horší, si myslím), protože by tomu tak zkrátka nikdo neřekl.
fabec122
Příspěvky: 1568
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od fabec122 »

No už to tu je, tak už to moc spoiler neni :D Mě trochu vadilo spojení D. Novotný - Tatum, když ve filmu dabuje i Michal Holán. Tohle je takový to klasický VŽ spojení...
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2632
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od KOMZA »

Aha, to mi ani nějak nedošlo, protože se navíc musím přiznat, že si absolutně nejsem schopna vybavit, co to bylo vůbec za postavu, no nic... :D
Uživatelský avatar
Nanamarak
Příspěvky: 1975
Registrován: 04 říj 2019 18:20

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od Nanamarak »

Michal Gulyáš - Bob Gilliam (TV moderátor)
Ernesto Čekan - Dwayne Johnson (maskovaný lupič v bance) + Ric Plamenco (prodavač zmrzliny)
Jan Szymik - Vernon Scott (bankovní manažer)
Michal Holán - Francisco Marquez (bankovní lupič)
Petr Neskusil - Seán McLoughlin (sám sebe)
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od jackb »

Tohle je tak super dabing. Ondřej Brousek do tý role sedí perfektně (a jak se psalo v sekci trailery, tak je tam podoba s hlasem Zdeňka Hrušky) a toho naivku dává s přehledem, Aneta Krejčíková je potom neméně dobrá a stejně jako Jodie Comer v originále, tak s jejím hlasem je ta postava neuvěřitělně sympatická, Ondřej Sokol potom správně záporácky přehrává a Rober Hájek mi přišel jako dokonalá volba už ve Stranger Things a tak mě velmi potěšilo, že dabuje Keeryho i tady. A takhle by se dalo pokračovat. Jedině snad je opravdu škoda, že Michal Holán nedabuje Tatuma.

Což mě vede k zamyšlení co se bude dít s Reynoldsem (potažmo Deadpoolem) v MCU, protože Libor Bouček je rozhodně ze hry (pro některé jistě dobrá zpráva) a to samé platí o Filipu Jančíkovi (tady to bude pro většinu asi špatná zpráva). A ač mě to postava vlastně nezajímá, tak bych rád, ale zachoval nějaký pořádek a proto by mi nevadilo kdyby se ho ujal právě Ondřej Brousek nebo i ten Zdeněk Hruška (což je promě pořád nejlepší dabér Reynoldse).
Uživatelský avatar
Darth Vader
Příspěvky: 417
Registrován: 27 říj 2021 18:23

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od Darth Vader »

Nebo by ho mohl mluvit v MCU Saša Rašilov. Ten sice daboval ve druhém Spider-Manovi Mysteria, ale to byl záporák jen na jeden film, tak by se to třeba dalo nějak udělat, aby ho daboval právě Saša, který se, hnedka po Jančíkovi, podle mě na něj skvěle hodí.
Ne každý nový dabing je špatný.
BlueShadow24Cz
Příspěvky: 445
Registrován: 17 čer 2018 14:45

Re: Free Guy / Free Guy

Příspěvek od BlueShadow24Cz »

Bude premiéra na Primě Max od 29. prosince, pod českým názvem, Free Guy: Hra na hrdinu. :D
https://youtu.be/FKPzTTKfals?t=28
Odpovědět

Zpět na „Filmy“