Náměty, připomínky ...

Vždyť to znáte. Vždycky je co vylepšovat a pokud vás něco napadne, případně chcete-li se nějak aktivně zapojit, budeme jenom rádi.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Markus
Senior admin
Příspěvky: 3323
Registrován: 22 bře 2008 17:04
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Markus »

No a co tam u těch nejhlavnějších rolí a tam kde to člověk ví, napsat všechny tři údaje? Dabéra, postavu i herce. Jako je pravda, že od toho tam je ten odkaz na fdb, ale možná by bylo pro režiséra či kohokoliv jiného jednodušší a rychlejší, kdyby tam byly rovnou všechny údaje. Vemte si napřiklad Batmany. Už je pět filmů a tento rok se bude dabovat šestý. Stane se téměř biblický zázrak a režisér se jukne na toto fórum, kdo daboval Bruce Wayna v minulých filmech. A tady se dočte, že to byl Zdeněk Hruška, Jan Kanyza nebo David Novotný. A protože Batmani nejsou číslovaní, tak se v tom může ztratit raz dva. A pro něj je teď nejdůležitější vědět, že Batmana v The Dark Knight hraje Christian Bale stejně jako v Batman začíná, a tím pádem by ho měl opět dabovat David Novotný. Ale když u každého z filmů Batman neuvidí hned herce, tak to pro něj bude další zbytečné klikání na fdb a vyhledávání. Takže jak říkám, možná bychom měli zvážit přidávání k postavám a dabérům i herce. Samozřejmě jen ty nejdůležitější pro daný film...
Obrázek
Geser
Příspěvky: 450
Registrován: 17 kvě 2008 15:25
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Geser »

Myslím si,že když někdo doplňuje dabéra atp,tak by mohl třeba po deseti rolích. Koukal jsem,že někdo tady vidí jeden díl seriálu,a jme se napsat ke každému dabérovi onu roli,kterou v tom dílu měl. Za takový půlrok už to bude nepřehledné až hrůza. Udělat si na ploše na to třeba složku a pak to sem občas naházet. Kvůli každé roli se IMO nemusí patlat příspěvek. Třeba je ale někdo nahání :mrgreen:
Seriálový maniak.
Moji top dabéři: Ladislav Mrkvička, Bohdan Tůma, Ivana Andrlová, Vladislav Beneš.

Ani milion příspěvků na DF tě neudělá awesome, když se chováš jako pako.
Uživatelský avatar
Joe Black
Příspěvky: 5051
Registrován: 03 čer 2008 21:09
Bydliště: Budovatelů 561, Chrást u Plzně
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Joe Black »

Já to dělám často, omlouvám se, ale mě to prostě nedá. Nemůžu si pomoct. Mám to už za takovej zlozvyk... Ještě jeednou se omlouvám...
Uživatelský avatar
Newmy
Příspěvky: 4722
Registrován: 08 dub 2008 19:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Newmy »

Nechcete zavést nějaké vlákno kam by se psali opravy jmen, místo do jednotlivých vláken? Ono mít napsaný v 5 vláknech to samý že to má být asi Hermanová, je už i na mně moc :lol:
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3071
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od James55 »

Newmy píše:Nechcete zavést nějaké vlákno kam by se psali opravy jmen, místo do jednotlivých vláken? Ono mít napsaný v 5 vláknech to samý že to má být asi Hermanová, je už i na mně moc :lol:
Máš pravdu, taky mi to začíná už vadit. Něco založím ;)
Uživatelský avatar
chovanecm
Senior admin
Příspěvky: 586
Registrován: 10 srp 2008 09:40
Poznámka: Máš zkušenosti s SSH, MySQL, případně PHP? Chceš pomoci fóru dál fungovat? Napiš. Já již na fóru nepůsobím. Pouze v urgentních případech, děkuji za pochopení.

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od chovanecm »

Podle mě je řešení fóra velice nevhodné - proč nepoužít systém mediawiki, který používá třeba Wikipedie?
Jednoznačně by se tak zvýšila přehlednost - například u dabéra by nebyly jeho role rozházené po celém vlákně, ale kdo by chtěl nějakou přidat - přidal by ji přesně tam kam patří. Navíc ke každé stránce je možná diskuze, takže kdo si chce o tomto dabérovi/seriálu/filmu/něčem jiném pokecat, může tak učinit na příslušné diskuzi.
Protože se mi tehle projekt zdá slibný, doporučuji tak učinit ještě před tím, než tady bude moc příspěvků a bude obtížné to přesouvat.
DAN K.
Příspěvky: 1682
Registrován: 26 bře 2008 20:01
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od DAN K. »

Mně přijde hloupý psát u profilů lidí: herec, dabér. Dabing je herecká disciplína, 99% lidí, kteří dělají dabing vystudovalo hereckou školu a i kdyby ne, tak dabing je součást této profese, přimlouvám se za to, aby se psalo jen herec. I kdybyb ty lidi dělali jen dabing a neměli na to školu, tak jsou to podle mě herci a mají plné právo na toto označení.
Sen
Globální moderátor
Příspěvky: 7643
Registrován: 27 črc 2008 09:19

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Sen »

Naprosto souhlasím. Uvažuji o vytvoření několika profilů a psát tam herec i dabér se mi vůbec nechce.
Uživatelský avatar
-Q-
Příspěvky: 493
Registrován: 30 čer 2008 19:31

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od -Q- »

uváděl bych obojí ač je dabing částí herectví bo sou to dva jasně definovaný pojmy...bo speaker, moderátor je taktéž součástí herectví..ale prostě dabér je ten kdo někdy daboval a proto k němu ta informace patří zvlášť na fóru o dabingu
nové dabingy vznikají, abychom pochopili krásu dabingů původních a vážili si jí
DAN K.
Příspěvky: 1682
Registrován: 26 bře 2008 20:01
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od DAN K. »

No právě že ne. Moderátor je úplně jiná práce , která nemá s herectvím nic společného, sice se jí někteří herci věnují , ale rozhodně neplatí to co o dabingu, že většina moderátorů jsou herci. Na mě prostě ten dabé rpůsobí částečně urážlivě, jako že si ten člověk nezaslouží oslovení herec, protože u některých lidí neni, a přimlouvám se za zrušení.
Odpovědět

Zpět na „Náměty a připomínky k fóru“