Ladislav Mrkvička
Moderátoři: filip, ReDabér, palg, Pomajz
Re: Ladislav Mrkvička
Odešla další velká herecká osobnost... Pana Mrkvičku jsem měla vždy více zafixovaného jako divadelního herce, neboť v dabingu jsem se s jeho hlasem tak často nesetkávala, ale když už ano, vždy to stálo za to. A není divu, že mě ze všech jeho dabingových rolí asi nejvíce oslovily ty z adaptací dramat – Polonius, Shylock nebo Richard ve Lvu v zimě, jeho herecký projev byl pro takové postavy ideální. O to víc mě mrzí, že jsem jej už neměla možnost vidět přímo na jevišti, nicméně záznam legendárních Bratrů Karamazových ze Zábradlí je věčný. Také je za mě škoda, že si víckrát nenadaboval Bena Kingsleyho, ze všech jeho dabérů se mi pan Mrkvička líbil nejvíce. Odpočívejte v pokoji.
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
Já loni objevila od něj namluvenou povídku Růže pro Algernon, měl úžasný hlas a dokázal s ním skvěle pracovat.
Naposledy upravil(a) Džejňulka dne 10 led 2021 03:08, celkem upraveno 1 x.
Džejňulka už kecá i do muzikálů? Na blogu ocima7.blogspot.com jsem jednou ze 7 autorů "fanouškovských recenzí" divadelních představení a občas tam propašuju i něco o dabingu
.

R.I.P. a díky za spoustu výborných dabingových rolí, a samozřejmě taky za kapitána Stejskala.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.
Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Nemůžu za to že právě toho je většina.
Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.