Náměty, připomínky ...

Vždyť to znáte. Vždycky je co vylepšovat a pokud vás něco napadne, případně chcete-li se nějak aktivně zapojit, budeme jenom rádi.
Odpovědět
Uživatelský avatar
chovanecm
Senior admin
Příspěvky: 586
Registrován: 10 srp 2008 09:40
Poznámka: Máš zkušenosti s SSH, MySQL, případně PHP? Chceš pomoci fóru dál fungovat? Napiš. Já již na fóru nepůsobím. Pouze v urgentních případech, děkuji za pochopení.

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od chovanecm »

Ahoj vespolek,

současná verze phpBB je stará, bohužel jsou do ní zadrátované ty funkce tagů pro dabéry, filmy atp. - kdo se staráte o profily, víte, o čem mluvím.

Než se pustím do nějakých technikálií, tak vysvětlím, že jsem před již skoro 10 lety začal na Dabingforu páchat ta výše uvedená vylepšení, a někdy v průběhu vysoké školy jsem začal vkládat energii jinam.
Bohužel jsem fórum zanechal ve stavu - ne nutně špatném - ale určitě ve stavu, že by bylo dobré, aby se o jeho software někdo staral.

Pár pokusů tu bylo, ale nikdo se zatím k aktualizaci phpBB dobrovolně nepřihlásil. Je-li tu někdo takový, kdo si troufá opatrně refaktorovat mé téměř let 10 staré změny, a provést upgrade na novou verzi, nechť se přihlásí (a raději mě i pingne PM)

ad aktualizace:
- je netriviální, ale s nějakým opatrným refaktorinem a postupným upgradem asi dosažitelná ; případně se může DF vzdát tagů dokument, daber, dilo, ..., omezení oprávnění v anketách na schválené uživatele, ...

ad odhlašování
- mám podezření, že když si otevřete více záložek DF, nepamatuje si systém vaši session (viz parametr sid v adresním řádku, který zmizí). Upřímně nevím, proč to najednou zlobí, když to dřív fungovalo (před "pár" lety tam to sid v adrese být nemuselo, posílalo se jako součást cookies).

ad general error
- problém je souběžný počet připojení k databázi; podle mě je to řešitelné nějakou konfigurací, v krajním případě změnou poskytovatele služeb


Jinými slovy, vzniklo tu něco, čemu se říká technický dluh; to je normální, ale musí se dohánět.
Takže kdo umí PHP, MySQL, příp. git...?
DAN K.
Příspěvky: 1682
Registrován: 26 bře 2008 20:01
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od DAN K. »

nevím, zda to píšu do správnéh vlákna, ale chtěl bych poprosit, zdy byste nemohli přestat přidávat u tvorby studia Saga/Enlight Milana Sotáka coby režiséra. Už jsem tu několikrát zmiňoval, jak tam ta natáčení probíhají, můžete si to tu vyhledat. K žádné reálné práci režiséra tam nedochází, je urážkou všech lidí, kteří skutečně dabing režírují, pokud by byl tento pán jako režisér uváděn. V titulcích je spíše z titulu majitele studia (producenta), pokud se nepletu, tak je tam jenom výčet jmen bez funkce.
Sen
Globální moderátor
Příspěvky: 7639
Registrován: 27 črc 2008 09:19

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Sen »

Nevím, zda to má nějaký reálný význam, nicméně v některých dabinzích (zejména novějších, kde už není Saga) skutečně jako režisér uváděn je.
Uživatelský avatar
Michaela2
Admin
Příspěvky: 6965
Registrován: 17 srp 2011 02:29
Bydliště: Praha

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Michaela2 »

Pokud je tedy v titulkách uváděn jako režisér, tak ho nemůžeme jen tak vyškrnout. :-?
fabec122
Příspěvky: 1565
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od fabec122 »

Vzhledem k tomu, že i u nás se dá čekat velký rozvoj různých online videoték apod, nestálo by za to, pro ně vytvořit samostatnou kategorii? Přecijen, to neni klasické TV vysílání, ale ani do DVD se to nehodí.
1403ka
Příspěvky: 3940
Registrován: 08 dub 2017 17:17
Bydliště: Suchá nad Parnou, SK
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od 1403ka »

Ja som za, mohla by sa kľudne menovať "Dabované novinky - Netflix, Amazon Prime atď."
Uživatelský avatar
Joe Black
Příspěvky: 5051
Registrován: 03 čer 2008 21:09
Bydliště: Budovatelů 561, Chrást u Plzně
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Joe Black »

Taky by mi nová kategorie novinek pomohla při vyhledávání. Díky.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2629
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od KOMZA »

Jsem pro. Rozhodně by to bylo přehlednější.

(A když už jsme u toho, neví někdo, jak dopadl na Netflixu dabing Titans? Lidé si stěžovali, že se dabing objevil dřív než titulky...)
Uživatelský avatar
ocypuc
Příspěvky: 651
Registrován: 30 pro 2012 15:32

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od ocypuc »

Nešlo by nějak vyřešit, že když tu na něco kliknu a chci doplnit nějaké téma, aby to netrvalo jako v době, kdy se chodilo na internet po sedmé hodině a stálo to "jen" 30 korun za půl hodiny? Poslední dobou je to tu katastrofa něco přidávat, když nenaběhne general error, tak člověk čeká 3 minuty, než se něco načte...
Oblíbené dabérky: Viktorie Taberyová, Jitka Moučková, Kateřina Velebová, Jolana Smyčková, Nikola Votočková
Oblíbení dabéři: Dalimil Klapka, Pavel Tesař, Martin Stránský, Libor Hruška, Jakub Saic
HonzaXXII
Příspěvky: 1948
Registrován: 11 čer 2008 19:47
Bydliště: Brno

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od HonzaXXII »

Pokud se tu tím už někdo zabýval, tak pardon. Ale proč v databázi animovaných postav nejsou taky ty z těch anime záležitostí? Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to jsou pořád normální kreslený filmy a seriály jako všechny ostatní, akorát dělaný v Japonsku. A jen proto, že to někdo i zde bůhvíproč odděluje, tu ta databáze citelně chybí. Díky za odpověď.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Odpovědět

Zpět na „Náměty a připomínky k fóru“