.opravdu ,,ďábel" - arogantní, zlý, chladný, namyšlený. Filipové by se do role upíra Damona hodili oba..možná Švarc trošku víc, ale oba jsou skvělí
Podle mě Spike z Buffy byl úplně jiný, tak nevím proč ho s ním někdo spojuje. Tam se Jančík hodil, ale na Damona se mi moc nelíbí, jelikož tu arogantnost v hlase moc nemá a zabarvení hlasu má úplně jiné. Ani na Deanovi Winchestrovi (Supernatural) není ideální, jelikož některé pasáže moc nezvládl. A proč to vlastně píšu , jelikož Damon je daleko větší oříšek... Ale aby to nevypadalo, že jsem úplně proti, tak musím uznat, že to není špatná volba
Co se týče Švarce, tak ve Ztracených na nově byl skvělý. Tam byl pro mě jeden z nejlepších. Jelikož spojení Švarcova hlusu a Ianova obličeje, byl podle mě dokonalý, jelikož takový hlas mi k němu seděl. I když v má originále trochu jiný, více hluboký.
Když by jsem si měl vybrat z těchto dvou pánů, jelikož nikdo lepší se asi nenajde. Tak i po zhlédnutí více dílů mi k němu sedí více Filip Švarc, jelikož je pro mě zajímavější na Iana Somerhaldera/i Damona