Někdo to rád horké / Some Like It Hot
Moderátor: ReDabér
Re: Někdo to rád horké / Some Like It Hot
nevím, možná se budu opakovat, ale zde sem to nikde nenašel, na Blu-ray vyšel jaký dabing?
Palgu umíš číst?
anderson píše: 03 kvě 2011, 12:22 Na BluRay pouzil distributor - ako sa aj dalo ocakavat - VHS dabing.
RETROFILM
-
- Kontaktovat uživatele:
Všiml jsem si pár zajímavých rozdílů mezi prvním a druhým dabingem.
V prvním dabingu mi připadá, že je zvolání "Beinstock!" ponechané v původním znění. Může někdo potvrdit?
Při jednom z ustavujících záběrů před hotelem hraje v původním dabingu písnička zpívaná ženskými hlasy, v novějším dabingu je tam puštěné něco, co připomíná havajskou hudbu. Může někdo vysvětlit a srovnat s originálem?
Když si muzikantky na pláži házejí balonem, není slyšet počítání (alespoň ve verzi, kterou včera pouštěla ČT). Přitom mám pocit, že ve starších kopiích bylo počítání v angličtině a v novějším dabingu česky.
V prvním dabingu mi připadá, že je zvolání "Beinstock!" ponechané v původním znění. Může někdo potvrdit?
Při jednom z ustavujících záběrů před hotelem hraje v původním dabingu písnička zpívaná ženskými hlasy, v novějším dabingu je tam puštěné něco, co připomíná havajskou hudbu. Může někdo vysvětlit a srovnat s originálem?
Když si muzikantky na pláži házejí balonem, není slyšet počítání (alespoň ve verzi, kterou včera pouštěla ČT). Přitom mám pocit, že ve starších kopiích bylo počítání v angličtině a v novějším dabingu česky.
Upřednostňuji původní znění, dabované verze volím spíš u méně náročných filmů nebo vyhlášených dabingů.
- ReDabér
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
První dvě tvrzení potvrzuji, je to tak.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem si na jednu věc vzpomněl - hlášení v nádražním rozhlase, když v Chicagu nastupují do vlaku, čte v prvním dabingu muž, ve druhém tuším žena.
Upřednostňuji původní znění, dabované verze volím spíš u méně náročných filmů nebo vyhlášených dabingů.
Porovnával jsem originál a první dabing, zvolání Beinstock, když Sugar vypadne placatka, mi přijde nadabované, ač zní velmi podobně originálu, slyším tam určité rozdíly.L_O_U_S píše:
Upřesnění:
Jan Teplý - Cosmo Sardo (číšník)
Jan Teplý - Cosmo Sardo (číšník)
-
Ahojte. Už veľmi dlho sa snažím zohnať tento film na DVD s pôvodným českým dabingom, ale nikde ho nemôžem nájsť. Je to manželkin najobľúbenejší film a ja by som jej takto chcel spraviť radosť. Nemáte ho niekto na predaj alebo neviete, kde by ho bolo možné kúpiť? Budem vďačný za akékoľvek informácie. Ďakujem.
Oficiálne DVD, na ktorom by bol pôvodný český dabing ČST u nás do tejto chvíle nevyšlo.Fr33spirit píše:DVD s pôvodným českým dabingom...
nedabuje tam na začátku i Čestmír Řanda? mě se zdá, na začátku při té štáře toho opilce chtíc kávu?