Nikdo / Nobody

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

cenda
Příspěvky: 740
Registrován: 04 čer 2011 13:30
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od cenda »

richardda píše:Zajimava odpoved pane rezisere. Tedy vas obsazeni pana Vondru ani nenapadlo a to byl jediny duvod na obsazeni pana Barese. K tomu opravdu neni co rict. :cry:
No on tam taky Bob mohl otevírat hubu na prázdno. Třeba bys pak neplakal, ale ostatní by z toho pendrek měli.
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
Uživatelský avatar
Pan X
Příspěvky: 2616
Registrován: 16 čer 2011 08:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od Pan X »

Rozhodně se na to rád podívám. Pro mě je pan Bareš, skvělý herec a vždy ho rád slyším v dabingu :-:. Jinak souhlasím, že dabing by se opravdu měl hodnotit až po shlédnutí a neodsuzovat předem. Ale chápu, každý má rád své oblíbené spojení. A každý to vidí jinak.
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6797
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od bloom »

Omlouvám se za OT, ale nemůžu si odpustit povzdechnutí. Na tomto fóru jsem registrovaný už opravdu dlouho a ze stále klesající úrovně diskuze je mi opravdu smutno. Pamatuju si na situace, kdy o svých různých názorech spolu diskutovali třeba Markus a Sen, ale to byly diskuze, ze kterých byl cítit respekt jednoho k druhému, navíc oba dva uměli věcně ale jednoduše argumentovat svůj názor. V této diskuzi (nemyslím pana Balcárka) někdo vztekle kope jak malé dítě, jiný zas sahá ke zbytečným a urážlivým vulgarismům. Jestli toto má být vizitka tohoto fóra, musím se stydět. :(
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od richardda »

Ja tady nejsem tak dlouho abych si taky mohl povzdechnout nad urovni diskuse, ale dovolim si taky vyjadrit svuj udiv. Svuj udiv nad tim jak se tady tvrdi veci, ktere ve zdejsi diskusi nejsou. Tedy urcite ne z me strany. :nesouhlas: Ja totiz NIKDE opravdu NIKDE jsem se NICIM nedotkl ani dabingu, ktery jsem samozrejme neslysel (jak jinak, kdyz je to novinka, ze ano) a uz vubec jsem nicim nedejbuh neurazil tvurce dabingu. ALE dovolil jsem si tady prezentovat SVUJ NAZOR na podivne a ponekud nelogicke obsazeni hlavni role. A jakapak byla odpoved pana rezisera? Zadne argumenty, zadne vysvetleni nebo snad osvetleni jeho volby, nebo nejake zduvodneni proti kteremu by se po poslechnuti dabingu dalo argumentovat nebo dokonce s nim i souhlasit. Inu - skratka a dobre - odpoved byla dle meho nazoru NEHODNA takoveho profesionala, za jakeho jsem si i ja pana rezisera dovolil pokladat. Takze ano povzdechy jsou na miste, ale dle meho nazoru by meli smerovat ponekud jinam. Ja si k tomuto filmu kouknul vsechny dostupne ukazky a naprosto me nenapada duvod, proc by byl pan Vondra nevhodnou volbou pro ceske zneni tohoto filmu a obzvlaste tohoto konkretniho herce... :-?
NOVA, jedině ona.
Uživatelský avatar
Brocc
Příspěvky: 1305
Registrován: 24 úno 2009 18:38
Bydliště: Českomoravská Divočina....

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od Brocc »

Ano, ty totiž nikdy nehodnotíš dabing. Ty si vždycky jen až fanaticky stěžuješ, že nebylo dodržený TVOJE oblíbené spojení. Já jsem ten poslední kdo by se chtěl zastávat způsobu jakým třeba pan Balcárek obsazuje svoje dabingy (na druhou stranu ho mám v úctě, protože tady dokáže vystupovat sám za sebe, na rozdíl od jiných "lurkerů), ale není fér ososčovat někoho kvůli nedostatku argumentů a sám žádné neposkytnout. Protože od tebe jediný argument, pokud budu tak odvážný to tak nazvat byl, že je to PODLE TEBE JEDINÁ SPRÁVNÁ VOLBA. A? Kde je napsaný, že Boba musí dabovat Pavel Vondra? Já proti tomu spojení nic nemám, ale podle mě třeba je nejlepší volbou Jan Vondráček. Vysvětli mi tedy prosím jak se pletu. Ty můžeš vyjádřit svůj názor jako každý, ale argumentuj a nějak věcně se k tomu vyjadřuj. Podobně jako to tvoje hysterčení v tématech týkajících se Libora Hrušky. Třeba já jsem spojení s MW nikdy nechápal. Zněl mi na něj staře od doby, kdy se to spojení začalo používat a absolutně mi to nejde dohromady. A? Pouč mě jak to vidím špatně.

A pro filipa : Určitě nechci obhajovat takovéto výlevy co tady někteří předvádí, ale neodpustím si poznámku k tomu tvému argumentu, protože to už tady zmiňovali jak Dan, tak třeba další. Ty podmínky za jakých dabing vzniká bohužel nehrají roli. Na výsledku to nic nemění. Dabing je pořád umělecké dílo, které vzbuzuje emoce a ty prostě nemůžeš podplatit nějakýma polehčujícíma okolnostma. A myslím, že tvůrci můžou být rádi, že uživatelům tohohle fóra stačí ke štěstí oblíbené spojení a že nemají třeba můj level náročnosti.
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9249
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od filip »

Jaktože nehraje roli to, za jakých podmínek dabingy vznikají? To hraje přece hlavní roli, podmínky za jakých daný dabing vzniká přece zákonitě musí ovlivnit výsledek. Už se nebavíme o tomhle dabingu, ale obecně. Když budu mít málo času, a místo měsíce na odevzdaní, budu mít jen dva týdny, tak to přeci tu kvalitu ovlivní, protože se celý proces musí urychlit.
Víc se k tomuto tématu nehodlám vyjadřovat, téma bych osobně přesunul do jiného topicu, protože se to už zdaleka netýká tohoto filmu.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Uživatelský avatar
Brocc
Příspěvky: 1305
Registrován: 24 úno 2009 18:38
Bydliště: Českomoravská Divočina....

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od Brocc »

Ale ten dojem z výsledku to nezmění.
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od richardda »

Brocc píše:Ano, ty totiž nikdy nehodnotíš dabing. Ty si vždycky jen až fanaticky stěžuješ, že nebylo dodržený TVOJE oblíbené spojení.
Takze kdyz se podivuju nad tim, proc neni obsazen daber, ktery je s hercem spjaty, hodi se i do role a namisto toho je obsazeny daber, ktery ani neni v rebricku, tak jsem fanatik? A co treba - jak jsem se tady na foru docetl u mnoha jinych dabingu - kdyz si lidi stezovali, ze kuprikladu na DiCapria nebo Reevese nebyli obsazeni jejich dvorni daberi? To byli vsechno taky fanatici? :-?
Brocc píše:...ale není fér ososčovat někoho kvůli nedostatku argumentů a sám žádné neposkytnout...
Tak za prve, ja NIKDE NIKOHO neosocoval. A za druhe, jake argumenty bych mel poskytnout? Vzdyt Pavel Vondra je v rebricku cislo jedna, je to i podle zdejsich uzivatelu nejlepsi volba a jak uvedl i pan reziser, duvod jeho neobsazeni byl pouze ten, ze ho tato volba ani nenapadla. Nechapu jaky argument proti tomuto bych jeste mel napsat :?:
Brocc píše:...Podobně jako to tvoje hysterčení v tématech týkajících se Libora Hrušky. Třeba já jsem spojení s MW nikdy nechápal. Zněl mi na něj staře od doby, kdy se to spojení začalo používat a absolutně mi to nejde dohromady. A? Pouč mě jak to vidím špatně...
Ja nikoho nepoucuju a naprosto respektuji i tvuj nazor i nazor jinych, ze se ti treba zda kombinace Hruska - Wahlberg nevhodna. ALE - jiste na radost vsech odpurcu me volby - vznikli k tem zminenym filmum jiz 3 REDABINGY. TRI a buh vi jestli jeste nepribyde i nejaky dalsi. Takze ano, ty mas na vyber i kdyz podle me jsou ty dabingy a kombinace v nich straslive. Ale proti memu nazoru bys mohl namitat jenom kdyby v jednom z tech dabingu byla mnou zminena vysnena hlasova kombinace a v konkurenci dalsich dvou dabingu by byla naprosto nevhodna. Pak ja bych bez jakychkoliv problemu svuj mylny nazor uznal. Lec bohuzel pro me, se tak nestalo. :cry:
NOVA, jedině ona.
Uživatelský avatar
Brocc
Příspěvky: 1305
Registrován: 24 úno 2009 18:38
Bydliště: Českomoravská Divočina....

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od Brocc »

Ono to slovo "spjatost" je tady na fóru dost zneužívaný, jako teď tebou. Těch vyloženě spjatých spojení zase tolik není a stavět na stejnou úroveň Odenkirk - Vondra s něčím jako DiCaprio - Jagelka, to nemyslíš vážně. Nehledě na to, že zdaleka ne každý se vyjadřuje ohledně své nespokojenosti tak přehnaně jako ty, takže taky argument mimo. To, že je tady něco v žebříčku nic neznamená. Ty žebříčky se podle mě nedají brát vážně a měly být zrušeny.

Promiň, ale z těch tvých textů tedy není poznat ani náznak tolerance k jinému řešení než je tvé.
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Nikdo / Nobody

Příspěvek od richardda »

Brocc píše:...stavět na stejnou úroveň Odenkirk - Vondra s něčím jako DiCaprio - Jagelka, to nemyslíš vážně...
Takze podle tebe u jednoho herce lze namitat, pokud je obsazen proti nazoru uzivatelu a u jineho nelze. Zajimava uvaha. Docela by me zajimalo jak se pozna ktery herec do ktere kategorie patri. :-?
Brocc píše:To, že je tady něco v žebříčku nic neznamená. Ty žebříčky se podle mě nedají brát vážně a měly být zrušeny.
Tak tady jsem opravdu zvedavy na nazor jinych uzivatelu. Jestli to vidi stejne. A taky jestli je pak v poradku, ze se zde leta sestavuji nejake rebricky a pak vlastne je takhle jejich smysl i prace tech co je sestavili naproto degradovan. :-?
Brocc píše:Promiň, ale z těch tvých textů tedy není poznat ani náznak tolerance k jinému řešení než je tvé.
Nevim v cem konkretne jsem netolerantni. Povazujes za netolerantni vyjadreni meho osobniho nazoru? Pak asi mas pravdu. Ja za netolerantni povazuju to kdyz nekdo tvrdi veci, ktere naprosto nesouhlasi se skutecnosti.
NOVA, jedině ona.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“