Někdo to rád horké / Some Like It Hot
Moderátor: ReDabér
Re: Někdo to rád horké / Some Like It Hot
Byl to 1.dabing ze Studia pro úpravu zahraničních filmů pro ČST, ale natažený na originální kopii s anglickými úvodními titulky (bílé písmo na černém podkladu), komentovanými ženským hlasem. Později (kolem 2000) použila Nova při dvou uvedeních 2.dabing z VHS. Zajímavé je, že poprvé s česky komentovanými titulky na konci, kde je málo místa (THE END) a tak komentátor četl tvůrce českého znění jako dráha a částečně už na černém obraze, podruhé bylo čtení přesunuto na začátek, asi aby ušetřili pár vteřin za filmem na reklamu. Při předposledním uvedení na Primě byl zase použit 1.dabing z původní české kopie s českými úvodními titulky, jen bylo necitlivě odstřiženo "Československá televize Praha uvádí".
A nejlepší bylo zatím poslední uvedení na ČT2, kde omylem pustili a snad i celý film (asi v polovině jsem přepnul) odvysílali s anglickým originálen i 1.dabingem najednou, takže kdo neměl duální TV nebo video nebo měl, ale neuměl si to přepnout, shlédl film s nesrozumitelným zvukem dvou jazykových verzí pře sebe (předtím jsem to zažil jen na Nově u dílu Portské ze seriálu Columbo, ale na to přišli asi za jednu minutu).
A nejlepší bylo zatím poslední uvedení na ČT2, kde omylem pustili a snad i celý film (asi v polovině jsem přepnul) odvysílali s anglickým originálen i 1.dabingem najednou, takže kdo neměl duální TV nebo video nebo měl, ale neuměl si to přepnout, shlédl film s nesrozumitelným zvukem dvou jazykových verzí pře sebe (předtím jsem to zažil jen na Nově u dílu Portské ze seriálu Columbo, ale na to přišli asi za jednu minutu).
Já mám ještě upřesnění a doplnění:
Karel Houska - Nehemiah Persoff (Malý Bonaparte), Mirko Musil – George E.Stone (Párátko Charlie), Václav Kaňkovský (Mozarella).
K tvůrcům ještě potvrzuji (mluvilo se o tom hned po převratu) Zvuk: Milan Bor (kvůli emigraci jméno později vystřiženo).
A ještě poznámka k údajné TV premiéře v roce 1976 či 1977, jak zde bylo upřesněno. Dobový TV program jsem nehledal, ale: české znění vyrobilo Studio pro úpravu zahraničních filmů, které se v roce 1970 změnilo na Filmové studio Barrandov dabing. Takže dabing je nejpozději z let 1969-1970, což znamená, že by musel ležet v ČST před prvním odvysíláním 7 let! (v zásadě ovšem nevylučuji nic).
Karel Houska - Nehemiah Persoff (Malý Bonaparte), Mirko Musil – George E.Stone (Párátko Charlie), Václav Kaňkovský (Mozarella).
K tvůrcům ještě potvrzuji (mluvilo se o tom hned po převratu) Zvuk: Milan Bor (kvůli emigraci jméno později vystřiženo).
A ještě poznámka k údajné TV premiéře v roce 1976 či 1977, jak zde bylo upřesněno. Dobový TV program jsem nehledal, ale: české znění vyrobilo Studio pro úpravu zahraničních filmů, které se v roce 1970 změnilo na Filmové studio Barrandov dabing. Takže dabing je nejpozději z let 1969-1970, což znamená, že by musel ležet v ČST před prvním odvysíláním 7 let! (v zásadě ovšem nevylučuji nic).
Hned na začátku před šťárou: Jan Teplý (číšník) ?
Dále si myslím, že gangster není Oldřich Musil, i když hlas je typově podobný.
Mas uplnu pravdu. Premiera tohto filmu bola v roku 1969. Ale v mojich pramenoch sa k tomuto vysielaniu viaze iba slovensky dabing. Cim nevylucujem, ze naceskch okruhoch to mohlo bezat s ceskym. Ale nechapem, preco potom pramene ktore mam z roku 1977 uvadzaju takisto premieru ALE tentokrat uz celostatne iba s ceskym dabingom. Neviem,kedy emigroval MILAN BOR, tak ma napadlo ci to nebolo ulozene "k ledu" prave preto, pripadne ci neemigroval alebo nebol v nemilosti este niekto z tvorcov. Predsa len rok 1969 bol aky bol.Historik píše:A ještě poznámka k údajné TV premiéře v roce 1976 či 1977, jak zde bylo upřesněno. Dobový TV program jsem nehledal, ale: české znění vyrobilo Studio pro úpravu zahraničních filmů, které se v roce 1970 změnilo na Filmové studio Barrandov dabing. Takže dabing je nejpozději z let 1969-1970, což znamená, že by musel ležet v ČST před prvním odvysíláním 7 let! (v zásadě ovšem nevylučuji nic).
-
- Moderátor
TV premiéra byla, předpokládám, že s tímhle dabingem, 1.6.1968, takže rok výroby bych změnil podle tohoto roku, 15.1.1977 byla repríza.
Já to našel v programu už 27.8.1966Licence2kill píše:TV premiéra byla 1.6.1968
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
-
- Moderátor
Vida, o tomhle datu jsem neměl ponětí. Tak dabing bude starší než jsem si myslel.Newmy píše:Já to našel v programu už 27.8.1966
Je to Oldřich a taky mne napadlo, jestli ten pingl není Teplý, ale nevím nevímHistorik píše:Hned na začátku před šťárou: Jan Teplý (číšník) ?

JEDINĚ BRNO!!!
TOP DABÉŘI:
Jiří Brož, Josef Větrovec, Ladislav Lakomý, Jiří Tomek, Luděk Munzar, Ladislav Županič, Jiří Holý, Josef Langmiler, Petr Haničinec, Karel Jánský, Zdeněk Junák, Alois Švehlík
Osobně bych řekl, že v 1.dabingu mluví Osgooda Fieldinga III. Vladimír Hlavatý (ostatně je mu i celkem podobný) a nikoliv Miloslav Homola, jak je uvedeno.
-
Zcela jistě Miroslav Homola, podobné hrátky s hlasem předváděl i ve scénkách s panem Hlustvisihákem.