Opravdu nevím, koho sem napíšu, protože jsem o tom zatím ještě nikdy nepřemýšlela, kdo je můj oblíbenec a oblíbenkyně.
Můj nejoblíbenější dabér je asi dost jednoznačně
Martin Stránský - Dr. House, Carlos v Zoufalých Manželkách a BENDER
Dokonce už ho slýchám i ve své hlavě

,např. když si čtu knížku, tak na mě občas vybafne a kousek mi přečte,jsem BLÁZEN!
další oblíbenci: Filip Švarc (zebra v Madagaskaru se mi v jeho podání fakt líbila), Bohdan Tůma ( za jeho schopnost vyprodukovat dr.Zoidberga, Jima Carreyho nebo ufona z reklamy na Alza.cz, ale i za to, že dokáže pro změnu mluvit i úplně normálně

)
Nejoblíbenější dabérka už je větší problém, líbí se mi jich dost, ale musím říct, že to bude asi
Jitka Moučková, která se mi líbila v seriálu Čarodějky a také ve Futuramě, kde mi vyrazila dech, jak umí udělat i zcela jiný hlas

, hned za ní jsou ale Andrea Elsnerová, Jitka Ježková a Miriam Chytilová (kterou když slyším, mám velikou radost)
Neoblíbenci jsou podle mě o dost snazší:
Nemůžu si pomoct, ale opravdu se mi dělají osypky z hlasu
René Slováčkové, nemám jí ráda už od dob, kdy jsem ani netušila, jak se jmenuje nebo jak vypadá. Slyšela jsem jí jednou na Nově mluvit mimo dabing a její hlas se mi zdál o dost lepší, poslouchatelnější , nevím jestli to dělá schválně ten hlas nebo jestli si to neuvědomuje.

Jinak nic proti herečce/dabérce nemám.
Neoblíbený dabér je asi
Zdeněk Mahdal, kterého jsem měla vždycky jako moderátora nebo herce ráda, ale v poslední době jsem došla k závěru, že bych ho v dabingu nemusela slýchat tak často kromě případů, kde už si to bez něj neumím představit. ( Chůva k pohledání,apod.) nebo jako dvorní dabér herce (např.Cage).